Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1818g6239kcal185.3g1272.8g21.8g63.6g
Sokeri 1387g5630kcal0g1385.6g0g0g
Leivinjauhe 35g61kcal1.8g13.2g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g37g149kcal0g36.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 874g4656kcal2.9g3.1g524.5g0g
Kananmuna kuoreton 641g915kcal80.1g1.9g65.7g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)699g224kcal21g32.9g0g0g
Raparperi 979g330kcal6.8g53.8g1g13.7g
Mansikka 1632g759kcal8.2g137.1g3.3g31g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 1748g1037kcal171.5g52.5g7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton117g25kcal0.3g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19936g40048kcal955.8g5983.4g1246.6g217.2g
Valittu annoskoko9968g20024kcal477.9g2991.7g623.3g108.6g
Annoskoko puolitettuna4984g10012kcal239g1495.9g311.7g54.3g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300