Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3538g746kcal42.4g120.3g7.1g74.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1016g284kcal6.1g60.4g2g25.4g
Sipuli (käsittelemätön)1016g275kcal13.2g48.8g2g17.3g
Vesi1401g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2802g4763kcal560.4g0g280.2g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen140g560kcal9.8g2.8g56g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19824g13260kcal1263.8g464.6g694.6g234g
Valittu annoskoko9912g6630kcal631.9g232.3g347.3g117g
Annoskoko puolitettuna4956g3315kcal316g116.2g173.7g58.5g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241