Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)148g40kcal1.9g7.1g0.3g2.5g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green169g548kcal40.5g82.6g1.7g20.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka18g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Vesi562g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 47g414kcal0g0g46.8g0g
Viinietikka balsami11g3.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1992g2045kcal86.2g185.6g97.8g47.8g
Valittu annoskoko996g1022kcal43.1g92.8g48.9g23.9g
Annoskoko puolitettuna498g511kcal21.6g46.4g24.5g12g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212