Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7207g11963kcal1369.2g0g720.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g180g187kcal14.2g29.4g1.1g3.6g
Chili paprika punainen405g162kcal8.1g36.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1081g1357kcal118.9g2.8g97.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g270g1973kcal2.7g2.7g216.2g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 721g1638kcal100.9g12.3g129.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19728g34561kcal3228g167.4g2330.4g7.2g
Valittu annoskoko9864g17280kcal1614g83.7g1165.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna4932g8640kcal807g41.9g582.6g1.8g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211918