Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g127g590kcal11.5g65.9g30.4g0g
Katkarapu 113g77kcal16.3g0g1.2g0g
Kesäkurpitsa169g29kcal0.7g4.2g1g1.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g28g16kcal0.9g1.8g0.6g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 113g30kcal3.7g3.5g0g0g
Kananmuna, keitetty 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Rypsiöljy 15g134kcal0g0g15.2g0g
Mineraalisuola keskiarvo 17g0.2kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Valkopippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Parmesan formaggio da pasta23g103kcal9g0g7.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g281g732kcal84.4g5.6g42.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1971g3861kcal276.4g215.4g209.4g6.2g
Valittu annoskoko985g1931kcal138.2g107.7g104.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna493g965kcal69.1g53.9g52.4g1.6g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188196