Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3495g5801kcal664g0g349.5g0g
Sipuli (kuorittu)449g121kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Rypsiöljy 70g618kcal0g0g69.9g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g140g126kcal4.2g4.9g9.8g1g
Vesi, vesijohtovesi 3495g0kcal0g0g0g0g
Voi 275g1992kcal3.3g1.1g223.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 350g1199kcal35.6g244.6g4.2g12.2g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1498g579kcal49.4g41.9g22.5g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix150g75kcal2.2g15g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19840g21023kcal1529g658.2g1361.4g41.6g
Valittu annoskoko9920g10512kcal764.5g329.1g680.7g20.8g
Annoskoko puolitettuna4960g5256kcal382.3g164.6g340.4g10.4g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072