Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g11g20kcal0.3g0.4g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)1.3g3.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka5.6g4.6kcal0.2g1.1g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 3.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Valkoviini makea 8.4g8.2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 28g62kcal4.9g0g4.8g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 10g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Lehtiselleri 2.1g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g259kcal11.6g6.2g19.8g1g
Valittu annoskoko99g130kcal5.8g3.1g9.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna50g65kcal2.9g1.6g5g0.3g
Arvot/100g100g131kcal5.8g3.1g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165