Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g5022g16120kcal497.2g3193.9g150.7g391.7g
Pellavansiemen kokonainen 466g2357kcal92.3g4.7g195.4g123.1g
Cashewpähkinä 646g3708kcal129.1g121.4g299.3g22.6g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g72g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)2870g918kcal94.7g129.1g0g0g
Puolukkahillo 825g1133kcal1.5g269.7g1.7g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19872g48472kcal1629.6g7437.6g1294.2g1092g
Valittu annoskoko9936g24236kcal814.8g3718.8g647.1g546g
Annoskoko puolitettuna4968g12118kcal407.4g1859.4g323.6g273g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141