Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl13g43kcal1.8g7g0.8g1.4g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)6.3g2.9kcal0.2g0.3g0.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Palsternakka 9g6kcal0g1.1g0g0.4g
Sellerimuhennos 6.3g3.5kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g6.3g18kcal2.1g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g315kcal11.4g38.4g12g5.6g
Valittu annoskoko99g158kcal5.7g19.2g6g2.8g
Annoskoko puolitettuna50g79kcal2.9g9.6g3g1.4g
Arvot/100g100g159kcal5.7g19.3g6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323