Ruuan emäksisyys?
Ruuan emäksisyys?
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ruuan emäksisyys?
Kiinnittääkö kukaan huomiota syömänsä ruuan emäksisyyteen? Mie olen vaan huomannut, että vointi on parantunut ja makeanhimo hellittänyt, kun olen alkanut enemmän syömään emäksistä ruokaa.
Onko muilla kokemuksia ko asiasta?
Onko muilla kokemuksia ko asiasta?
ti 5.5.2009
Viestejä 177
Viestejä 177
0
Mistä saa tietää ruuan pH:n? Lukeeko se jossain?
Mä olen niin kova analysoimaan ja teorisoimaan, että ilman muuta kiinnostais tuoltakin kantilta tarkastella mutta tätä ennen ei ole tullut moinen asia mieleenkään!
Mä olen niin kova analysoimaan ja teorisoimaan, että ilman muuta kiinnostais tuoltakin kantilta tarkastella mutta tätä ennen ei ole tullut moinen asia mieleenkään!
ti 5.5.2009
Viestejä 367
Viestejä 367
0
Robert O. Young on kirjoittanut kirjoja pH-tasapainon vaikutuksesta terveyteen ja painonhallintaan. Idea oli juuri se, että tärkeintä olisi kehon pitäminen emäksisenä happaman sijaan. Mielenkiintoisiahan nuo erilaiset teoriat ovat.
ti 5.5.2009
Viestejä 97
Viestejä 97
0
Netistä löytyy jotain arvoja wwwvalmarin.fi sivuilta ja sit löysin eilen netissä pyöriessäni aika hyvä sivut http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm ,mie en osaa laittaa noita sivuja niin, että pääsis klikkaamalla niihin , nää tietsikka hommat ei oikein ole miun alaa.
Nuo on aika mielenkiintoisia asioita, toki ihan ääripäähän ei kannata mennä, mut kyl sieltä jotain löytyy omaan ruokavalioon...ainakin pistää ajattelemaan asioita toiseltakin kantilta.
Nuo on aika mielenkiintoisia asioita, toki ihan ääripäähän ei kannata mennä, mut kyl sieltä jotain löytyy omaan ruokavalioon...ainakin pistää ajattelemaan asioita toiseltakin kantilta.
ti 5.5.2009
Viestejä 177
Viestejä 177
0
Mut toi linkki tulikin ihan automaattisesti sillai oikein.....en olekkaan niin tunari näissä hommissa !
ti 5.5.2009
Viestejä 177
Viestejä 177
0
Oho! Mä olenkin sitten läpeensä hapan akka...
Syön tosi paljon lihaa ja maitotuotteita sekä keinotekoisia makeutusaineita esim limuissa. Kaikki happamia...
Toki syön paljon emäksisiä hedelmiä ja vihanneksiakin, mutta olen ottanut miinuskalorit pois nimenomaan hiilareista.
Harmi että kaikki mun ruokavalion peruspilarit on tuolla happamien listalla. En millään pysty/viitsi/osaa lähteä testaamaan tätä asiaa käytännössä. Olis vaan liian vaikeaa muuttaa ruokavaliota taas noin paljon, nyt kun on juuri omaksunut tän terveellisen fitness-laihdutus-lihansyönti-ruokavalion.
Jään kuitenkin mielenkiinnolla seuraamaan, jos joku muu kommentoi ja kertoo kokemuksiaan
Syön tosi paljon lihaa ja maitotuotteita sekä keinotekoisia makeutusaineita esim limuissa. Kaikki happamia...
Toki syön paljon emäksisiä hedelmiä ja vihanneksiakin, mutta olen ottanut miinuskalorit pois nimenomaan hiilareista.
Harmi että kaikki mun ruokavalion peruspilarit on tuolla happamien listalla. En millään pysty/viitsi/osaa lähteä testaamaan tätä asiaa käytännössä. Olis vaan liian vaikeaa muuttaa ruokavaliota taas noin paljon, nyt kun on juuri omaksunut tän terveellisen fitness-laihdutus-lihansyönti-ruokavalion.
Jään kuitenkin mielenkiinnolla seuraamaan, jos joku muu kommentoi ja kertoo kokemuksiaan
ti 5.5.2009
Viestejä 367
Viestejä 367
0
Kyllähän ruuan happamuus tai emäksisyys, niinkuin rasvaisuuskin voi vaikuttaa samanaikaisesti nautittujen ravintoaineiden imeytymiseen - siksi ei kannata ottaa raparperia kalkkitabletin kanssa, mutta porkkanoiden päälle pieni rasvalisä voi olla hyödyksi. Mutta nämä ruokavaliojutut näyttävät vetoavat siihen, että syömällä tiettyjä ruoka-aineita voisi pysyvästi vaikuttaa elimistön happamuuteen.
Elimistöllä on melkoisen tehokkaat keinot säädellä pH:taan, sen verran tärkeä proteiinien rakenteelle ja siten toiminnalle oikea vetyionikonsentraatio on (ja sitten kasa kemiallisia kaavoja ). Näistä on kyllä vaikea löytää googlettamalla asiallista tietoa, kaiken maailman ihmepillereitä myyvät firmat tuntuvat dominoivan alaa.
Mutta kokonaisuutena minulle tulee tunne, ettei noissa kyse ole kovin kummallisesta asiasta, vaan vanhan paketoimisesta uuteen. Proteiini ei ole hyvä energianlähde sinänsä, koska sivutuotteena syntyy runsaasti typpeä, joka munuaisten pitää poistaa ureana. Munuaiset saattavat ainakin yhden tutkimuksen mukaan poistaa elimistöstä liian typen mukana kalsiumia, mikä taas heikentää luuston kuntoa. Proteiinia tarvitaan rakennusaineeksi - jos lihaksia tahtoo kasvattaa, niin sitten enemmän. Kasviksista saa runsaasti bikarbonaattia, joka auttaa ylläpitämään normaalia pH:ta emäksisemmältä suunnalta, mutta mehän kaikki syömme niitä runsaasti muutenkin .
Elimistöllä on melkoisen tehokkaat keinot säädellä pH:taan, sen verran tärkeä proteiinien rakenteelle ja siten toiminnalle oikea vetyionikonsentraatio on (ja sitten kasa kemiallisia kaavoja ). Näistä on kyllä vaikea löytää googlettamalla asiallista tietoa, kaiken maailman ihmepillereitä myyvät firmat tuntuvat dominoivan alaa.
Mutta kokonaisuutena minulle tulee tunne, ettei noissa kyse ole kovin kummallisesta asiasta, vaan vanhan paketoimisesta uuteen. Proteiini ei ole hyvä energianlähde sinänsä, koska sivutuotteena syntyy runsaasti typpeä, joka munuaisten pitää poistaa ureana. Munuaiset saattavat ainakin yhden tutkimuksen mukaan poistaa elimistöstä liian typen mukana kalsiumia, mikä taas heikentää luuston kuntoa. Proteiinia tarvitaan rakennusaineeksi - jos lihaksia tahtoo kasvattaa, niin sitten enemmän. Kasviksista saa runsaasti bikarbonaattia, joka auttaa ylläpitämään normaalia pH:ta emäksisemmältä suunnalta, mutta mehän kaikki syömme niitä runsaasti muutenkin .
ke 6.5.2009
Viestejä 224
Viestejä 224
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ruuan emäksisyys?