Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 9g66kcal0.1g0g7.4g0g
Hunaja 18g58kcal0.1g14.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Hasselpähkinä 4.1g26kcal0.6g0.1g2.5g0.7g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 38g13kcal0.1g2.7g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g481kcal8.8g57.6g23g4.2g
Valittu annoskoko100g241kcal4.4g28.8g11.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna50g120kcal2.2g14.4g5.8g1.1g
Arvot/100g100g241kcal4.4g28.8g11.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623