Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g1083g6496kcal227.4g71.5g584.6g0g
Sokeri 1083g4394kcal0g1081.6g0g0g
Voisarvi croissant 1083g3928kcal86.4g429.3g201.9g23.7g
Kananmuna kuoreton 331g472kcal41.4g1g33.9g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 120g343kcal18.6g0.2g30.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1083g3715kcal110.3g757.8g13g37.9g
Leivinjauhe 60g106kcal3.1g22.7g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g30g94kcal3.3g18g2.1g8.4g
Raparperi 3609g1215kcal24.9g198.5g3.6g50.5g
Sokeri 391g1587kcal0g390.6g0g0g
Fariinisokeri632g2564kcal0g630.9g0g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19728g49903kcal1031.8g7210g1738.4g242g
Valittu annoskoko9864g24951kcal515.9g3605g869.2g121g
Annoskoko puolitettuna4932g12476kcal258g1802.5g434.6g60.5g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759