Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)88g334kcal0.4g5.7g35.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g11kcal0.6g0g4.4g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 158g531kcal0g116.2g0g0g
Raparperi 263g89kcal1.8g14.5g0.3g3.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 18g59kcal0g14.3g0g0.2g
Valkuainen (100g)263g111kcal25.8g3.9g0.3g0g
Sokeri 187g757kcal0g186.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1988g3782kcal57.2g681.8g80.2g7.8g
Valittu annoskoko994g1891kcal28.6g340.9g40.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna497g945kcal14.3g170.5g20.1g2g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311