Kalorilaskuri

Testissä Sukrin – Kaloriton ja hiilihydraatiton makeuttaja

Testissä Sukrin – Kaloriton ja hiilihydraatiton makeuttaja

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Testissä Sukrin – Kaloriton ja hiilihydraatiton makeuttaja

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Minulla on käytössä paketti vastaavaa ruotsalaista tuotetta "Sötin". Hinta voi ostaessa tuntua edulliselta verrattuna muihin kalorittomiin makeuttajiin, mutta kun tuo ei ole yhtään tavallista sokeria makeampaa vaan pikemminkin mielestäni päinvastoin, niin kalliksi kyllä tulee. Ainakin minusta maku on kohtalainen.

Arvelisin, että tuote voisi sopia kakkujen ja vastaavien vatkattavien leipomiseen paremmin kuin pienemmän tilavuuden ottavat kalorittomat makeuttajat, kun perinteisiä ohjeitakin noudattaen ilmeisesti taikina vatkatessa vaahtoutuu? Joku toinen osannee kertoa tästä enemmän.

Nopealla googletuksella löytyi tietoa, että joskus harvoin saattaa olla allergiaa, ja isoista annoksista saattaa tulla ilmavaivoja tai vastaavaa monien muidenkin sokereiden aiheuttamaa kiusaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 23.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 352
0
 

 Maarain kirjoitti...
Minulla on käytössä paketti vastaavaa ruotsalaista tuotetta "Sötin". Hinta voi ostaessa tuntua edulliselta verrattuna muihin kalorittomiin makeuttajiin, mutta kun tuo ei ole yhtään tavallista sokeria makeampaa vaan pikemminkin mielestäni päinvastoin, niin kalliksi kyllä tulee. Ainakin minusta maku on kohtalainen.

Arvelisin, että tuote voisi sopia kakkujen ja vastaavien vatkattavien leipomiseen paremmin kuin pienemmän tilavuuden ottavat kalorittomat makeuttajat, kun perinteisiä ohjeitakin noudattaen ilmeisesti taikina vatkatessa vaahtoutuu? Joku toinen osannee kertoa tästä enemmän.

Nopealla googletuksella löytyi tietoa, että joskus harvoin saattaa olla allergiaa, ja isoista annoksista saattaa tulla ilmavaivoja tai vastaavaa monien muidenkin sokereiden aiheuttamaa kiusaa.
Mulla kävi niin että etin luontaistuotekaupasta steviaa (joka vielä silloin oli tarkoitettu ns. "ulkoiseen käyttöön" :D ) ja se nainen sitten vain suositteli Sukrinia. Mä en sitä leipomiseen oo vielä ehtiny käyttää, mutta rahkan makeuttamiseen tuo on ihan huippu! Aiemmin yritin laittaa jotain hedelmänmakuista bonaa/pilttiä ja en tykänny kun rakenne muuttu jotenkin oudoksi ja ällöksi, ei ollu mun makuun Hyi yök

Nyt mulla on toi mun oma namirahkaresepti, voin tosin jakaa sen myös tänne. Syömään!

http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?logon&resepti=280962

Nyt on muutenkin enemmän valinnanvaraa että mitä siihen rahkaan voisi laittaa muuta kun makeutuksen saa valmiiksi Sukrinista ettei tarvitte muilla lisukkeilla sitä yrittää saada. Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 24.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 885
0
 

Miten tuossa on hiilareita noin paljon? Olen luullut sukrinia hiilarittomaksi?
Koko annokseen tulis mun päivän hiilarit...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 24.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 345
0
 

 RonjaAliisa kirjoitti...
Miten tuossa on hiilareita noin paljon? Olen luullut sukrinia hiilarittomaksi?
Koko annokseen tulis mun päivän hiilarit...
Kävin katsomassa ja huomasin aivan saman. Hieroo silmiään Samat arvot kuin ihan tavallisella sokerillakin.

edit: ilmeisesti kyse on tästä aineesta?

Erytritoli (1,2,3,4-butaanitetroli) on sokerialkoholi, jota käytetään makeutusaineena. Sitä esiintyy luonnollisesti pieninä määrinä monissa hedelmissä ja sienissä. Valmistetaan teollisesti vehnä- tai maissitärkkelyksestä. Erytritolin makeus on 60–80 % sakkaroosin makeudesta. Sen ravintoarvoksi määritellään alle 0,9 kJ/g tai alle 0,2 kcal/g.[1] Erytritolin käytöllä ei ole vaikutusta verensokeriin ja sen laksatiiviset vaikutukset ovat muita sokerialkoholeja vähäisempiä.
Erytritolia valmistetaan fermentoimalla hiilihydraatteja hiivojen avulla.[2]
Erytritolin kemiallinen kaava on C4H10O4, moolimassa 122,12 g/mol, sulamispiste 117-121 °C, kiehumispiste 329-331 °C ja CAS-numero 149-32-6 sekä elintarvikkeissa käytettävä E-koodi E 968.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Erytritoli

Hiilariton.fi -nettikaupassa oli tällaiset tiedot:

Ravintoarvo 100 g kohden
Energiaa 0 kcal
Proteiinia 0g
Hiilihydraatteja 100g
josta imeytyviä 0g

josta sokeria 0g
josta sokerialkoholeja 100g
Rasvaa 0g
Net Carbs 0g

http://www.hiilariton.fi/sukrin-500g-p-873.html
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 24.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Itse suhtaudun kyseiseen tuotteeseen skeptisesti. Itse olen jättänyt pois teollisen sokerin ja vaihtanut sen intiaanisokeriin tai hunajaan. Intiaanisokerissa on kuituja ja vitamiineja. Samalla hinnalla saa terveellistä ja hyvää sokeria, joka parantaa aineenvaihduntaa.

Mut onko tuosta sokerittomasta sokerista tutkimustietoa sen haitoista? Jollakin se makea korvataan. Tosin itse ihmettelen miten joku voi syödä ravintoarvoltaan niin köyhää ainetta. Itseni mielestä tässä on nyt vähän huijauksen makua.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 24.3.2012
Viestejä 1
0
 

 RonjaAliisa kirjoitti...
Miten tuossa on hiilareita noin paljon? Olen luullut sukrinia hiilarittomaksi?
Koko annokseen tulis mun päivän hiilarit...
Pikku bugi vaan on ryöminyt ravintolistaan. Löytyi ravintolistasta myös 0-kalorinen Sukrin. Erytritolille taas oli tallennetu ravintolistaan vielä erilainen arvo. Erytritolia siis myös Sötin on, ja pakkauksessa valmistaja ilmoittaa kaloriarvoksi 0. Näinhän asia on ihmisen kannalta, kun elimistömme ei sitä polta ravinnokseen, vaikka se on kemialliselta rakenteeltaan tyyppiä hiilihydraatti. Miettii ankarasti
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 24.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 352
0
 

Onko se kuitenkin huijausta. Kun olen lukenut, että sokerialkoholeja ei merkitä hiilareiksi vaikka ne kuitenkin imeytyy??
Että se on vain porsaanreikä?

Joku kirjoitti näistä atkins patukoistakin, että se on huijausta, koska niissä on sokerialkoholia, joka kyllä imeytyy. Niitä ei vain tarvi merkitä hiilareiksi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 24.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 345
0
 

Erytritoli siis imeytyy ohutsuolesta ja erittyy muuttumattomana virtsaan, ihmisen kannalta kaloriarvo 0, ja on EU:n ja FDA:n hyväksymä "food additive". Tällaista tietoa löytyy netistä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 25.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 352
0
 

Ahaa, kaippa se nuin sitte on??
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 25.3.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 345
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Testissä Sukrin – Kaloriton ja hiilihydraatiton makeuttaja