Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g165g235kcal20.6g0.5g17g0g
Sokeri96g389kcal0g95.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g252kcal7.5g51.3g0.9g2.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 26g88kcal0g21.4g0g0.4g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g262g393kcal1.3g94.3g0.8g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g131g210kcal9.4g21g9.2g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 150g384kcal2g4.5g40.4g0g
Kiivi kuorittu 41g19kcal0g2.9g0.2g1.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 45g33kcal0.3g7g0.2g0.5g
Tomusokeri 1dl=60g3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1992g4048kcal82.6g607.4g137.4g9.2g
Valittu annoskoko996g2024kcal41.3g303.7g68.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna498g1012kcal20.7g151.9g34.4g2.3g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759