Margariiniannosten mittaus...
Margariiniannosten mittaus...
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Margariiniannosten mittaus...
Mittaatteko paljonko margariinia/ voita laitatte leivän päälle? En ole tähän asti mittaillut mutta en kyllä myöskään oikein osaa arvioida montako grammaa levitettä on. Kertoisitteko vinkkejä miten nuo rasvat olisi helppo mitata/arvioida? Tällä hetkellä varmaan tulee aika reipasta heittoa laskuriin noissa margariinien grammamäärissä...
Iso kiitos niille jotka vaivautuvat auttamaan !!!
Iso kiitos niille jotka vaivautuvat auttamaan !!!
ke 11.6.2008
Viestejä 10
Viestejä 10
0
Ensiksikin sanoisin, että jos tästä laskurista haluaa kaiken hyödyn irti niin kunnollinen digitaalinen keittiövaaka on lähes välttämätön. Se maksaa muutaman kympin mutta varmaan rahaa tulee käytettyä turhenpaankin. Juuri tällaisissa margariiniasioissa tulee muuten helposti 50% virheitä ja kun rasvoissa on niin paljon energiaa niin pahimmillaan heittoa voi olla tosi paljon. Leivällä margariinin määrä omien mittausten mukaan riippuu paljon leivän pinnasta. Esim. cracotteissa mitkä ovat hyvin sileitä voi rasvaa olla vain 3-4g / pala mutta vaikkapa ruispalan päällä on lähes poikkeuksetta 8 - 10g jos ei sitten hiero pintaan niin pientä määrää mitä ei edes huomaa. 5g tavallisen leivän päällä on niin mitätön määrä, että epäilen kenenkään niin vähää leivälle laittavan. 5g on mittana ehkä noin teelusikallinen eikä mitenkään kukkurapäinen.
ke 11.6.2008
Viestejä 32
Viestejä 32
0
Sori Fibanacci, mä laitan Reissumies-leivälle 2 grammaa Oivariinia, ja hyvin maistuu
Ja mittaan sen digi-keittiövaa'alla niin että ekaks punnitaan leipä, sitten vaaka nollataan, lisätään Oivariini ja punnitaan uudelleen.
Mutta vaaka kannattaa kyllä hankkia, mä oon ainakin todella huono arvioimaan määriä silmämääräisesti.
Ja mittaan sen digi-keittiövaa'alla niin että ekaks punnitaan leipä, sitten vaaka nollataan, lisätään Oivariini ja punnitaan uudelleen.
Mutta vaaka kannattaa kyllä hankkia, mä oon ainakin todella huono arvioimaan määriä silmämääräisesti.
ke 11.6.2008
Viestejä 37
Viestejä 37
0
Joo, onhan se mahdollista mutta jos "normaalin" määrän laittaa niin se on kyllä aika paljon enemmän. 5g kun on tosiaan vaan sellainen teelusikallinen. Taitaa tuo 2g olla enemmänkin psykologinen juttu kun ei sitä taida juurikaan maistaa onko sitä ollenkaan vai eiMimme kirjoitti...Sori Fibanacci, mä laitan Reissumies-leivälle 2 grammaa Oivariinia, ja hyvin maistuu
Ja mittaan sen digi-keittiövaa'alla niin että ekaks punnitaan leipä, sitten vaaka nollataan, lisätään Oivariini ja punnitaan uudelleen.
Mutta vaaka kannattaa kyllä hankkia, mä oon ainakin todella huono arvioimaan määriä silmämääräisesti.
pe 13.6.2008
Viestejä 32
Viestejä 32
0
Entä jos vaihtaa margariinin voimakkaaseen tuorejuustoon??
Riittäskö vähempi ja maistuisko ja olisko kevyempää?
Riittäskö vähempi ja maistuisko ja olisko kevyempää?
pe 13.6.2008
Viestejä 403
Viestejä 403
0
Mä käytän margariinin mittaamisessa sellaista muovisen mittasarjan mittaa, josta löytyy teelusikkaversiokin. Sillä olen mittaillut jo alusta pitäen. Ja mulle kyllä riittää teelusikallinen (5 g) kahteenkin leipään, jos rasvaa muuten olen tarpeeksi päivälle saanut. Eri juttu sitten, jos rasvat ovat vähissä. Mieluimmin sitä laittaa kevytleikkelettä ja -juustoa ja kasviksia leivälle, kun upottaa sen leivän niihin margariineihin.
pe 13.6.2008
Viestejä 570
Viestejä 570
0
Kiitos vastauksista.
On mulla itseasissa talousvaaka, mietin vaan miten toi mittaus olis helpointa tehdä tai miten muut sen tekee. Mutta tosiaan, aika simppeli tapa on vaan tosiaan punnita eka leipä ja sit uudestaan sen margariinin kaa.
Ja paino on lähtenyt hyvin laskuun vaikka oonkin heitellyt noita rasvoja vähän sinne päin
On mulla itseasissa talousvaaka, mietin vaan miten toi mittaus olis helpointa tehdä tai miten muut sen tekee. Mutta tosiaan, aika simppeli tapa on vaan tosiaan punnita eka leipä ja sit uudestaan sen margariinin kaa.
Ja paino on lähtenyt hyvin laskuun vaikka oonkin heitellyt noita rasvoja vähän sinne päin
ti 17.6.2008
Viestejä 10
Viestejä 10
0
Niin mäkin ennen luulin että eihän sitä edes huomaa.Fibanacci kirjoitti...Joo, onhan se mahdollista mutta jos "normaalin" määrän laittaa niin se on kyllä aika paljon enemmän. 5g kun on tosiaan vaan sellainen teelusikallinen. Taitaa tuo 2g olla enemmänkin psykologinen juttu kun ei sitä taida juurikaan maistaa onko sitä ollenkaan vai ei
Kerran sitte oli muuten samanlaiset leivät mutta toisesta puuttui se 2g Oivariinia. Ja kyllä sen maistoi...
ke 18.6.2008
Viestejä 37
Viestejä 37
0
Paahdoin aamulla leipää, punnitsin paahdon jälkeen (28 g) ja laitoin beceliä päälle. Se suli leivälle, joten vaaka näytti edelleen 28 g. Panin kyllä pienen määrän, mutta luulisi sen silti jotain painavan. Kuutioin sitte 5 g, ei ole ainakaan liian vähän merkattu.
ke 18.6.2008
Viestejä 79
Viestejä 79
0
Söin juuri äsken paahtoleipää ja punnitsin margariinin samalla tavalla. Minulla vaaka kyllä näytti margariinin painon 5g ihan normaalisti. Ja miksi ei näyttäisikään sillä eihän se mihinkään katoa vaikka sulaakin, sehän vain imeytyy leivän sisään ja leipä painaa sitten enemmän.Sallay kirjoitti...Paahdoin aamulla leipää, punnitsin paahdon jälkeen (28 g) ja laitoin beceliä päälle. Se suli leivälle, joten vaaka näytti edelleen 28 g. Panin kyllä pienen määrän, mutta luulisi sen silti jotain painavan. Kuutioin sitte 5 g, ei ole ainakaan liian vähän merkattu.
Leivästä sen sijaan katosi 1g paahtamisen aikana
ke 18.6.2008
Viestejä 143
Viestejä 143
0
Joo, tänään mullakin leipä pieneni paahdon yhteydessä tuon 1-2 grammaa.neponen kirjoitti...Söin juuri äsken paahtoleipää ja punnitsin margariinin samalla tavalla. Minulla vaaka kyllä näytti margariinin painon 5g ihan normaalisti. Ja miksi ei näyttäisikään sillä eihän se mihinkään katoa vaikka sulaakin, sehän vain imeytyy leivän sisään ja leipä painaa sitten enemmän.Sallay kirjoitti...Paahdoin aamulla leipää, punnitsin paahdon jälkeen (28 g) ja laitoin beceliä päälle. Se suli leivälle, joten vaaka näytti edelleen 28 g. Panin kyllä pienen määrän, mutta luulisi sen silti jotain painavan. Kuutioin sitte 5 g, ei ole ainakaan liian vähän merkattu.
Leivästä sen sijaan katosi 1g paahtamisen aikana
to 19.6.2008
Viestejä 79
Viestejä 79
0
Leipä vähän kuivahtaa paahtimessa, siksi paino vähenee
to 19.6.2008
Viestejä 4495
Viestejä 4495
0
Mulla on postin vanha kirjevaaka, ei-digitaalinen. Punnitsin ensin veitsen. Sitten kahmaisin veitselle sen verran levitettä mitä yleensä käytän ja punnitsin veitsen sen levitteen kanssa. Näin on selvinnyt, että mulle riittää 6 grammaa yleensä kahdelle leivälle, joskus menee enemmänkin. Kun ei minusta leivässä pidä sen levitteen maistua vaan päällisten ja itse leivän. Aiemmin en käyttänyt levitettä ollenkaan kunnes annoin kertoa itselleni, ettei pehmeitä rasvoja pysty käytännössä helposti saamaan riittävästi ilman leipärasvaa.
Kahviloissa ja ruokaloissa käytettävä levitenappi on yleensä kai 10 grammaa, enkä ole koskaan saanut sitä kokonaan menemään.
Kahviloissa ja ruokaloissa käytettävä levitenappi on yleensä kai 10 grammaa, enkä ole koskaan saanut sitä kokonaan menemään.
ma 23.6.2008
Viestejä 266
Viestejä 266
0
Ohuet kurkkuviipaleet kosteuttaa leipää myös hyvin, ei tartte margariinia silloin ollenkaan. Mutta jos rasvoja vielä päivän ruokavalioon mahtuu ja kaapissa on jotain järkevämpää kuin suolaista meijerivoita, niin kyllä se margariini hyvin mahtuu sinne kurkun allekin
pe 4.7.2008
Viestejä 276
Viestejä 276
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Margariiniannosten mittaus...