Kalorilaskuri

Aamupalan valinnan vaikeus

Aamupalan valinnan vaikeus

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Aamupalan valinnan vaikeus

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Olen kohdannut harvinaisen ongelman... en tiedä mitä syödä aamupalaksi. Suomessa se oli helppoa, pari palaa realia ja läjä kalkkunaleikettä päälle ja lasi profeel-maitoa = paljon kuitua, sopivasti hiilareita ja vähän rasvaa ja prodea.

Täällä ei leivästä saa tarpeeksi kuitua. Olen puuroja koittanut syödä, mutta niistä saa vieläkin vähemmän kuitua ja ne eivät täytä kuin tunniksi tms. Lisäksi se on lähinnä hiilareita. Kokeilin myös heittää puuron sekaan proteiinijauhoa, mutta sekään ei paljoa auttanut.

Luin artikkelin, jossa kerrottiin, että iso, monipuolinen aamupala auttaa painonhallinnassa pitkällä tähtäimellä paremmin. Aloin sitten syömään Graham-paahtoleipää ja pari kananmunaa aamuisin. Se toimi jo paremmin, paitsi että, niitä kuituja ei siltikään tule riittävästi sekä proteiinia suhteessa ei tule tarpeeksi.

Olenkin siis miettinyt, että pitääkö siirtyä vetämään aamulla luonnonjugu-marja-proteiini-pirtelö (rahkaa ei täältä saa, mutta jugussa on samat ravintoarvot) ja sekaan sitten pari tl pellavarouhetta. Ehkä ne pari paahtista siinä sivussa vielä.

Ehdotuksia/kommentteja?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 27.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Saisko joltain ulkosuomalaiskaupalta ruisleipätoimitusta joka viikko? Taitas tulla kyllä aika tyyriiksi.. http://www.suomikauppa.fi/index.php?cPath=23_25_99
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 27.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 161
0
 

Siemeniä :D

En todellakaan osaa mitään järkevää "jymäyttää" kun ei ole hajuakaan sikäläisestä ruokatarjonnasta.. Mutta joku Gillian Mckeith osaa varmaan paremmin auttaa tuohon? :)

Tai sitten joku joka syö kuituja enemmän.

Ite tykkään täällä nuista mehukeitoista.. 80kcal = 1l ja kuituja jonkin verran.. :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 27.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1967
0
 

 Krac kirjoitti...
Siemeniä :D

En todellakaan osaa mitään järkevää "jymäyttää" kun ei ole hajuakaan sikäläisestä ruokatarjonnasta.. Mutta joku Gillian Mckeith osaa varmaan paremmin auttaa tuohon? :)

Tai sitten joku joka syö kuituja enemmän.

Ite tykkään täällä nuista mehukeitoista.. 80kcal = 1l ja kuituja jonkin verran.. :D
no ostin pellavarouhetta. siis ajoin takaa aamupalaa jossa olisi prodee, hiilareita ja rasvaa = starttaa ja täyttää tarpeeksi hyvin...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Villi heitto: jospa leipoisit leipää itse? Voisit valita jauholaadut, sekaan vaikka prodelisää (itse käytän leivonnassa lähes aina soijaproteiinia tai soijajauhoa riippuen siitä, mitä kaapissa on), siemeniä, leseitä yms. Aloittaisit vaikka teeleipätyyppisistä helpoista ratkaisuista (jauhot, leivinjauhe, neste sekaisin ja kakkaroina uuniin) ja siitä vähitellen kehittyisit superleipuriksi ;) .

Joo, enhän edes tiedä, onko sinulla uunia, mutta näin minä olen ratkaissut mm. sen, että unohdan aina ostaa leipää kaupasta ja jokapäiväinen kaupassaravaaminen alkaa hävettää ;) .
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 224
0
 

Missä kaukomailla sä oletkaan?

Jenkkilässä löytyi monen ruokakaupan organig/whole food-osastolta kaikenmoisia prode-kuituherkkuja. Itse väsäilin siellä pirtelöitä aamuksi marjoista, hedelmistä, jugusta ja protskujauheesta ja pellavarouheesta tms. Tummaa leipää oli myös tarjolla, täytyi vaan olla tarkkana ettei ostanut sitä makeaa tummaa melassi-leipää, joka ei siis ruisleipää ollut nähnytkään..

Yks vaihtoehto on leipoa itse leipää, saa ängettyä just niin paljon leseitä ja pellavarouhetta mukaan kuin haluaa.

Suomi-kauppa oli kauempana, sieltä hain kerran näkkäriä ja hapankorppua.. ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Viestejä 21
0
 

Komppaan edellisiä, leivo itse niin saat tukittua leipiin ihan mitä haluat. Netti on väärällään erilaisia reseptejä.

Itse tehty mysli on myös hyvää vaikka sen jugurtin kanssa. Lataa uuninpellille esim. omenanpaloja ja päälle hiutale/lese/siemen/rouhe/yms.-sekoitusta johon lisäät hitusen öljyä tai voisulaa. Halutessaan sen voi myös makeuttaa hunajalla, tummalla sokerilla, stevialla tai vaikka hedelmäsoseella. Sitä sitten paistellaan kunnes omenat ovat kypsiä.

Sen tekemäsi puuron sekaan voi myös tukkia sitä pellavarouhetta ja erilaisia leseitä. Kokeile vaikka laittaa edellisenä iltana likoamaan kuivattuja hedelmiä ja pellavarouhetta. Sitten keität siihen aamulla puuron.

Itse panostan myös kunnolliseen aamupalaan, mutta mausta en halua tinkiä! Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 160
0
 

En o Steviaa vielä täältä löytäny....

vois kyllä miettiä jos ite tekis mysliä, varsinkin kun en sitä rasvaa pelkää vaan ideana on saada kehitettyä sellainen aamupala jossa olisi 40/30/30 suhteella kaikkea + paljon kuitua.

eli voisi heittää leseitä ja siemeniä = kuitua, pähkinöitä = rasvaa ja kuitua, ja jostain vielä pitäisi saada sitten mysliin prodea tarpeeksi (joissakin pähkinöissähän on)...

valmiita kuivattuja hedelmiä en halua käyttää, koska niissä käytetään säilöntäaineita ja lisättyä sokeria ja muutenkin niiden omakin sokeri on "huonossa" muodossa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 feril kirjoitti...
Missä kaukomailla sä oletkaan?

Jenkkilässä löytyi monen ruokakaupan organig/whole food-osastolta kaikenmoisia prode-kuituherkkuja. Itse väsäilin siellä pirtelöitä aamuksi marjoista, hedelmistä, jugusta ja protskujauheesta ja pellavarouheesta tms. Tummaa leipää oli myös tarjolla, täytyi vaan olla tarkkana ettei ostanut sitä makeaa tummaa melassi-leipää, joka ei siis ruisleipää ollut nähnytkään..

Yks vaihtoehto on leipoa itse leipää, saa ängettyä just niin paljon leseitä ja pellavarouhetta mukaan kuin haluaa.

Suomi-kauppa oli kauempana, sieltä hain kerran näkkäriä ja hapankorppua.. ;)
UKssa. Oon mä tutkinu paikallista Whole Foods hyllyä, tosin sielläkin on aika paljon höpö höpöä, jotka oikeesti on vaan (luonnon)sokeroituja myslejä jne. Noissa pitää olla tosi tarkkana.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 Jmal kirjoitti...
en o Steviaa vielä täältä löytäny....

vois kyllä miettiä jos ite tekis mysliä, varsinkin kun en sitä rasvaa pelkää vaan ideana on saada kehitettyä sellainen aamupala jossa olisi 40/30/30 suhteella kaikkea + paljon kuitua.

eli voisi heittää leseitä ja siemeniä = kuitua, pähkinöitä = rasvaa ja kuitua, ja jostain vielä pitäisi saada sitten mysliin prodea tarpeeksi (joissakin pähkinöissähän on)...

valmiita kuivattuja hedelmiä en halua käyttää, koska niissä käytetään säilöntäaineita ja lisättyä sokeria ja muutenkin niiden omakin sokeri on "huonossa" muodossa.
Minä tilaan steviaa Saksasta. :) Niin, luomukaupoista saa noita kuivattuja hedelmiä ilman lisättyä sokeria ja säilöntäaineita, mutta onhan niissä huonoa sokeria siltikin.

Hei siellä Karppi-sivuilla on paljon hyviä reseptejä jos et rasvaa pelkää. Kannattaa ainakin katsastaa, jos sieltä löytyisi jotain omaan makuun. Itse käytän aika paljon erilaisia manteli- ja soijajauhoja, niissä on aika hyvin proteiineja, mutta myös sitä rasvaa, jota niin monet pelkää. :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 160
0
 

 tarjis kirjoitti...
 Jmal kirjoitti...
en o Steviaa vielä täältä löytäny....

vois kyllä miettiä jos ite tekis mysliä, varsinkin kun en sitä rasvaa pelkää vaan ideana on saada kehitettyä sellainen aamupala jossa olisi 40/30/30 suhteella kaikkea + paljon kuitua.

eli voisi heittää leseitä ja siemeniä = kuitua, pähkinöitä = rasvaa ja kuitua, ja jostain vielä pitäisi saada sitten mysliin prodea tarpeeksi (joissakin pähkinöissähän on)...

valmiita kuivattuja hedelmiä en halua käyttää, koska niissä käytetään säilöntäaineita ja lisättyä sokeria ja muutenkin niiden omakin sokeri on "huonossa" muodossa.
Minä tilaan steviaa Saksasta. :) Niin, luomukaupoista saa noita kuivattuja hedelmiä ilman lisättyä sokeria ja säilöntäaineita, mutta onhan niissä huonoa sokeria siltikin.

Hei siellä Karppi-sivuilla on paljon hyviä reseptejä jos et rasvaa pelkää. Kannattaa ainakin katsastaa, jos sieltä löytyisi jotain omaan makuun. Itse käytän aika paljon erilaisia manteli- ja soijajauhoja, niissä on aika hyvin proteiineja, mutta myös sitä rasvaa, jota niin monet pelkää. :D
Meikä "pölli" karppikirjasta aika ok:n makuisen leipäsen ohjeen, eikä siinä rasvaakaan kyllä ole pahemmin liikaa. Riippuu mitä laittaa. eli siis siemenleipää ja helkatin helppo tehdä.

Ohjeessa on muistaakseni käytetty maitorahkaa, mutta olen testannut partiksellakin ja hyvin toimii.

Eli

3-4 kananmunaa
250 g maitorahkaa tai 10% jogurttia/partista (aika tönkköä siis)
2 tl leivinjauhetta
(suolaa)

3 dl siemeniä, jauheita ja jauhoja:

ite laitan 2 rkl ruisjauhoja, 2 dl auringonkukansiemeniä, ½ pellavarouhetta ja 2 rkl leseitä.

(Karppikirjassakin tuo ohje on :D )

Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kipossa rahka ja kananmunat tasaiseksi "mössöksi". Yhdistät noi molemmat toisiinsa tasaikseksi taikinaksi (ei siis sämpylätaikinan näköistä vaan aika löysää) ja pellille.

Uuniin 200C:een noin 40 minsaa (ohjeessa on 20-40 min)


Aivan julmetun helppoa verrattuna sämpylöiden ja leivän pyörittämiseen, vaikkei nekään vaikeita ole.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

 feril kirjoitti...
Missä kaukomailla sä oletkaan?

Jenkkilässä löytyi monen ruokakaupan organig/whole food-osastolta kaikenmoisia prode-kuituherkkuja. Itse väsäilin siellä pirtelöitä aamuksi marjoista, hedelmistä, jugusta ja protskujauheesta ja pellavarouheesta tms. Tummaa leipää oli myös tarjolla, täytyi vaan olla tarkkana ettei ostanut sitä makeaa tummaa melassi-leipää, joka ei siis ruisleipää ollut nähnytkään..

Yks vaihtoehto on leipoa itse leipää, saa ängettyä just niin paljon leseitä ja pellavarouhetta mukaan kuin haluaa.

Suomi-kauppa oli kauempana, sieltä hain kerran näkkäriä ja hapankorppua.. ;)
Pitää suunnitella tuo aamupirtelö kunnolla. Se on todennäköisesti paras vaihtoehto, koska siinä tulee kunnolla proteiinia. Pähkinöitä pitää heittää sekaan, jotta saa hyviä rasvoja ja jos vielä heittää sekaan Cashew-pähkinöitä, niin saa hiilareitakin. Lisäksi sekaan jäisiä marjoja.

Tälläinen leipä on paras mitä olen löytänyt. Paremmat kuituarvot kuin tummissa leivissä mitä olen löytänyt.

Sainsbury's Sunflower & Pumpkin Batch Loaf, Organic

http://www.sainsburys.co.uk/groceries/shopping/details/product_detail.jsp?bmUID=1248799661611
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Tämmöstä kehittelin ja olis suhteet kohdillaan:

- Total 0% Greek Yogurt 150g
- Cashew 20g
- Marjasekoitus 100g
- Proteiinijauhe 22g
- Pellavasiemenrouhe 20g (2rl)
- (loraus rasvatonta maitoa, ei laskettu mukaan)

= 458kcal, 38%/27%35%, kuitua 10g

- Proteiinia tulisi 44g mikä on aika maksimi, mitä kroppa pystyy hyödyntämään yhdellä ruokailulla
- kuitua tulisi 40% päivän tarpeesta
- prode+rasva pitävät täytenä pidempään kuin pelkkä hiilari
- Samoin 20% "porkkanoista" tulisi samalla
- kaloreita tulisi 4-500, mikä sopii hyvin, sillä se on 20% päivittäisestä kaloritavoitteesta (2000-2200)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 28.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
+1
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Aamupalan valinnan vaikeus