Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 4000g722kcal22.4g100g16g28g
Oliiviöljy 280g2476kcal0g0g280g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 40g112kcal4.4g15.3g1.3g10.6g
Herne 2000g1378kcal101.2g187.2g8g62g
Ruokakerma Valio 5%2000g1200kcal24g56g100g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g1500g1500kcal270g3g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19760g14777kcal844g723g900.6g201.2g
Valittu annoskoko9880g7388kcal422g361.5g450.3g100.6g
Annoskoko puolitettuna4940g3694kcal211g180.8g225.2g50.3g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328