Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g1051g1996kcal25.2g42g199.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 2101g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)126g378kcal11.3g12.6g30.3g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka560g460kcal19.1g106.5g5.6g5.6g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 350g150kcal11.8g16.8g3.5g0g
Valkoviini makea 841g813kcal2.6g50.4g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2802g6204kcal490.3g0g476.3g0g
Persilja 14g3.8kcal0.2g0.2g0g1.1g
Porkkana 981g321kcal6.1g54.5g2g25g
Lehtiselleri 210g27kcal2.4g2.3g0.4g2.1g
Sipuli (kuorittu)560g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Oliiviöljy 98g867kcal0g0g98.1g0g
Voi 210g1524kcal2.5g0.8g170.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19824g25826kcal1159.2g631.4g1975.8g91g
Valittu annoskoko9912g12913kcal579.6g315.7g987.9g45.5g
Annoskoko puolitettuna4956g6457kcal289.8g157.9g494g22.8g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165