Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 15g134kcal0g0g15.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g169g47kcal1g10g0.3g4.2g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Chili paprika punainen5.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.4g4.4kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g6.2g37kcal0.4g3.6g2.2g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)208g73kcal2.1g14.4g1g2.9g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g79g284kcal21.3g41g2.3g7.1g
Vesi282g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g16g19kcal0.4g0.9g1.4g0.2g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g96g120kcal7.7g13.4g1.9g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1998g1522kcal70.8g183g49.4g53g
Valittu annoskoko999g761kcal35.4g91.5g24.7g26.5g
Annoskoko puolitettuna500g381kcal17.7g45.8g12.4g13.3g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.2g2.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=336076