Kalorilaskuri

Vesi resepteissä

Vesi resepteissä


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Rupesin tässä pohtimaan, että merkitsettekö veden resepteihin. Sehän laskee ruuan kalorimäärää jos esim. kastikkeeseen lisää 5dl vettä, mutta onko kalorimäärä silloin oikein? Katselin tuossa joitain julkisia reseptejä ja aika moni oli ilman vettä...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 16.8.2012
Viestejä 2
0
 

Nyt en ymmärrä... kastikehan on lähes pelkästään vettä, totta kai se tulee merkitä reseptiin, koska muuten tuotteen paino on jotain ihan muuta kuin mitä lautasella Miettii Samoin missä tahansa muussa ruuassa, kyllä se vesi sen lopullisen tuotteen kalorimäärään vaikuttaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 16.8.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 41
0
 

Valmiin tuotteen kokonaiskalorimäärä on sama oli reseptissä merkattuna vesi tai ei. Veden merkitseminen/merkkaamatta jättäminen vaikuttaa kcal/100g.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 16.8.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 63
0
 

Itse tykkään merkitä veden juuri siitä syystä, että on helpompi kontrolloida annoskokoa. Esim. jos keitossa on vettä 1 litra ja annoksia tekee reseptiin 5 kpl, syö enemmän kaloreita jos resepti on täällä ilman vettä ja punnitsee lautaselle reseptin annospainon mukaisesti. Myös leipää leivottaessa lisään reseptiin veden, vaikka varsinaisia annoksia en merkkaa kuin sen, monta leipää teen (pl. sämpylät, joissa yksi sämpylä on yksi annos.) Se kuitenkin vaikuttaa nimenomaan siihen kalorit / 100g arvoon aika huomattavasti ja voi pudota kärryiltä helpommin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 16.8.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 59
0
 

Mä olen järkeillyt niin, että jos esim. huuhtelen tomaattimurskapurkin ja lisään puoli purkillista "huuhteluvettä" kastikkeeseen, en merkkaa sitä. Kastikkeesta kuitenkin helposti haihtuu nestettä tuon parin desin verran hauduttaessa, joten lopputuloksen luulisi noin olevan lähempänä totuutta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 9.1.2013
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 285
0
 

Niin kuin Idunn mainitsi, vettä haihtuu lämmittäessä esim. keitoista ja kastikkeista PALJON! Jos siis merkkaa reseptiin koko lisäämänsä litran vettä, jää reseptin lopputulokseksi todellisuutta pienempi kalorimäärä. Myös erityisesti kasviksista haihtuu kokatessa paljon vettä.

VINKKI! Jos teet useampia annoksia kerralla, tee kokonaisuudesta resepti kalorilaskuriin. Ennen kuin keität esim. keiton, punnitse myös käyttmäsi kattila. Sen mukaan kun lisäät muita aineksia kuin vettä, lisää ne normaalisti reseptiin. Valmiin keiton voi sitten punnita kattiloineen, jolloin kokonaispainosta poistat jo merkittyjen ainesten yhteispainot sekä kattilan painon. Ylijäävät grammat = vettä --> tässä vaiheessa lisää vesi reseptiin, ja sinulla on jäljellä keiton tarkka kalorimäärä :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 19.2.2013
Viestejä 5
0
 

Clumpsy: Noinhan se ilman muuta kannattaisi toimia, mutta ainakin meikäläisen keittiövaaka pelittää vain kolmeen kiloon asti.. Sillä ei siis paljon viiden litran keittokattilallisia punnita :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 21.2.2013
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 285
0
 

Itse teen niin, että ruoan valmistuttua jaan sen tasan niin moneen annokseen kuin olen reseptissä määritellyt (heti syötävät annokset lautasille, myöhemmin syötävät rasioihin). Esim. jos vaikka kaalilaatikosta tulee 4 annosta, josta heti syön yhden: lusikoin yhden annoksen lautaselle ja 3 rasioihin. Punnitsen annokset siinä vaiheessa vain saadakseni jaettua annokset tasan. Laskuriin sitten syötän syödyn määrän annoksena "1 annos", en siis grammoina. Tällä menetelmällä ei ole mitään väliä merkitäänkö vesi reseptiin vai ei. Omasta mielestäni helpompaa ja varmempaa näin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 24.2.2013
Viestejä 1
+2
 

 

Vastaa