Kalorilaskuri

Polkupyöräily

Polkupyöräily


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Heippa
Tällä palstalla on varmaankin joku joka osais kertoa miten aloitan? eli haluan alkaa pyöräillä mutta kun en ole sitä harrastanut viimeseen kahteenkymmeneen vuoteen ja ylipainoa on niin että painoindeksi melkein 38. Eli millasta lenkkiä olis hyvä aluks tehdä ja mitä tankata ettei jo viiden metrin päästä jalat oo ihan hapoilla? ja mikä olis hyvä syke? tai oikeestaan toi on tyhmä kysymys sillä kun näänki fillarin on syke jo 200 :) )
Kokeilin tehdä pienen lenkin noin 2,5 km ylä ja alamäkeä mutta ylämäet tuntu karseilta. Jalat tärisi kun pääsin kotiin ja sit mua yskitti, mä ajoin kyl täysillä :) ) mutta hei jos jotain käytännön ohjeita voisitte antaa niin olisin ikikiitollinen :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 5.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 284
0
 

Miusta siun ei kannata vetää missään nimessä täysillä. Pyöräily on muutenkin aika rankkaa ja menee vauhtikestävyys puolelle sykkeen noustessa aika paljon. Ainakin miulla käy niin. Miulla meni aika pitkään ennen kuin aloin nauttimaan pyöräilystä, juuri tuosta syystä, että jalat meni hapoille. Jalkakyykkyjen teko on auttanut paljon ja kun reisissä on voimaa, niin jaksaa polkea hyvin mäetkin. Suurinosa liikunnasta (80%) olisi hyvä olla suht matalalla sykkeellä eli esim. miulla alle 129, näin miulle opetettiin kuntoremonttilomalla Kuopiossa. Pyöräilessä nousee kyl keskisyke yli ton, vaikka ajelee maltillisesti maisemista nautiskellen. Kuuntele omaa kehoa, kyllä se kertoo mikä on hyvästä Hyvä homma! . Mie ite teen sellaisia 1,5 tunnin lenkkejä, mut kannattaa varmaan aloittaa paljon lyhyemmistä, puolikin tuntia on jo tosi hyvin!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 5.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 177
0
 

Kiitos nanette tosi paljon vastauksesta. Kyllä se totta on että pienillä matkoilla tarvii alottaa että se kunto siitä sitten alkaa kohentua. Lohduttaa tietää että on toivoa että tosta fillaroinnista voi vaikka joskus vielä nauttia :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 6.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 284
0
 

Juuh rauhallisesti ja hymyille. Ylämäet voi taluttaakkin, tai sitten ajella tasaisella. Jalan tärinä ok, mutta jos yskittää niin sitten olet painanut liikaa kaasua (tässä vaiheessa uraa). Kannattaa rasvata pyörä; jos on pitkä aika siitä kun viimeksi ajelit, niin voi tehdä huomattavankin eron, samalla kannattaa tarkistaa, että pyörissä on tarpeeksi ilmaa.

Tsemppiä!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 7.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

Heippa vaan kaikille!
Minäkin kaivoin polkupyörän varastosta vihdoinkin. Hieman se kyllä tarvitsi huoltoa kuten itsekukin. Ajelin ihanassa auringonpaisteessa 1h15min ja sain reisilihakset ihan maitohapoille vaikka olen ajellut kuntopyörällä melkein päivittäin vähintään 30min. Mutta, eihan se ihan sama ollutkaan, kun tota elopainoa on kuitenkin jonkinverran kertynyt. :) Olo on kuitenkin näin jälkeenpäin tosi hyvä. Tyytyväinen
ja jos huomenna yhtähyvä ilma niin ei muutakuin pyörän selkään uudestaan Kuntopyörä
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 10.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 53
0
 

Minäkin suosittelisin aluksi tasaisempaa reittiä, sillä vaikka itse olen periaatteessa ihan hyväkuntoinen, niin ylämäissä menee jalat hapoille tosi helposti. Eri ihmisillä sykkeet ovat erilaisia, mutta minulla työmatkapyöräilyssä syke on 120-130. Tosin leposykkeeni on alle 50, joten mulla on alhaiset sykkeet ylipäätään. Kaikessa kuntoilussa aloittelevan kuntoilijan kannattaa muistaa, että ei se matka tapa vaan vauhti. Peruskunnon parantamisessa ja erityisesti laihduttaessa lienee parempi, että jaksaa suoritusta pidempään vaikka teho ei olekaan niin kova. Pitkällä tähtäimellä kunnon parantamisessa taas pitäisi saada myös niitä kovatehoisia treenejä aikaiseksi, mutta se aika lienee tulevaisuudessa sinun osaltasi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 12.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 779
0
 

Huh, itelläkin tahtoo työpaikalle pyöräillessä nousta helposti syke. Olen nyt pyöräillyt ~1,5kk ja ainoastaan sen olen huomannut että vaivihkaa sama lenkki menee hiukkasen nopiampaa. Sykkeet on 135-145, piikkinä yleensä ~160. Ei kyllä ole hengästynyt olo, kauhea hiki vaan puskee päälle.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 18.5.2010
Viestejä 9
0
 

Hei Ansku, olet laittanut viestiä jo huhtikuun puolella, mutta jos vielä kaipaat neuvoja lisää niin tässä.

Suosittelisin varmaan ensin aloittamaan pyöräilyn tekemällä kauppareissuja ja työmatkoja jos mahdollista. Semmoisia arjen mukana tulevia normaaleja matkoja. Lyhyet lenkit varmasti alussa auttavat tottumaan pyörän selässä oloon ja kuormittavat sopivasti tottumattomia lihaksia. Syke kannattaa varmaan yrittää pitää alhaalla, eli rauhallinen vauhti ja ei turhia spurtteja alkuun.

Pikkuhiljaa kilometrien lisääminen kun lihakset alkaa tottua uuteen lajiin. Hyvä kunto korostuu toki pyöräilyssä. Kävin tsekkaamassa sun blogin ja huomasin, että ollaan aika samoissa mitoissa itseasiassa.

Itse olen kyllä aina pyöräillyt sillei normaalissa määrin, mutta noin kolme vuotta sitten innostuin siitä enemmän. Aloitin pyöräilemällä keväästä syksyyn työmatkoja (n. 5 km suuntaansa). Aluksi tuntuivat melko rankoiltakin kaikkine mäkineen. Lisäksi olen kaikkina kesinä pyrkinyt pyöräilemällä liikkumaan täällä kaupungissa. Nyt kolmen vuoden jälkeen en enään muuta osaisikaan.

Kaksi vuotta sitten innostuimme siskon kanssa lähtemään Turun saaristoon pyöräilemään. Vedimme vajaan 300 km viikossa vastatuuleen ja se oli mahtavaa. Viime kesänä tein pari kertaa viikossa lisäksi n. 10-20 km päivälenkkejä. Viime kesänä kävimme perheen kanssa myös Ahvenanmaalla pyöräreissulla. Säiden takia silloin kyllä kilometrit jäivät n. 150 minulla.

Tänä kesänä olen aikeissa tehdä 30-80 km päivämatkoja vähintään kerran viikossa. Viime viikolla tein 30 ja 60 km päiväreissut. Heinäkuussa odottaa myös SuurSaimaan pyöräkierros perheen kanssa. Tavoitteena varmaan ylittää tuo Turun saariston kilometrimäärä.

Itselläni keskisyke pyörräillessä on n. 140. Tällä hetkellä sen verran hyvä kunto että hapoille en mennyt edes tuon 60 km lenkillä, mutta hiki kyllä pukkaa aina ylämäissä :D

Mutta siis pyöräily vaatii varmaan tuolta ruohonjuuritasolta saakka totuttautumista. Aloita kevyesti ja lisää sitten kunnon mukaan tehoa ja lenkkien pituutta. Harjoittelulla tulee mestariksi. Itselläni tavoitteena olisi puolentoista vuoden päästä olla sen verran tehokkaassa kunnossa, että voisi ajaa Tour de Helsingin 140 km lenkin. Tsemppiä pyöräilyyn Ansku!!! Kuntopyörä
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 20.5.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 226
0
 

Ihan ohi varsinaisen aiheen niin täytyy todeta, että minusta pyöräily on jotenkin niiiin tuskallista - ainakin jos pyrkii pitämään reipasta vauhtia. Mulla on varmaan vääränlainen pyöräilykaveri - nimittäin oma mies, jonka omat pyörälenkit ovat pituudeltaan 40-150km ja vauhti lähempävä kolmeakymppiä...

Eli aiheeseen palatakseni kannattaa aloittaa tosiaan rauhallisesti ja omaa tahtia. Jos ei oile paljoa pyöräillyt ja aloittaa reippaasti niin minulla ainakin loppuvat reisistä voimat :) . Itsellä pyörälenkeillä sykkeet ovat luokkaa 130-140 ja se on pyöräilyssä jostain syystä ihan riittävä vaikka juoksussa sykkeet ovat korkeammalla ja hyvin jaksaa...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 20.5.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 139
0
 

Minä taas tykkään ajella juurikin sitä lähemmäs kolmeakymppiä, ja sykkeet huitelee parhaillaan lähellä 180. Silti ei tunnu ollenkaan pahalta, toisin kuin juoksu joka tuntuu tukkivan keuhkot jo siinä vaiheessa kun syke nousee yli 150..
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 21.5.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 450
0
 

Mahtoikohan joku mainita,että fillari kannattaa ennen aloitusta huoltaa, jos on ollut varastossa pidemmän aikaan. Paljon mukavampi ajaa, kun ketjut on rasvattu, jarrut toimii jne.

Toivottavasti olet päässyt jo pyöräilyssä hyvään alkuun! :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 21.5.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 88
0
 

Viimeinen oli hyvä vinkki. Pari päivää on nimittäin pyöräily tuntunut vähän normaalia raskaammalta ja fillarista kuuluu omituista sivuääntä. Mieheni ystävällisesti vilkaisi pyörääni ja diagnooosi oli pari katkennutta pinnaa, vinossa oleva soikea takavanne, minkä takia jarrupalat ottavat joka kierroksella kiinni. Eika kai se ihme ole, jos vauhti kuolee ylämäessä, kun jarrut on päällä ja katkennut pinna sanoo pling plong osuessaan eri paikkoihin kierroksen varrella ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 22.5.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 779
0
 

Oikeen paljon kiitoksia teille kaikille :) tuli taas hieno fiilis tästä palstasta! kysyy mitä vaan niin KANNUSTUSTAT TULEE!!!

Eli kerron koko tarinan: en ollut pyöräillyt liki 25 vuoteen kunnes muuttaessamme maalle mieheni osti minulle uuden polkupyörän :) ihmettelin sitten aikani että mitähän tolla pitäisi tehdä? ja missä ovat apupyörät? no rohkeana tyttönä lähdin sitten tempomaan ja menin AIVAN HAPOILLE!! olin aivan puhki pienen lenkin jälkeen. Painoin sillä niin lujaaa......

Nyt olen sitten ottanut täältä neuvoista oppia ja olen "tankannut" itseni oikeen ennen lenkkiä ja tehnyt rauhallisia pitkiä lenkkejä NAUTTIEN!! hienoa! välillä vetelen vähän lujempaa ja sitten taas hitaammin :) Eilen aamulla viimeks otin fillarin autonkyytiin, ajoin kirkonkylälle ja tein reilu tunnin lenkin!

Tömatkaa mulla ei ole mahdollista polkea, matka ei ole kovin pitkä 14 km, mutta joutuisin ajamaan valtatien varrella missä menee paljon rekkoja, niin se ei onnistu. Mutta onneksi tolla autolla voin siirtyä ja ajella sitten missä haluan.

Kiitos vielä kerran teille kaikille, olettte ihania :) ja jokaiselle fillaroitsijalle mukavia pyöräilyhetkiä niin vapaa-aikana kuin kisattaessakin :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 6.6.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 284
0
 

 

Vastaa