Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen401g132kcal13.2g19.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 74g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Sokeri 201g815kcal0g200.5g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g42kcal1.5g8g0.9g3.7g
Hiiva 33g25kcal4.4g0.4g0.1g2.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 134g950kcal1g0.5g107g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g134g237kcal0.3g13.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1984g4611kcal59.2g484.8g231.6g12g
Valittu annoskoko992g2306kcal29.6g242.4g115.8g6g
Annoskoko puolitettuna496g1153kcal14.8g121.2g57.9g3g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854