Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 962g6981kcal11.5g3.8g782.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 938g3219kcal95.6g656.8g11.3g32.8g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)337g1078kcal50.5g158.3g25.6g60.6g
Sokeri 1636g6640kcal0g1634.3g0g0g
Leivinjauhe 96g169kcal5g36.4g0g0.5g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g29g90kcal3.2g17.3g2g8.1g
Kananmuna kuoreton 1059g1510kcal132.3g3.2g108.5g0g
Raparperi 4812g1621kcal33.2g264.6g4.8g67.4g
Kaneli, jauhettu, annos 2g19g50kcal0.7g15.3g0.7g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19776g42717kcal664g5580g1870.6g360g
Valittu annoskoko9888g21358kcal332g2790g935.3g180g
Annoskoko puolitettuna4944g10679kcal166g1395g467.7g90g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595