Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Rypsiöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Tomaatti 2100g478kcal11.8g72.4g6.3g29.4g
Tomaattimurska 2400g706kcal13.4g127.2g4.8g45.6g
Kookosmaito 2400g4998kcal48.5g67.4g511.9g11.8g
Kalaliemikuutio 60g183kcal6g20.4g8.4g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri60g245kcal0g59.9g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g60g222kcal0.6g50.4g1.8g0g
Katkarapu 900g616kcal130g0g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19680g16279kcal436.2g853g1208.6g195.4g
Valittu annoskoko9840g8140kcal218.1g426.5g604.3g97.7g
Annoskoko puolitettuna4920g4070kcal109.1g213.3g302.2g48.9g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763