Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipuli 75g81kcal5.9g12.2g0.5g1.6g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g20g179kcal0g0g20.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g75g210kcal14.3g0g16.5g0g
Timjami 2.3g6.4kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Persilja 45g12kcal0.6g0.5g0.1g3.6g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g601g721kcal15g36.1g54.1g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1998g2709kcal82.2g155.2g184.8g37.4g
Valittu annoskoko999g1354kcal41.1g77.6g92.4g18.7g
Annoskoko puolitettuna500g677kcal20.6g38.8g46.2g9.4g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122