Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa1160g7021kcal99.8g220.5g632.4g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g1451g8340kcal92.8g507.7g660g134.9g
Voi 2901g21044kcal34.5g11.6g2358.5g0g
Kananmuna kuoreton 3989g5690kcal498.6g12g408.9g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g290g1741kcal60.9g19.1g156.7g0g
Hermesetas -neste145g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19872g87672kcal1573.2g1541.8g8433g269.8g
Valittu annoskoko9936g43836kcal786.6g770.9g4216.5g134.9g
Annoskoko puolitettuna4968g21918kcal393.3g385.5g2108.3g67.5g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787