Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 6.3g37kcal1.4g0.8g3.1g0.4g
Kauralese 3.7g14kcal0.7g1.7g0.3g0.7g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 2.2g8.4kcal0.8g1g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Grahamjauho 21g68kcal2.2g12.5g0.5g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g481kcal15.2g66.4g15.4g8.4g
Valittu annoskoko100g241kcal7.6g33.2g7.7g4.2g
Annoskoko puolitettuna50g120kcal3.8g16.6g3.9g2.1g
Arvot/100g100g241kcal7.6g33.2g7.7g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785