Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3726g1531kcal37.3g152.8g29.8g137.9g
Valkoviini kuiva 2329g1596kcal7.2g14g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl932g1174kcal0g186.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1397g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1397g5672kcal0g1396g0g0g
Liivate 186g650kcal159.5g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19936g21246kcal408g3498.2g60g275.8g
Valittu annoskoko9968g10623kcal204g1749.1g30g137.9g
Annoskoko puolitettuna4984g5312kcal102g874.6g15g69g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370