Miten vaihtelua puuroon?
Miten vaihtelua puuroon?
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Miten vaihtelua puuroon?
Ajattelin siirtää aika tukevan yleensä myös soijaa ja kokojyvähiutaleita tai -rouheita sisältävän aamupuuroni päivällisruoaksi. Aamulla olen syönyt sen yleensä marjojen kanssa, mutta nyt olen etsimässä myös suolaa sisältävän pääruokapuuron maustamiseen ideoita. Ei voita eikä maitoa puuron päälle. Minulle tulivat mieleen vain juustoraaste, yrtit, sipuli ja kananmuna. Haluaisin siis sekoittaa lisukket lämpimään puuroon.
Mistä löytyisi puuroreseptejä, hyvät kokit?? Oletteko koskaan tarjonneet puuroa pääruokana? Lapsuudessani kyllä syötiin, myöskin aika usein meille tarjottiin päivällä maitoon keitettyä kauravelliä ruisleivän kanssa.
Mistä löytyisi puuroreseptejä, hyvät kokit?? Oletteko koskaan tarjonneet puuroa pääruokana? Lapsuudessani kyllä syötiin, myöskin aika usein meille tarjottiin päivällä maitoon keitettyä kauravelliä ruisleivän kanssa.
ti 8.6.2010
Viestejä 352
Viestejä 352
0
Oma aamupuuro:
1 lasillinen kaurahiutaleita
2 lasia sekamehua
hiukan suolaa
--> mikroon 3,5minuuttia
lopuksi vielä 100g raejuustoa joukkoon
1 lasillinen kaurahiutaleita
2 lasia sekamehua
hiukan suolaa
--> mikroon 3,5minuuttia
lopuksi vielä 100g raejuustoa joukkoon
ti 8.6.2010
Viestejä 28
Viestejä 28
0
ke 9.6.2010
Viestejä 369
Viestejä 369
0
Kiitokset molemmille hyvistä vinkeistä! Teinkin tonnikalapaloista,yrttisilpusta, sitruunamehusta ja vähästä öljystä ison "silmän" puurooni ja hyvin maistui ja täytti. Lisäksi olen löytänyt ohjeen "venäläinen tattaripuuro", missä haudutettuun puuroon lisätään kuullotettua sipulisilppua ja hienonnettua keitettyä kananmunaa. Valitsen kyllä ruokani nykyään niin terveystietoisesti, että varsinaiset kulinaristit voisivat tyrmistyä...
Ja Esalle onnittelut upeasti onnistuneesta laihdutuksesta!
Ja Esalle onnittelut upeasti onnistuneesta laihdutuksesta!
ke 9.6.2010
Viestejä 352
Viestejä 352
0
Valion Cheddar-juustosiivu puurolautaselle ja sekoitus, on hyvää!
pe 11.6.2010
Viestejä 80
Viestejä 80
+1
Ai niin, tattaria (siis jos siitä pidät) voi käyttää 90% samaan kuin riisiäkin.
Heh, olen aina sanonut, että juuston käyttö ruuan valmistuksessa on petkutusta, koska kun sitä lisää ei ruuasta voi tulla pahaaEvelyn79 kirjoitti...Valion Cheddar-juustosiivu puurolautaselle ja sekoitus, on hyvää!
pe 11.6.2010
Viestejä 369
Viestejä 369
0
Kiitokset Evelyn 79 ja Braveslice, kyllä juusto on hyvä ajatus, myös tattarin kokeilu lisukkeena.
Tattari on minusta kyllä hyvää kokonaisina ja rikottuina jyvinä, ei niinkään hiutaleina. Sama juttu ohran kanssa.
Sekoittelen itse kokojyväviljoja puurooni vähän vaihdellen, että saisin aika niukkakalorisen ruokavalioni mukana monenlaista ravinnetta. Siinä puuro helposti paisuukin aika täyttäväksi, ihan niinkuin improvisoidut kasviskeittonikin!
Tattari on minusta kyllä hyvää kokonaisina ja rikottuina jyvinä, ei niinkään hiutaleina. Sama juttu ohran kanssa.
Sekoittelen itse kokojyväviljoja puurooni vähän vaihdellen, että saisin aika niukkakalorisen ruokavalioni mukana monenlaista ravinnetta. Siinä puuro helposti paisuukin aika täyttäväksi, ihan niinkuin improvisoidut kasviskeittonikin!
pe 11.6.2010
Viestejä 352
Viestejä 352
0
Toi Valion Cheddar on vielä siitä hyvä, että se sulaa siihen puuroon sekunneissa ihan kokonaan, vaikka länttäisee kokonaisen siivun sekaan ja sekoittaa. Puurosta tulee sellainen vähän kellertävä ja pehmeänmakuinen. Vinkin sain Britney Spearsin isältä siitä Britney-dokkarista, joka tuli joskus ajat sitten.
la 12.6.2010
Viestejä 80
Viestejä 80
0
Tuosta tonnikalasta ja puurosta on kehittyny nyt mulle joku salainen herkku. Porukka yökkäili, kun kerroin uudesta herkustani. Nam nam nam.
su 13.6.2010
Viestejä 4
Viestejä 4
0
Ite oon tykästynyt tällaiseen versioon että 1dl kaurahiutaleita0.5dl vehnäleseitä sopivasti vettä, ripaus suolaa ja puuroks, sekaan 200g raejuustoa ja muutama desi musikkakeittoa ja loraus rypsiöljyä, joskus korvaan mustikkakeiton jugurtilla. tulee mukavasti kuituja ja voin sanoo että on hyvää.
su 13.6.2010
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Itse syön puuroni tuorepuurona, eli ei kypsytetä hiutaleita.
Laitan n. 200g rasvatonta maustamatonta jugurttia, vehnäleseitä ja pellavansiemenrouhetta, sekä makeutusta. Tämän annan pehmitä yön yli jääkaapissa, ja lisään marjoja tai hedelmiä maun mukaan ja vaihtelevasti. Nyt on menossa puolukka-kausi =)
Tekee vatsaan tosi hyvän olon eikä ala nukuttaa niinkuin mulla lämmin puuro tekee =)
Käy myös jälkiruoasta ja siitähän saa tehtyä hyvinkin juhlavan halutessaan.
Laitan n. 200g rasvatonta maustamatonta jugurttia, vehnäleseitä ja pellavansiemenrouhetta, sekä makeutusta. Tämän annan pehmitä yön yli jääkaapissa, ja lisään marjoja tai hedelmiä maun mukaan ja vaihtelevasti. Nyt on menossa puolukka-kausi =)
Tekee vatsaan tosi hyvän olon eikä ala nukuttaa niinkuin mulla lämmin puuro tekee =)
Käy myös jälkiruoasta ja siitähän saa tehtyä hyvinkin juhlavan halutessaan.
to 26.1.2012
Viestejä 142
Viestejä 142
+2
Mun aamupuroon kuuluu 1dl kaurahiutaleita,2dl vettä,mikroon 2min/700w
Sitten hitunen suolaa,rypsiöljyä1tl auringonkukansiemeniä,1dl raejuustoa,marjoja 1dl ja mehukeittoa sokeroimatonta,sillä nälkä lähtee,jos ei ole raejuustoa sitten joko rahkaa tai turkkilaista.sit puuron kanssa juotavana kevytmaito ja 3dl vettä!
Sitten hitunen suolaa,rypsiöljyä1tl auringonkukansiemeniä,1dl raejuustoa,marjoja 1dl ja mehukeittoa sokeroimatonta,sillä nälkä lähtee,jos ei ole raejuustoa sitten joko rahkaa tai turkkilaista.sit puuron kanssa juotavana kevytmaito ja 3dl vettä!
ti 18.3.2014
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Kokeilkaa ihmeessä rusinoita, teki minusta paatuneesta puuron halveksijasta satunnaisen puuronsyöjän. (Oma: rusina+voisilmä+keso)
ti 18.3.2014
Viestejä 369
Viestejä 369
0
Mun puuroni on 30g neljänviljan hiutaleita, 160g rasvatonta maitoa, ripaus suolaa, 10g pellavan ja auringonkukansiemeniä n.80g mustikoita tai 25g kuivattuja karpaloita. Lisäksi raejuustoa omantunnon mukaan. On mielettömän hyvää, varsinkin karpalosysteemi.
ke 26.3.2014
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Oho, enpä oo tajunnutkaan, että puuroon voi laittaa raejuustoa. Kuullostaa epäilyttävältä, mutta tarvii kai kokeilla kun näyttää olevan suosittu tapa.
pe 28.3.2014
Viestejä 1169
Viestejä 1169
0
Neljänviljan puuroon laitan mustikoita tai, yli yön vedessä liotettuja luumuja pilkottuina, en keitä puuron kanssa lisään lautaselle.
la 29.3.2014
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Itse oon syönyt kaurapuuroni raejuuston kanssa niin kauan kuin kaurapuuroa oon ylipäätään syönyt, ei menis välttämättä alas ilman. Perussetti on siis mehukeittoa ja raejuustoa nam nam
Mutta nuo kuivatut luumut, rusinat, karpalot ja sen sellaiset kuulostaa kyllä todella hyvältä, täytyy kokeilla!
Mutta nuo kuivatut luumut, rusinat, karpalot ja sen sellaiset kuulostaa kyllä todella hyvältä, täytyy kokeilla!
la 12.4.2014
Viestejä 37
Viestejä 37
0
Puuroa keittäessä voi sekaan laittaa kanelitangon. Se antaa mukavan maun ja vaihtelua!
ti 1.7.2014
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Marjoja, ehdottomasti! Mustikkaa, mansikkaa, mustaherukoita tms. Niissä on itse asiassa yllättävän paljon kuituja.
to 31.7.2014
Viestejä 32
Viestejä 32
0
Valmiiseen mikropuuroon lisää proteiinijauhe ja kun se on suklaanmakuista protskujauhetta niin ei hassumman makuista. Vettä sitten enemmän kuin normisti puurossa, jotta sekoittuu hyvin. Ja jos siihen vielä lisäät sen raejuuston niin johan on proteiinipuuroa
ma 29.9.2014
Viestejä 10
Viestejä 10
0
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Miten vaihtelua puuroon?