Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4014g1325kcal132.4g196.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 736g1050kcal92g2.2g75.4g0g
Sokeri 2007g8145kcal0g2004.7g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g134g416kcal14.7g80.3g9.4g37.5g
Hiiva 335g249kcal43.9g3.7g1.3g23.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1338g9503kcal10g5.4g1070.3g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g1338g2369kcal2.7g131.1g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19840g46113kcal591.4g4848.2g2318.2g121.2g
Valittu annoskoko9920g23057kcal295.7g2424.1g1159.1g60.6g
Annoskoko puolitettuna4960g11528kcal147.9g1212.1g579.6g30.3g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854