Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1714g5181kcal307.1g831.3g17.1g183.4g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g1028g3239kcal123.4g10.3g308.5g0g
Vesi6856g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)206g56kcal2.7g9.9g0.4g3.5g
Sinappi 51g68kcal2.3g7.3g3.1g0.9g
Lihaliemikuutio Maggi57g158kcal5.1g4g13g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19824g17403kcal881.2g1725.6g684.2g375.8g
Valittu annoskoko9912g8701kcal440.6g862.8g342.1g187.9g
Annoskoko puolitettuna4956g4351kcal220.3g431.4g171.1g94g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576