Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g800g480kcal12g104g0.8g7.2g
Oliiviöljy 160g1415kcal0g0g159.9g0g
Tomaattimurska 5118g1505kcal28.7g271.3g10.2g97.2g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)144g144kcal10.8g24.5g0.7g3g
Sokeri 19g78kcal0g19.2g0g0g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 384g104kcal12g4.1g3.1g6.1g
Vesi3199g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19840g7498kcal129.2g854.6g349.8g230g
Valittu annoskoko9920g3749kcal64.6g427.3g174.9g115g
Annoskoko puolitettuna4960g1874kcal32.3g213.7g87.5g57.5g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766