Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 523g1795kcal53.3g366.2g6.3g18.3g
Vesi402g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5g18kcal2.3g2g0.3g0g
Kauralese 60g217kcal10.9g27.5g4.6g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1992g4061kcal133g791.4g22.4g57.8g
Valittu annoskoko996g2030kcal66.5g395.7g11.2g28.9g
Annoskoko puolitettuna498g1015kcal33.3g197.9g5.6g14.5g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248