Paras rasva leivän päälle
Paras rasva leivän päälle
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Paras rasva leivän päälle
Eli minua kiinnostaisi tietää mikä on kaikista terveellisin rasva leivän päälle?
Olen tähän asti käyttänyt mahdollisimman vähän rasvaa, mutta nyt huomaan että saan rasvaa aivan liian vähän, koska leivän päällä käytän sitä ainoastaan. Ruuanlaitossa en käytä mitään öljyjä yms..
Yleensä käytän leivällä minilättaa koska siinä on vähiten kaloreita ja se on halpaa.
Mikä muu olisi hyvä rasva?
Olen tähän asti käyttänyt mahdollisimman vähän rasvaa, mutta nyt huomaan että saan rasvaa aivan liian vähän, koska leivän päällä käytän sitä ainoastaan. Ruuanlaitossa en käytä mitään öljyjä yms..
Yleensä käytän leivällä minilättaa koska siinä on vähiten kaloreita ja se on halpaa.
Mikä muu olisi hyvä rasva?
pe 24.9.2010
Viestejä 3
Viestejä 3
0
Vähän juustoa tai ei mitään! Kaloreiden vuoksi opettelin jo yli 30 vuotta sitten syömään leipäni ilman rasvalevitettä - ravintolassakin tekee mieleni makusyistä poistaa ne epämiellyttävät rasvakököt leivältä.
Moniin ruokiin öljyt antavat lisää aromia. Kovaa rasvaa tulee maitotuotteiden lisäksi lihatuotteista, jos niitä käytät, ja auttamatta kaupan leivonnaisista.
Moniin ruokiin öljyt antavat lisää aromia. Kovaa rasvaa tulee maitotuotteiden lisäksi lihatuotteista, jos niitä käytät, ja auttamatta kaupan leivonnaisista.
pe 24.9.2010
Viestejä 352
Viestejä 352
0
Ite oon käyttänyt Oivariini balansiaa, kun siinä on sydänmerkki. Nyt tosin on rasvaisempi oivariini, kun ei Abc:llä ollut balansiaa. Mietin kyllä että pitäisikö alaa käyttämään rasvaisempaa kuin tuossa balansiassa on vain 30 % rasvaa.
pe 24.9.2010
Viestejä 836
Viestejä 836
0
Niin kun se kova rasvahan on juuri sitä huonoa niin vältän mieluumin sitä ja käytän leivällä sitten rasvaa.
Kun jotenkin en ole ikinä oppinut käyttämään öljyä ruuan laitossa. Paistan aina kaiken ilman niin tosi vaikea opetella nytkään käyttämään..
Kun jotenkin en ole ikinä oppinut käyttämään öljyä ruuan laitossa. Paistan aina kaiken ilman niin tosi vaikea opetella nytkään käyttämään..
pe 24.9.2010
Viestejä 3
Viestejä 3
0
Virallisesti suositellaan 60% margariinia
la 25.9.2010
Viestejä 4
Viestejä 4
0
riippuu siitä kuinka paljon leipää syö. Jos kyse on 1-2 siivusta leipää päivässä niin lopunperin ihan sama mitä laittaa, kunhan se on oman suun mukaista maultaan. Jos leipää syö paljon niin sitten ehkä syytä miettiä noita koostumuksia, ja vielä enenpi ehkä millaista leipää syö. Veikkaisin että vaikkapa 10 siivua vaaleaa ranskanleipää on paljon huonompi juttu kuin niiden päällä ohuelti voita.nimimerkki87 kirjoitti...Niin kun se kova rasvahan on juuri sitä huonoa niin vältän mieluumin sitä ja käytän leivällä sitten rasvaa.
Kun jotenkin en ole ikinä oppinut käyttämään öljyä ruuan laitossa. Paistan aina kaiken ilman niin tosi vaikea opetella nytkään käyttämään..
la 25.9.2010
Viestejä 146
Viestejä 146
+1
Itse käytin oivariini balansiaa myös, koska halusin ottaa kalorini jostain muusta kuin rasvasta, joskin balansiassa niitä nyt ihan hirveesti ollut alunperinkään. Sydänmerkki nyt oli vain plussaa, ksoka kropastani kannan huolta myös sisäelintasolla (vaikka yleensä sanonkin käyväni salilla ulkonäön takia - ei mikään salaisuus se). Maku meni minusta pilalle kun siirryin 60% oivariinista alempiin prosentteihin, joten sinällään oli miule ihan sama, että syönkö vähärasvaista vai balansiaa.. ei se kuitenkaan maistunut samalta kuin alkuperäinen.
Nyt kuitenkin syön siis vähärasvaista oivariinia, koska tarvitsen kaikki kalorit mitä syön.
Nyt kuitenkin syön siis vähärasvaista oivariinia, koska tarvitsen kaikki kalorit mitä syön.
la 25.9.2010
Viestejä 739
Viestejä 739
0
Noi halvimmat ja vähärasvaisimmat on yleensä myös kaikista epäterveellisempiä – tai näin ainakin Hesarin jutussa väitettiin.
Sydänmerkin saaneen kun ottaa, ei varmasti mene kauheasti väärin.
Oma suosikki on Becel Olive. Hinta alle 5 euroa kilo, 350 kcal, mutta mikä tärkeintä: Makua piisaa, joten ei tosiaankaan tarvitse paljon leivälle laittaa. On tuosta mausta se haitta tietysti, että siitä pitää tykätä jotta tuota syö
Laihdutusoppaissa aina kehoitetaan ostamaan levitteitä, esim. sulatejuustopohjaisia, joissa on tavallista vähemmän kaloreita. Väittäisin kuitenkin, että tuollaisen kirjoittaja ei koskaan laihiksella itse ole ollut. Kuka ihme voi vastustaa kiusausta käyttää tuota levitetettä aivan liikaa, saati olemaan syömättä sitä suoraan paketista lusikalla En minä ainakaan.
Sydänmerkin saaneen kun ottaa, ei varmasti mene kauheasti väärin.
Oma suosikki on Becel Olive. Hinta alle 5 euroa kilo, 350 kcal, mutta mikä tärkeintä: Makua piisaa, joten ei tosiaankaan tarvitse paljon leivälle laittaa. On tuosta mausta se haitta tietysti, että siitä pitää tykätä jotta tuota syö
Laihdutusoppaissa aina kehoitetaan ostamaan levitteitä, esim. sulatejuustopohjaisia, joissa on tavallista vähemmän kaloreita. Väittäisin kuitenkin, että tuollaisen kirjoittaja ei koskaan laihiksella itse ole ollut. Kuka ihme voi vastustaa kiusausta käyttää tuota levitetettä aivan liikaa, saati olemaan syömättä sitä suoraan paketista lusikalla En minä ainakaan.
la 25.9.2010
Viestejä 369
Viestejä 369
0
Totta, en kommentoinut oivariini balansiaa (joka tosin on "sydänmerkillinen" tuote) enkä vähärasvaista versiota juurikaan mitenkään terveellisyyden näkökulmasta.
Siitä en ole lukenut tutkimuksia (siis oikeita tutkimuksia, ei mitään hesarin artikkelia, vaikka ne onkin mielenkiintoisia) suuntaan enkä toiseen.
Tutkijat taitavat vielä itsekin olla vähän tutkimusvaiheessa tuon asian tiimoilta.
Siitä en ole lukenut tutkimuksia (siis oikeita tutkimuksia, ei mitään hesarin artikkelia, vaikka ne onkin mielenkiintoisia) suuntaan enkä toiseen.
Tutkijat taitavat vielä itsekin olla vähän tutkimusvaiheessa tuon asian tiimoilta.
la 25.9.2010
Viestejä 739
Viestejä 739
0
Kiusaukset tosiaan välttää parhaiten jättämällä pakkaukset kaupan hyllylle! Laskuriin rasvakiintiöt toisaalta saa äkkiä täyteen myös pähkinöillä ja auringonkukansiemenillä, nissähän on yli 50% hyvä ä rasvaa - parhaana pidetään saksanpähkinöitä.
la 25.9.2010
Viestejä 352
Viestejä 352
0
su 26.9.2010
Viestejä 369
Viestejä 369
0
Braveslice, kyllä olisi tuollainen laite hyvä! Olen välillä etsiskellyt kaupoista jenkkien ja toisaalta joidenkin eksoottisten kokkaajien eturuokiinkin käyttämää maapähkinälevitettä peanut butter, mutta olen löytänyt täältä kaupasta vain makeita suklaasekoitteisia. Sellainen tahna olisi terveellistä leivän päälle ja hyvä lisä moniin ruokiin.
su 26.9.2010
Viestejä 352
Viestejä 352
0
Löytyy ässäkaupoista, ainakin toisista, Amonan sokeroimatonta, suolatonta ja "öljytöntä" maapähkinämömmöä. Samoin voit tehdä itsekin. Kuori ja paahda tarvittava määrä noita pähkinöitä ja "magig bullet" -tyyppisellä koneella mössöksi. Ekan kerran itse kokeilin monitoimikoneen isommalla kulholla/silppurilla, eikä onnistunut kovinkaan hyvin. Sitten mieleen pälkähti kokeilla "kahvimyllyä" ja sillähän onnistuu hyvin. Samalla kaavalla voi tehdä melkein mistä pähkinöistä tahansa "voita" tai levitettä.Maarain kirjoitti...Braveslice, kyllä olisi tuollainen laite hyvä! Olen välillä etsiskellyt kaupoista jenkkien ja toisaalta joidenkin eksoottisten kokkaajien eturuokiinkin käyttämää maapähkinälevitettä peanut butter, mutta olen löytänyt täältä kaupasta vain makeita suklaasekoitteisia. Sellainen tahna olisi terveellistä leivän päälle ja hyvä lisä moniin ruokiin.
su 26.9.2010
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Sugarmindy, maukkaalta tuntuu, kiitos!
su 26.9.2010
Viestejä 352
Viestejä 352
0
Tuntuu kyllä hullulta, kun kolmen Pieni pyöreä ruis-näkkärin (118 kcal) päälle laittamani yht. 14 g Keiju-margariinia (88 kcal) on energialtaan melkein yksi yhteen. Mutta rasvaa ihminen tarvii ja tänäänkin on tullut enin osa tuosta leivänpäällismargariinista ja enemmänkin saisi olla että näyttäisi tuo ympyrä oikealta. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos suosittelee edelleen "pehmeitä rasvoja", joita saa mm. rasiamargariineista.
Kuluttaja-lehti: Vähärasvaisin margariini ei ole terveellisin
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Kuluttaja-lehti+V%C3%A4h%C3%A4rasvaisin+margariini+ei+ole+terveell
isin/1135249184451 "Terveydestään huolehtivan kuluttajan on parasta valita margariini, jossa on 60 prosenttia rasvaa ja raaka-aineena on käytetty rypsiöljyä."
"Terveellisimpiä ovat rypsiöljystä tehdyt margariinit. Rypsiöljyssä hyödyllisten omega 3- ja omega 6 -rasvahappojen suhde on oikea. Myös oliiviöljypohjaiset margariinit ovat hyviä, mutta eivät rypsiöljyä parempia."
Aiheen vierestä: Ennen söin juustoa, mutta kun olen raskauden myötä alkanut syödä lihaa, niin olen vaihtanut sen aika lailla voileipäkinkkuun. Herranjestas mikä ero kaloreissa. Tosin joskus heikkona hetkenä menee sekä juusto että kinkku samalle leivälle.
Kuluttaja-lehti: Vähärasvaisin margariini ei ole terveellisin
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Kuluttaja-lehti+V%C3%A4h%C3%A4rasvaisin+margariini+ei+ole+terveell
isin/1135249184451 "Terveydestään huolehtivan kuluttajan on parasta valita margariini, jossa on 60 prosenttia rasvaa ja raaka-aineena on käytetty rypsiöljyä."
"Terveellisimpiä ovat rypsiöljystä tehdyt margariinit. Rypsiöljyssä hyödyllisten omega 3- ja omega 6 -rasvahappojen suhde on oikea. Myös oliiviöljypohjaiset margariinit ovat hyviä, mutta eivät rypsiöljyä parempia."
Aiheen vierestä: Ennen söin juustoa, mutta kun olen raskauden myötä alkanut syödä lihaa, niin olen vaihtanut sen aika lailla voileipäkinkkuun. Herranjestas mikä ero kaloreissa. Tosin joskus heikkona hetkenä menee sekä juusto että kinkku samalle leivälle.
ma 27.9.2010
Viestejä 377
Viestejä 377
0
Täällä rasvaa tulee leivän päälle yleensä kinkusta, juustosta ja maksamakkarasta aamuisin. Oma "vakioaamupala" antaa 37% kalorista rasvana ilman levitteitäkin. Muutenkin rasvaa tulee päivän mittaan ihan riittävästi ruokavaliosta vaikkei sitä erikseen leivän päälle levitäkään.
ma 27.9.2010
Viestejä 1197
Viestejä 1197
+1
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Paras rasva leivän päälle