Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi338g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g90g344kcal13.5g67.5g2.7g7.4g
Hiiva, 50g23g14kcal2.9g0.2g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl113g394kcal15.8g72g3.5g6.2g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 405g1390kcal41.3g283.6g4.9g14.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g203kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1998g4731kcal147g857.4g67.4g55.6g
Valittu annoskoko999g2366kcal73.5g428.7g33.7g27.8g
Annoskoko puolitettuna500g1183kcal36.8g214.4g16.9g13.9g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146073