Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 6.3g34kcal0.1g0g3.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3.7g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Voi 60% rasvaa 3.1g17kcal0g0g1.9g0g
Sokeri9g38kcal0g9.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 63g24kcal0.1g5.1g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g322kcal3.8g46.6g12.6g2.6g
Valittu annoskoko99g161kcal1.9g23.3g6.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna50g81kcal1g11.7g3.2g0.7g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557