Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g10g55kcal0.1g0.1g6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tomaattimurska 751g221kcal4.2g39.8g1.5g14.3g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g100g60kcal0.9g5.2g4g0.3g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 4g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1g0kcal0g0g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1974g796kcal14.6g114.4g23.6g31.4g
Valittu annoskoko987g398kcal7.3g57.2g11.8g15.7g
Annoskoko puolitettuna494g199kcal3.7g28.6g5.9g7.9g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928