Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali400g84kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g100g128kcal14.9g0g9g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g4g36kcal0g0g4g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Siirappi 35g106kcal0g25.9g0g0g
Soijakastike 15g9kcal0.8g1.4g0g0g
Korppujauho 6.2g23kcal0.7g4.7g0.1g0.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g83g45kcal2.6g5.3g1.6g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g150g183kcal3.6g37g2.2g3g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g100g139kcal19g0g7g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.7g7.7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1990g1575kcal95.8g185.8g51g26.8g
Valittu annoskoko995g788kcal47.9g92.9g25.5g13.4g
Annoskoko puolitettuna497g394kcal24g46.5g12.8g6.7g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364