Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g426g1618kcal23g136.2g106.4g7.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 319g727kcal60.7g0g54.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 64g49kcal1.2g9.9g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.5g8.9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Maustepippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Persilja 27g7.3kcal0.4g0.3g0.1g2.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)106g176kcal3.2g4.3g16g0g
Kananmuna 50g(kpl)32g40kcal3.5g0.1g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1984g5269kcal185.6g305.2g361.6g20.4g
Valittu annoskoko992g2635kcal92.8g152.6g180.8g10.2g
Annoskoko puolitettuna496g1317kcal46.4g76.3g90.4g5.1g
Arvot/100g100g266kcal9.4g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176