Rypsiöljy vai kylmäpuristettu rypsiöljy?
Rypsiöljy vai kylmäpuristettu rypsiöljy?
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Rypsiöljy vai kylmäpuristettu rypsiöljy?
Tänään rypsiöljyä kaupassa valkatessani nousi tämmöinen kysymys mieleen: Onko rypsiöljyllä ja kylmäpuristetulla rypsiöljyllä jotain olennaista eroa??
ke 18.6.2008
Viestejä 10
Viestejä 10
0
Me on nyt jonkin aikaa käytetty a´la immi kylmäpuristettua rypsiöljyä ja sen olen huomannut, että se ei pala pannulla niin kuin tavallinen. Enkä tarkoita liekeissä palamista vaan ennemminkin käryämistä, kun sillä paistaa. Ravintoarvoista en tiedä onko parempaa kuin tavallinen.
to 19.6.2008
Viestejä 4495
Viestejä 4495
0
No tuo on ihan hyvä tietää.
Osaisikohan joku sanoa ravintoarvoista, onko eroa?
Kummatkin öljyt jäi nimittäin toistaseks vielä kauppaan kun aloin tuota asiaa miettimään.
Osaisikohan joku sanoa ravintoarvoista, onko eroa?
Kummatkin öljyt jäi nimittäin toistaseks vielä kauppaan kun aloin tuota asiaa miettimään.
to 19.6.2008
Viestejä 10
Viestejä 10
0
Kylmäpuristettu on parempaa ja useimmiten myös kalliimpaa. Faktoja en enää muista niin tarkalleen, joten en ala sepustamaan. Google, rakas ystävämme varmaan auttaa
to 19.6.2008
Viestejä 1671
Viestejä 1671
0
Kyllä se on ravintoarvoiltaan huomattavasti parempaa.
Itse ostelen Neito öljyä. Se on suomalaista ja edullisempaa kuin monet.
Välillä vaan on rahasta tiukkaa ja ostan tavallista
Itse ostelen Neito öljyä. Se on suomalaista ja edullisempaa kuin monet.
Välillä vaan on rahasta tiukkaa ja ostan tavallista
to 19.6.2008
Viestejä 403
Viestejä 403
0
Kylmäpuristetulla ja tavallisella rypsiöljyllä on jonkin verran eroa ja ne erot löytyvät siinä kuinka paljon sisältävät eri rasvahappoja. Kylmäpuristetun rasvahappokoostumus on vähän parempi mutta ei se tavallisessakaan rypsärissä huono ole.
Itse käytän kumpaakin yhtä aikaa. Tavallista rypsiöljyä käytän ruuanvalmistuksessa, minusta kylmäpuristetun rypsärin maku on aika vahva ja se lyö liikaa läpi esim. salaatin päällä. Kylmäpuristettua rypsäriä käytän "iltadrinkissäni" johon tulee rypsärin lisäksi proteiinijauhetta, pellavansiemenrouhetta ja soijalesitiiniä. Drinkki maistuu joka tapauksessa aika pahalta joten kylmärypsärin maku ei haittaa
Rainbow'n kylmäpuristettu rypsäri on edullisinta mitä olen löytänyt, saa tietty S-ryhmän kaupoista.
Itse käytän kumpaakin yhtä aikaa. Tavallista rypsiöljyä käytän ruuanvalmistuksessa, minusta kylmäpuristetun rypsärin maku on aika vahva ja se lyö liikaa läpi esim. salaatin päällä. Kylmäpuristettua rypsäriä käytän "iltadrinkissäni" johon tulee rypsärin lisäksi proteiinijauhetta, pellavansiemenrouhetta ja soijalesitiiniä. Drinkki maistuu joka tapauksessa aika pahalta joten kylmärypsärin maku ei haittaa
Rainbow'n kylmäpuristettu rypsäri on edullisinta mitä olen löytänyt, saa tietty S-ryhmän kaupoista.
ke 25.6.2008
Viestejä 143
Viestejä 143
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Rypsiöljy vai kylmäpuristettu rypsiöljy?