Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
maanantai 31.12.2012

Jei, paino alkaa olla lukemissa ennen joulua :)

Jaahas, jaahas, se olisi sitten uuttavuotta..

Sitä aloin miettimään, että 14 päivä ens kuuta tulee 2 vuotta siitä kun aloin laihduttamaan! Kylläpäs se aika rientää!

Miten se paino on pysynyt poissa mulla? Aattelin kirjata muutamia systeemeitä tässä aikani kuluksi :)

- Kun syö, niin arvioi ensin annoksen minkä pitäisi täyttää. Syömisen jälkeen olon pitäisi olla sellainen, että vielä menisi ihan vähän, mutta olo on silti täysi. (Ite hahmotan tätä sillä, että uppoaisko nyt pelkkä tonnikala-raejuustocombo, jos on vain yöks-yöks olo, niin en ole enää nälkäinen, kyse on vaan halusta syödä).
- Suunnitella päivän/viikon ruoat etukäteen ja tehdä ne itse. Laskuri ja netti muutenkin on pullollaan helppoja kevytreseptejä, joiden tekeminen kestää yhtä kauan kuin pizzan paiskaaminen uuniin. Syödä eineksiä vain silloin tällöin.
- Varoa napostelua ja ruokien merkkaamista yläkanttiin. Leipä ei ole saatanasta, mutta esim. leivänpäällysteillä voi saada yllättävänkin paljon piilokaloreita. Myös kevyt-tuotteista voi kertyä salakavalasti kaloreita, jos niitä syö tarpeeksi. Tsekkaa kalorit.
- Juo tarpeeksi vettä. Nopeuttaa hitusen aineenvaihduntaa ja poistaa nesteitä, plus täyttää mahaa. Vesi vanhin voitehista.
- Liiku mieleistä liikuntaa. Jos liikunta on mieleistä, sitä tulee tehtyäkin. Mutta uskalla myös ylittää mukavuusrajasi ja kokeilla uusia liikuntamuotoja. Jos liikunta on liian mukavaa ja leppoisaa, niin se ei välttämättä ole kovinkaan tehokasta. Testaile! :)
- Syö tarpeeksi proteiinia ja syö sitä joka aterialla. Proteiini täyttää ja auttaa lihastenkasvua +estää lihaskatoa laihduttaessa. Suosi täysjyvää (riisi, pastat), etteivät verensokerit heilahtele liikaa. Perunakaan ei ole saatanasta. Kaikkea kohtuudella.
- Älä skippaa aterioita. Jos ensimmäinen ruoka on vasta myöhään, niin syömisen jälkeen saattaa nousta uusi pikkunälkä kun verensokerit heilahtavat ja sitä saattaa jäädä loppuillaksi "natustelukoukkuun". Aamupala starttaa aineenvaihdunnan.
- Älä arvioi liikuntakaloreita yli. Pitkäkestoinen aerobinen kuluttaa ehkä sen sykemittarin lukeman verran, kun taas saliharjoittelu saattaa hieman pyöristää lukemaa ylöspäin. (Mutta kova salitreeni taas saattaa nostaa perusaineenvaihduntaa jopa 72h ajaksi!)
- Anna itsellesi armoa. Joskus repsahtaa. Joskus lähtee lapasesta. Opettele pois "Noh, nyt syön sitten mitä haluan kun repsahdin"-käytännöstä. Pelkkä suklaalevy ja suklaalevy, sipsipussi ja irtokarkkipussi ovat hyvin eri asia. "Mässypäivä" kerran viikossa aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi on myös myytti. Se ei myöskään vie pois säästöliekiltä, keho vain nappaa rasvavarastot ahnaasti itseensä. Jos paino meinaa lähteä lapasesta, niin puutu asiaan ajoissa, vaikka vain syömällä hieman vähemmän. Äläkä vasta silloin, kun on "tarmoa enemmän" ja pystyy heittäytymään täysillä. Mun kokemuksen mukaan pienet asiat vaikuttavat enemmän kuin suuret puserrukset silloin tällöin. "Täydellisenä olemiseen" myös tympääntyy! Älä ajattele laihdutusta kuurina, vaan elämäntapojen pysyvänä muutoksena. Muuten kilot hiipivät takaisin kun olet tavoitteessa.
- Varo säästöliekkiä, älä kituuta liian pitkään liian pienillä kaloreilla! (Itse haaskasin aikaa ja motivaatiota, kun pamahdin säästöliekille syömällä liian vähän ja silti menettämättä juurikaan painoa).

Tämmösiä :) Hui, näistähän saisi romaanin aikaan, vieläkin tulee mieleen vaikka mitä! :D Syö vähemmän kuin kulutat ja syö monipuolisesti, liiku. ;)

1. Mimosa83 sanoi...

Ihan fiksuja ja järkeenkäyviä keinoja. :)

maanantai 31.12.2012 klo 10:27

2. Violetti83 sanoi...

Hyviä ajatuksia :) Ja onnittelut painon pitämisestä poissa! Siihen tähtää meistä jokainen, mutta kaikki eivät onnistu...

maanantai 31.12.2012 klo 10:31

3. Nannis sanoi...

:)

maanantai 31.12.2012 klo 10:31

4. Mariza47 sanoi...

Todella hyviä ajatuksia, ne allekirjoitan myös kaikki!
Pienistä virroista kasvaa isot uomat, eli kannattaa tosiaan puuttua asiaan jo parin kilon jälkeen eikä odota sitä että ylipainoa on runsaasti. Tällöin on vaan kovempi homma saada saavutetut kilot pois kropasta. Pienellä fiksaamisella saa jo paljon aikaan :)
Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja miehellesi!


maanantai 31.12.2012 klo 10:38

5. Sugarmindy sanoi...

Haha, nyt mun ei tarvikaan tehdä sitä koostispostausta kun teit sen mun puolesta :D

Peukku-nappi puuttuu edelleen täältä!

Mahtavaa uutta vuotta! :)


maanantai 31.12.2012 klo 11:14

6. Helikello sanoi...

Tämä pitää taltioida itselleen koneelle "huoneentauluksi"! Täyttä tavaraa koko teksti!

Sinulla on hienosti nuo kilot pysyneet poissa eli olet tekstisi hyvin pystynyt toteuttamaan. Sama jatkukoon ensi vuonna! :)

Mukavaa vuoden vaihdetta teille molemmille!


maanantai 31.12.2012 klo 11:50

7. Diim sanoi...

Totuuksia toimivia kaikkityyni! Onnellista uutta vuotta 2013!

maanantai 31.12.2012 klo 12:16

8. Sallukka80 sanoi...

Olipa hyvin kirjoitettu :) Taas! Yksi asia mitä kaikki ihmiset ei hoksaa on se, että kun kerran on rasvasoluja kroppaansa kerännyt, ei ne rasvasolut koskaan häviä vaan odottavat että saavat uutta täytettä. Sitten kun pitää mässäilypäiviä, odottaa ne ahnaasti uutta rasvaa sisäänsä. Ei ne nyt tietenkään heti täyty, mutta pitkässä juoksussa alkaa tottakai näkyä ja lihominen on helpompaa kun ne rasvasolut on jo kerran kroppaan hankkinut. Ja sitten sen mässäilyn jälkeen on taas tyhjennettävä niitä jo kerran tyhjennettyjä soluja ennen kuin sitä rasvaa lähtee niistä mitkä ei oo vielä tyhjennetty :) Ja laihtuminen hidastuu. Mutta sä tämän varmasti tiesitkin mutta varoituksena muille :D

perjantai 04.01.2013 klo 11:45

9. Pallomaha sanoi...

Hyvä kirjoitus! Erityisesti tykkäsin tosta vinkistä miten arvioida onko vielä oikeesti nälkä vai vaan mieliteko syödä pelkästä syömisen ilosta. :)

Nyt kun vielä eksyisivät nämä uuden vuoden aloittajat sun blogiin... on niin ikävä nähdä näitä xx kiloa ennen kesää pois keinolla millä hyvänsä.

Hyvää uutta vuotta sulle! :)


perjantai 04.01.2013 klo 11:54

10. Mirtsukka sanoi...

Tosi fiksuja vinkkejä! Kiitti ja mukavaa vuoden jatkoa! :)

perjantai 04.01.2013 klo 14:14

11. Eater sanoi...

Tää oli niin viisaasti kirjoitettu, kiitos. Mulla on ylipainoa vähän, mutta omaan hyvänolon painoon tuntuu olevan tosi vaikea päästä, ainakin tämän ikäisenä. Ja vaikeinta on pitää paino alhaalla eli juuri tuo lopullinen elämäntapojen muutos. Olen nyt neljän vuoden aikana saanut painoni kaksi kertaa alas suht'koht' tyydyttäviin lukemiin, mutta taas se on kerran kohonnyt yli BMI:n ylärajan. Olen todella kypsä, tän täytyy loppua, koska en halua juuttua miksikään ikuisuuslaihduttajaksi. Ehkäpä mä käyn vähintään kerran viikossa buustaamssa itseäni lukemalla tän sun listan. Hyvää alkanutta vuotta!

tiistai 08.01.2013 klo 16:19

[ Katso ruokalista! ]

1516 kcalKokonaiskulutus
1516 kcalTavoite
19 kcalSyöty (Toteutunut)
-1497 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 30.12.2012

Joo, uskalsin vihdoinkin päivittää tuon painon...

Kiva että jaksoin eilen sittenkin polkea! :)

1. Diim sanoi...

Hjuva hjuva!

sunnuntai 30.12.2012 klo 17:23

[ Katso ruokalista! ]

1524 kcalKokonaiskulutus
1524 kcalTavoite
1325 kcalSyöty (Toteutunut)
-199 kcalTavoitteesta
11 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

lauantai 29.12.2012

Uudelleen yritys päästä ruotuun, tai ainakin yrittää pitää vähemmän ruoan päivän, että pääsisi eroon näistä pöhötyksistä...

Yritän myös polkea hieman spinningpyörää ja tehdä pikkusen vatsoja... Kun vain jaksaisi..

Spinningpyörää, keskiraskas vastus1 tunti
Vatsoja15 minuuttia

1. Sugarmindy sanoi...

Just do it! :) mulla jumittaa aina tuohon ajatukseen kunhan jaksaisi tai viitsisi. Sitten löydänkin itseni tilasta, kun olen jo tehnyt koko reenin. :D Skippaan perinteisen lämmittelyn noina päivinä ja lämmittelynä teen reeniin kuuluvia ekoja liikkeitä ilman painoja tai kevyillä. Omalla kohdalla toiminut yllättävän hyvin.

lauantai 29.12.2012 klo 13:24

2. Diim sanoi...

Kyllä se siitä kun pääset vauhtiin!

lauantai 29.12.2012 klo 13:32

3. Sugarmindy sanoi...

You go girl! Mahtavaa! :)

lauantai 29.12.2012 klo 17:36

4. Diim sanoi...

Ai sait koneen käyntiin! Hyvä sinä! Varmaan antaa kipinää hyvälle jatkolle. :)

lauantai 29.12.2012 klo 17:55

[ Katso ruokalista! ]

1501 kcalPeruskulutus
+549 kcalLiikunta
2050 kcalKokonaiskulutus
2050 kcalTavoite
1409 kcalSyöty (Toteutunut)
-641 kcalTavoitteesta
4 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 12.08.2012

-1,7kg

Dodii. Lähti ne nesteet kun muisti taas nesteenpoistolääkkeet. Ja muistutus siitä että kuinka hitosti tuo lääke oikein kerääkään nestettä.....!!

Se olis sitten salia, toivottavasti menee vähän paremmalla temmolla kuin viime käynti. Torstaina saa sen uuden ohjelman... Miehellä on sama ohjaaja (naispuolinen) ja sanoi että se on mulle ehdottomasti paras ohjaaja, koska on aikalailla samaantapaan natsi kuin minäkin :D Mies kertoi että se oli ollut vaikuttunut työntuloksista ja kertonut sille että osittain tulosta on tullut senkin takia, kun salilta ei lähdetä ennenkuin mää oon valmis :D

Hirveä karmea paniikki vaan että: TULE HYVÄ OHJELMA!!! Kun ilmaseksi sai taas tuon(kin) ohjelman. Muuten olis ollu melkein 60e. Mutta tuo tyyppi salilla tietää että ollaan oikeasti pienituloisia ja nyt kun ollaan vuosi tuolla käyty, niin kyllähän molempien figuurit on muuttunu, sekä mun että miehen, ja kun alkutilanne oli se että jäsenyyden voi perua heti jos mun nivelet ei kestäkään treeniä tms. ja mä oon vetänyt (paitsi viimeaikoina) ihan hulluna sitä treeniä kaikesta huolimatta. Todella mukava ihminen on kun sain uuden käynnin ohjaajalle, että nyt vihdoinkin pääsee tekemään kymppisarjoja ja oikeasti kasvattamaan sitä lihasta kun nyt on tarpeeksi kestävyyttä ja peruslihaskuntoa.

Tähänhän sitä ollaan tähdätty :) Uskoisin että sali muuttuu taas ihan toisenlaiseksi kun on selkeä suunnitelma; nyt lähinnä haahuilen laitteissa ja selkeä runko on kateissa. Tai ainakin on sellanen olo.

Eilen miniruoan päivä, koska pizza teki tuhojaan ja tänään tiedossa UUSI pizza -.- Alkaa pizzat tulla jo korvistakin ulos... Mutkun tankatakin täytyy autoa että se menee eteenpäin.. Enää muutama päivä jäljellä tätä eineshelvettiä, jeeeeeee!

Ja dääm, sitten teen sitten kanasalaattia ja ostan Valion raejuustoa (Lidlin versio on karseaa...) ja 4-viljan puuroa ja proteiinirahkoja jne. jne.

Mulla ollu myös pelko että ENTÄS, entäs jos mä valun takaisin "pahoille teille"? Että alan taas syömään tätä moskaa ja PALJON, enkä pysty lopettamaan? Aiheellinen pelko sinänsä, kun näillä mä alunperin lihosin. Ja tietenkin nää aiheuttaa riippuvuutta nämä safkat, eilenkin oli "pakko" saada tummaa suklaata pieni määrä.

Mutta paino on pysyny aisoissa :) Ja vaikka aluksi tämä oli aika hauskaakin, niin nyt alkaa jo tympiä. Mulla oli myös se "salamotiivi", että halusin selvittää tosiaan senkin että kuinka pitkälle mä oikeasti oon päässy, että onko ne elämäntavat oikeasti muuttunu? Että jos syön tämmöstä ruokaa jonkinaikaa niin pystynkö myös lopettamaan sen syömisen? Vai lihonko takaisin?

Mun oli sekin pakko tietää. Olisin mä voinu syödä halvalla muutakin tämän ajan; ei niiden ihan pakko olis ollu olla vaan eineksiä. Mutta kun ne einekset on niin kauan ollu mun kompastuskivi, että aina lopulta oon päätyny ahmimaan niitä, että onko tämä 1,5 vuotta opettanu mitään?

Kai se on, kai se on ihan oikeasti! Kaipaan normisapuskoja. En jaksa syödä jokatoinen päivä pizzaa. En halua tuntea tämmöstä lössöä oloa kaikenaikaa.

Toivottavasti "eineksistä irrottautuminen" käy myös luontevasti. Ainakin ehdottomasti kokkailen jotain hyvää mitä on tehny mieli, kuten Mustapekka-broilerwokkia :D

Sali +kuntopyörää1 tunti 18 minuuttia

1. Sugarmindy sanoi...

Mulla tais olla joku samantapainen minikokeilu tosin olosuhteiden "pakosta". Ja syyllisiähän löytyi ta pikemminkin nykyisen sapuskasysteemin toimivuuden varmistaminen.

sunnuntai 12.08.2012 klo 09:54

2. Pja sanoi...

Hieno suoritus sinullakin, onneksi olkoon!

sunnuntai 12.08.2012 klo 14:52

[ Katso ruokalista! ]

1514 kcalPeruskulutus
+538 kcalLiikunta
2052 kcalKokonaiskulutus
2052 kcalTavoite
1589 kcalSyöty (Toteutunut)
-463 kcalTavoitteesta
25 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

lauantai 11.08.2012

+1,5kg

No niinpä joo... Muuttu suunnitelma pizzaksi...Se on huolestuttavaa sinänsä että kuinka paljon meillä oikein on täysiä pizzapasseja...!!! (Note to self).

Unohdin eilen ottaa nesteenpoistolääkkeen, että osa voipi olla ihan lääketurvotustakin.

Olo kuin virtahevolla.

Ei jaksa tänäänkään salille. Laiskottaa, väsyttää. Huomenna on pakko mennä, samaten tiistaina koska torstaina mulle tehdään uus ohjelma. Pakko treenata sitä ennen pari kertaa että painot nousee kun aletaan miettiä kymppisarjoja ja isompia painoja. Että painoja tulee myös TARPEEKSI.

I hate carbs, grrrrr. Eilen kaupasta oli "pakko" hakea Twister ja pieni Daim-levy. Tarve tuntui suuremmalta kuin elämä sillä hetkellä. Makeanhimo astunut kuvaan taas ja vahvasti.

Sama suolaisuuden kanssa. Pizzaan tuli täytteiksi jauheliha, sipuli, aura ja valkosipuli. Hiton hyvä pizza kylläkin! Mutta yleensä syön pizzat ihan eri täytteillä O_o

Hyvin helppoa tänne eines-limboon on tipahtaa. Toivottavasti pääsen sitten poiskin! Mutta luulisin kyllä että joo. Alkaa tämä väsymys nyppiä ja yleinen evvk-olo, kilppari ja kaikki. Testi on ollut hyvin avartava sinänsä. Jos syö schaissea niin olokin on schaissea. Ja kun olo on schaissea niin siihen auttaa syöminen. Ja tietenkin sitä saa syödä kun on paha olo.

Vuosia ajattelin että mulla on vaan huono itsekuri ja olen luuseri ja laiskimus. Samanlainen fiilis on palannut nyt tämän halpis-eines koettelemuksen kautta. En enää ikinä tule palaamaan tähän, en. Mä joskus aattelin että ihmiset jotka puhuu ruoan laadusta niin ovat vain hifistelijöitä ja eivät tajua sitä tosiasiaa ettei ole varaa (???) laittaa sitä kunnon ruokaa. Että einekset ovat halpoja ja hyviä, mikä vika niissä nyt muka on?

Kyllä, einekset ovat halpoja ja hyviä. Epäreilun halpoja. Epäreilun hyviä. Mutta niin on kyllä ihan oikeakin ruoka. Kun makunystyrät vain tottuvat ensin siihen, että kaiken ruoan ei tarvitse maistua joltain äärimmäiseltä: suolaiselta, makealta, kirpeältä, rasvaiselta. Perusmakuja ja hyviä makuja. Puhtaita makuja. Se mun entinen ainainen tekosyy "en osaa kokata ja kokkaaminen sitäpaitsi on kallista ja aikaavievää" on nyt myös todistettu vääräksi.

EN osannut kokata vielä 1,5 vuotta sitten. En osaa vieläkään kovin hyvin, mutta opin pikkuhiljaa. Kokkaaminen ei ole myöskään kallista. Perusruokaa kuin tekee. Ei tv-ohjelmien gourmee-sapuskoita, vaan ihan normia perusruokaa. Se aika-asia? Noh, sillä aikaa kun uuni lämpenee ja pizza paistuu niin nopsastikin siinä voi pyöräyttää samassa ajassa myös kunnon ruokaa.

Ja ruoan laatu...kyllä sillä vaan on väliä. Sillä on paljonkin väliä. Jos vertaisi eineksiä ja perusruokaa vaikkapa maratooniin, niin einekset lähtisivät juoksuun kuin raketti siirtyen heti kärkeen, kun taas perusruoka lähtisi maltilla ja voimia säästellen. Einekset hyytyisivät jossain vaiheessa ihan täysin ja joutuisivat kävelemään maaliin asti, samalla kun perusruoka pitäisi yllä samaa tasaista tahtia, pääsisi maaliin asti ja saisi hyvän ajan.

Mä alkaisin olemaan jo kovasti valmis siihen tasaiseen tahtiin taas, enkä näihin nopeisiin pyrähdyksiin. Puuh.

1. Hennis82 sanoi...

Hahhah, ihana tuo eines vs perusruoka - maratooni <3

Karmailija sussa on oikeasti niin paljon asiaa kokoajan että sun pitäisi kirjoittaa kirja sun laihduttamisesta ja elämäntaparempasta. :) Mukavaa lauantaita ja toivottavasti tuo einestely loppuu pian.


lauantai 11.08.2012 klo 11:56

2. Sugarmindy sanoi...

Nimenomaan! Sen ruuan ei todellakaan tarvi olla sitä tositv-kokkikisa-gourmet-ruokaa ollakseen hyvää tai terveellistä. Mulla aika ajoin tulee kateuskohtauksia, että kyllä sen ruuan pitäisi olla sitä michelinin tähden saaneen ravintolan tasoa.... Mun perusruoka on aina nopeata ja simppeliä. Suurin aika menee sillon jos ja kun jtain pitää sulattaa, enkä ole ajoissa laittanut sulamaan tai pitää pilppoa iso kasa kasviksia. Tooooosi hidasta siis :D ja monimutkaista.

Paitsi että kuinka moni tietää oikeasti, miten se ravintolan ruoka tehdään muutamia harvoja poikkeustavintoloita lukuunottamatta? Mielikuva voi olla tasokas ja että kaikki tehdään itse hyvistä ja tuoreista raaka-aineista. Ikävä tuottaa pettymys...

Eikä ne kasvikset ja marjat ole niin kalliita, jos mun kitubudjetilla niitä voin ostaa. Eri asia on jos siitä kitubudjetista joutuisi ostaa lääkkeitä tms pakollisia. Tai jos tärkeysjärjestyksessä haluaa laittaa Alkon, baarit, vaatteet, matkat yms etusijalle ennen ruokaa.


lauantai 11.08.2012 klo 12:07

[ Katso ruokalista! ]

1539 kcalKokonaiskulutus
1539 kcalTavoite
1048 kcalSyöty (Toteutunut)
-492 kcalTavoitteesta
17 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 10.08.2012

+100g

Sieltä se hiipii ylös...

Ei nyt niin katastrofaalinen päivä kuin eilen. Kai tähän alkaa jo hieman tottua. Mutta kyllä haaveissa teen kunnon kanasalaattia :D

Tosiaan, pakko täsmentää sen verran että mulla tää ruokavalion muutos ja siitä seuranneet oireilut on varmaan senkin takia näin rajuja kun on tuo kilpparin vajis.

Tyroksiinit on kohillaan ja arvot ok, mutta huomasin jo alussa kun tyroksiinia oli menny jonkinaikaa että se ei poista ihan kaikkia oireita. Aivosumua, palelua, raajojen kylmenemistä saatto esiintyä siitä huolimatta. Yhdessä vaiheessa aattelin että yritän vaihtaa Thyroxinen Armour Thyroidiin, koska kaikilla synteettinen kilpirauhashormoni Thyroxine ei toimi. Mutta se on vaan perkuleen kallis eikä Kela korvaa sitä.

Nyt siis 1,5 vuotta ettiny sitä "omaa" ruokavaliota; sellaista jossa voin hyvin ja kilpparikaan ei oireile. Karppaukseen hurahdin yhdessä vaiheessa ihan täysin. Ketoosissa kilpirauhasen toiminta vilkastuu ja siinä samalla lähti kaikki oireilut! Siihen jäi tavallaan "koukkuun" siihen oloon, mutta mä vaan tarvitten myös hiilareita, kohtuudella, että jaksaa myös treenata ym.

Ruokavalio muuttu sitten lähemmäs zonea ja proteiinipainotteisemmaksi. Sillä ollaan nyt siis menty tähän asti. :)

Mutta itteäkin yllätti että kuin paljon kilppari on alkanu oireilemaan kun oon syöny vaan eineksiä ja nopeita hiilareita! Varsinkin tuo raajojen kylmeneminen ja aivosumu ihmetyttää. Lihasheikkous yllätti myös salilla.

Ja siihen päälle kun toissapäivänä napsin vaan karkkeja ja muuta niin verensokerit sinkoili siihen päälle vielä ihan hulluna :D Ja päälle join kahvia ettei olisi niin väsyny xD

Tein siis melkein kaiken päin honkia... Ei ihme että oli vähän karsea päivä...

Tänään se olis kai tölkkipapuja tomaattikastikkeessa ja pari paistettua kananmunaa (oikein peri-Amerikkalaiseen tyyliin :D ). Taikka Sveitsiläistä juustokeittoa ja täysjyvänoodeleita.. :D

Mutta paljon keskustelua tämä experiment on herättäny meidän taloudessa sen suhteen että mitä syödään. Tästä etiäpäin yritetään kokata mahdollisimman paljon ite.

Nyt me ollaan edelleenkin syöty vähän eri aterioita; kun mä laihduttamisen aikana tein omat ruokani niin se on jääny vähän päälle... Että jatkossa alettaisiin kokkailemaan vihdoinkin myös yhdessä :) Kyllähän me toisinaan niin tehdään, mutta ihan päivittäin. Säästäis samalla myös ruokalaskuissa :)

Mistäköhän vois löytää kokkauskirjan että jossa on kevyitä reseptejä, mutta ruoat olisi myös helppo tehdä ja olisivat ees hieman proteiinipainotteisempia? Hmmm....

1. Iinuliinu sanoi...

Voi sua. Mäki oon epäilly itelläni kilpparia mut nekin arvot oli kaikki ok! Kun oireet täsmää, mutta toisaalta kilppairin oireet on melko yleispäteviä kaikkeen.

Ja hui kauhee ku maha turpoo jo pelkästä papukastike-ajatuksesta :D Vaikka varmasti hyvää!


perjantai 10.08.2012 klo 11:53

2. Cattleya sanoi...

Oi! Sveitsiläistä juustokeittoa ja siihen lisäksi parsakaalia ja sipulia. Ensin paistetaan sipuli kattilan pohjalla, lisätään vesi ja sekoitetaan se keittojauhe kylmään veteen. Sitten kiehautetaan ja lisätään pieneksi revityt parsakaalin nuput. Annetaan kiehua muutama minuutti ja jätetään liedelle hetkeksi, jotta parsakaalin nuput kypsentyvät. NAM!

perjantai 10.08.2012 klo 12:04

3. Violetti83 sanoi...

Tollanen kokkauskirja olis kyllä itselläkin hakusessa... Netistä toki löytyy kaikki mahdollinen mut siinä on aina oma etsimisensä.

perjantai 10.08.2012 klo 12:43

4. Iinuliinu sanoi...

Saattaa mulla olla kotona ne labratulokset tallessa, pitääpä vilkuilla uudestaan. Ulkoa en muista yhtään niitä arvoja..

perjantai 10.08.2012 klo 13:20

5. Sugarmindy sanoi...

Mites kun noi "toiset" sitten sanoo, että jos kovin tiukasti karppaa niin se saattaa vain pahentaa vajista ja että just sen takia niitä hiilaripäiviä on pidettävä kunnolla, ettei kilppari sammu kokonaan?

Mää huomasin tuon muutaman päivän reissun aikana, että todellakin olen löytänyt sen oman, toimivan ja omalle budjetille sopivan ruokavalion. Tosin, jotkut käyttää ruokaan paljon vähemmän rahaa vaikka varaa olisi, mää haluan vain satsata (?) siihen, enkä esim bilettämiseen aka verkostoitumiseen.

Hyviä respetejä on ainakin siellä naamakirjan ryhmässä, josta laitoin tännekin linkin viime viikolla (vai aiemmin?).


perjantai 10.08.2012 klo 14:00

6. Sugarmindy sanoi...

Hiton hyvä muistutus muuten toi hiusjuttu! Olin melkein unohtanut koko asian omalta kohdaltani. Mulla on hiuksia tullut huomattavasti lisää, vaikkeivät edelleenkään ole paksuja tai edes sinnepäin. Hiusraja on selvästi tullut edemmäksi kuin aiemmin ja "vauvahiuksia" on ihan kunnolla.

Mulla tuo tosin voi johtua kahdestakin syystä, mutta oli kumpi vain niin nykyisellä systeemillä parannusta on tullut niin moneen asiaan, ettei tässä "väärässä" voi olla. :)


perjantai 10.08.2012 klo 17:56

7. Cattleya sanoi...

Huomasin vasta nyt, että Lidlissä olitte käyneet. Minulla tämän päivän sapuska oli Lidlin pakastekasvikset Oriental ja marinoimattomia broilerin suikaleita. Aika vähällä rahalla siitäkin selvisin, kun broilerin suikaleet oli tarjouksessa 1.99 rasia. Wokkivihannekset maksoi muistaakseni 1,20. Annos oli niin suuri, että olen syönyt siitä lounaaksi ja päivälliseksi ja nyt vielä iltapalksikin. Vähän makeaa soijakastiketta ja sweet-chili kastiketta päälle, niin saa broileriinkin vähän makua. Suosittelen kokeilemaan. Ne kasvikset menevät hyvin myös katkarapujen kanssa ja silloin ei ruuan laittoon mene kuin 7 minuuttia. Ensin paistaa kasvikset 5 minuuttia ja lopuksi heittää joukkoon katkaravut ja paistaa 2 minuuttia. On muuten hyvää pikaruokaa. Eikä hinnalla pilattua sekään, vaikka katkaravut vähän kalliimpia ovatkin.

perjantai 10.08.2012 klo 21:13

8. Cattleya sanoi...

Sorry nyt vaan, mutta häiriköin taas ruokaohjeilla. Muistaakseni laitoit seitiä. Tätä reseptiä minä ainakin ajattelin kokeilla. Sen voi varmaan tehdä myös uunissa tai grillissä, joten saunaa ei välttämättä tarvita :)
Siirry sivulle!


perjantai 10.08.2012 klo 21:38

[ Katso ruokalista! ]

1517 kcalKokonaiskulutus
1517 kcalTavoite
1710 kcalSyöty (Toteutunut)
+193 kcalTavoitteesta
24 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 09.08.2012

+400g (ei kuitenkaan +900g :D )

"SUPER SIZE ME -In VERY low Budget" continues...

Eilen aamulla olo oli voimaton ja väsynyt ja henkisesti myös hirveä; sydän tykytteli ja ahdisti. Mutta edellisenä iltana nukahdin suht nopeasti mikä on harvinaista. Nukuin myös sikeästi.

Söin puuron raejuustolla (siitä en tingi), mutta salilla väsymyksen ja muutenkin paskan olon takia huomasi selkeää lihasheikkoutta ja voimaton olo laahasi perässä; sarjat jäi puolitiehen, intoa ei ollut ja ainoastaan lopussa fiilistä oli hieman kuntopyöräillessä.

Treeni jäi puolitiehen mutta tulipa tehtyä. Koko päivä meni jokseenkin sumussa, huomasin taas pitkästä aikaa sellaisenkin ilmiön että kädet on taas pitkästä aikaa kylmät! O_o Tyroksiinit on siis kohdillaan ja silviissiin mutta kalmakädet on tehny comebackin.

Illasta söin makaronilaatikkoa ja päälle halusin samantien Jelly Beanseja. Vedin 80g ja olo parani kuin taikaiskusta; mieliala kohosi huomattavasti ja jaksoin olla taas jonkinaikaa energisempi ja puheliaampi. Lähinnä tuntui kuin olisi ottanut jotain taikapillereitä kuin karkkeja. Samalla olo muuttui kuitenkin hieman hyperaktiiviseksi ja levottomaksi ja mielialakin alkoi jonkinajan kuluttua taas lopahtaa ja väsymys alkoi palailemaan. Kun mies laittoi ranskalaisia uuniin niin mietin että ottaisinko pari itekin VAIKKA
a) en edes tykkää ranskalaisista
b) söin juuri makaroonilaatikkoa ja karkkia
c) olen niistä vieläkin täynnä

Söin siis ihan vähän niitäkin! :O Ja mä en siis edes tykkää OLLENKAAN ranskalaisista! Toissapäiväivänä en napostellut, mutta eilen mietin kaikkea mitä voisin syödä enkä oikein edes tiedä miksi edes. Tämmöstä ei oo ollu vähään aikaan, yleensä syön päivällisen jälkeen vain iltapalan ja sillä hyvä. Eilen söin sitten loputkin niistä karkeista ja jotenkin se että paljonko tulee kaloreita ei juuri nyt edes kiinnostanu. (?!?!?)
Illasta sitten särki päätä, mahaa ja väsytti. Koko päivä oli ihan hirveetä mössöä. Mä aattelin kokopäivän että mua vaan masentaa, mutta sitten kun söi niitä karkkeja niin mieliala pomppas raketin lailla ylös hetkeksi aikaa.

Mä siis en oo syöny tälleen enää 1,5 vuoteen, sen jälkeen kun alotin tän laihdutusprokkiksen ja kilppari todettiin. Pieniä aikoja joo, mutta silloinkaan en ihan näin höttöä. Aiemmin tää oli taas ihan normia.

Eniten yllättää että paljonko ruoka voi vaikuttaa mielialaan! Eilen olin suorastaan masentunut. Vajisoireet myös hiipii takasin; kylmät kädet, aivosumu (ajatus töksii, unohtaa mitä piti sanoa, ei osaa muotoilla lauseita niin että ne osais sanoa ja turhautuu), näkö sumenee ajoittain.

Toinen mikä pistää silmään on ahmimishalujen comeback. Jostain syystä haluaa (nyt varsinkin iltaisin) syödä vaikkei olisi ees nälkä. Ei oikein tiedä ees miksi. Jotain pientä tekis kokoajan mieli mussuttaa.

Melkonen wake up-call. Miehen kanssa nyt funtsittiin eilen että kun tämä koettelemus on ohi niin satsataan entistä enemmän kunnon ruokaan (ei siis rahallisesti, vaan ajallisesti ja enemmän asiaan paneutuen).

Ruoan laatu siis onkin vieläkin tärkeämpää kuin olen tajunnutkaan. Ihan ällikällä lyö että millanen muutos oloon on tullu. Ainut positiivinen asia on että nukahdan paljon helpommin iltaisin ja nukun sikeästi.

Nyt aamusta ihan hyvä fiilis, saas nähdä miten se päivän mittaan etenee vai oliko eilinen jotain "placebo-oireilua".. Kai se kroppa tällaseenkin ruokaan ajanmittaan taas tottuis, mutta nyt on kyllä aika veikeää, huh huh!

1. Calvados sanoi...

Ajatella miten monet ihmiset syö tuon tyyppistä huttua ihan koko ajan ja voi huonosti. Ne on varmaan jo masennuslääkitykselläkin kaikki, vaikkei tarttis tehdä muuta kuin muuttaa ruokailutottumukset terveellisemmiksi. Ihmisen keho on tosissaan veikeä kapistus :-)

torstai 09.08.2012 klo 10:01

2. Helmielina sanoi...

Huhhuh, on kyllä tosissaan melkoinen wake up-call tää sun ihmiskoe! Mutta nuinhan se menee, jos syö höttöö niin ei jaksa ja himottaa vaan mässäillä koko ajan - sulla vaan näyttää oireena olevan muutakin ja vakavampaa. Pitääpä itekin taas kesäloman jälkeen ryhdistäytyä ja kiinnittää entistä tarkempaa huomiota ruuan laatuun. Ei kai se oo ihme, että ei jaksa töissäkään loman jälkeen kun syö pääasiassa höttöä (en oo päässy vielä arkirytmiin ruokailun suhteen). Aivosumu kuulostaa erittäin tutulta...

torstai 09.08.2012 klo 10:24

3. Violetti83 sanoi...

Huh, onpa jännää. Ja ajatella kuinka moni suomalainenkin kärsii tietämättään kilpparista ja vielä pahentaa oireita omalla holtittomalla syömisellään... No onneksi pääset pian taas normaaliin syömiseen kiinni!

torstai 09.08.2012 klo 11:11

4. Krista72 sanoi...

Noi sun kuvailemat oireet täsmää hämmentävän hyvin (outoja mielitekoja myöten) myös anemiaan. Onko sulta koska otettu hemppa viimeksi?

torstai 09.08.2012 klo 11:23

5. Sugarmindy sanoi...

Joku tuossa jo mainitsikin masennuslääkkeet. Lisätään tuohon soppaan vielä armoton määrä kahvia ja energiajuomia ja tai limpparia! Liian vähät yöunet ja jatkuva suorittamisen tarve sekä viikonloppubileet ja "rentoutumisviini/olut". Ja tadaa: kunnon tehokkuussoppa-oravapyörä on valmis!

torstai 09.08.2012 klo 11:35

6. Krista72 sanoi...

No jos on mitattu, niin sitten ei varmastikaan ole siitä kyse :D Joku puhui täällä taannoin raudanpuutteesta laihduttajilla ja siinä samalla huvikseni katselin oireita, kun itselläkin joskus hemppa ollut alhaalla. Nyt kun luin tota sun tarinaa, niin siitä saattoi kaikki oireet vetää tästä samasta listasta: Siirry sivulle! :D :D

torstai 09.08.2012 klo 11:46

7. Krista72 sanoi...

Ihana oire: laiskuus :D :D

torstai 09.08.2012 klo 11:56

8. Calvados sanoi...

Kuulostaa kieltämättä aika jännälle toi raejuusto ja puuro.. :D Mut ehkä tuota on kokeiltava joku kerta. Oon yrittänyt välttää vehnää, mutta voihan sitä siltikin kokeilla.

torstai 09.08.2012 klo 12:32

9. Iinuliinu sanoi...

Tosi jännä tää sun ihmiskoe! Ja yhdyn täysin helmielinan ja sugarmindyn kommentteihin! Ei ihme että ihmiset on nykyään niin väsyneitä, voimattomia, masentuneita ja jatkuvasti käsi pussilla napsimassa "jotain pientä". Sokeri, valkoset vehnäjauhot ja hiiva saa meidät kierteeseen, jossa himoitsemme kokoajan lisää, elimistö menee sekaisin teollistuneesta ruoasta, josta on karsittu kaikki vitamiinit ja hivenaineet. Kamalaa! Toivottavasti pääset pian taas laadukkaiden ruokien pariin!

torstai 09.08.2012 klo 12:41

10. Calvados sanoi...

Jaa sitä piti vielä kysyä, että keitätkö sen puuron vai pistätkö vaan puurohiutaleet sellaisenaan kaiken muun kanssa sekaisin? Sori jos on tosi tyhmä kysymys.. :D

torstai 09.08.2012 klo 12:51

11. Calvados sanoi...

Oukei. Kiitokset ohjeesta! :-)

torstai 09.08.2012 klo 14:09

12. Dakota sanoi...

Ihanaa on kuitenkin se että oot saanu nukuttua; muistan kun jossain vaiheessa se ei ollu niin helppoa sulle :( Toivottavasti se jatkuu! :)

torstai 09.08.2012 klo 14:33

13. Cattleya sanoi...

Eiköhän se olo taas kohene, kun saat kunnon ruokaa. Olen mielelläni apuna, jos reseptejä haluat. Tällä viikolla on keksitty ruokaa kesäkurpitsasta, kun sitä tulee niin mahdottomasti puutarhasta. Kesäkurpitsa-omena-päärynä-tuorejuustonyytti on hyvää samoin tomaatti-kesäkurpitsa-paistos runsaalla juustolla (home- tai feta-). Ne ei ole nyt niin kalliitakaan. Turun torilta löysin tänään edullista parsakaalia. Tein kana-parsakaali wokkia maustamattomista filesuikaleista ja söin sen salaatin päällä ilman riisiä tai nuudeleita.

Toivottavasti tosiaan saat nukuttua kunnolla. Itse olen tämän viikon opetellut heräämään viimeistään 7:ltä, jotta töihinpaluu ei ainakaan aamuväsymyksen takia tuntuisi niin pahalta.

Hyvä loma alla ilman minkään näköisiä ongelmia enon tai äidin suhteen. Jopa ämpärit ovat saaneet olla rauhassa puutarhassa ja enokin tuli käymään sovitusti vain 2 kertaa koko kesän aikana :D Kolmena päivänä oli sovittua ohjelmaa tiettyyn kellonaikaan, mutta muuten olen elänyt täysin oman kellon ja mielihalujen mukaan. Osasimpa jopa nukkua, vaikka oli kaunis ilma, vaikka äitini ääni päässäni kiljuikin, että ylös on noustava ja mentävä nauttimaan auringosta. En mennyt vaan nukuin. Vihdoin vietin itseni näköisen loman. Nyt siis nukkumaan. Huomenna soi kello seitsemältä. Hyvää yötä!


torstai 09.08.2012 klo 21:49

[ Katso ruokalista! ]

1516 kcalKokonaiskulutus
1516 kcalTavoite
1996 kcalSyöty (Toteutunut)
+480 kcalTavoitteesta
22 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=instantkarma