Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)179g99kcal9.7g4.8g4.5g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g299g831kcal3g76.2g28.7g0.6g
Tomusokeri 1dl=60g18g72kcal0g17.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g38kcal0g9.5g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml60g13kcal4.8g0g0.2g0.1g
Kauradigestive (Semper), annos 8g239g1124kcal9.6g162.6g47.8g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 60g317kcal0.2g0.3g35.9g0g
Vadelma 120g49kcal1.2g4.9g1g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1968g5085kcal57g552.4g236.2g10.2g
Valittu annoskoko984g2543kcal28.5g276.2g118.1g5.1g
Annoskoko puolitettuna492g1271kcal14.3g138.1g59.1g2.6g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104