Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Lehtikaali 17g6.7kcal0.6g0.7g0.1g0.3g
Kaali, valkokaali28g5.9kcal0.3g1g0.1g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g17g1kcal0g0.1g0.1g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g17g20kcal0.6g0.6g1.7g0g
Hasselpähkinä 5.6g36kcal0.8g0.2g3.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g179kcal5g6.6g14.2g4g
Valittu annoskoko99g90kcal2.5g3.3g7.1g2g
Annoskoko puolitettuna50g45kcal1.3g1.7g3.6g1g
Arvot/100g100g91kcal2.5g3.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400