Älä ole hapan! - korjaa happo-emästasapainosi
Älä ole hapan! - korjaa happo-emästasapainosi
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Älä ole hapan! - korjaa happo-emästasapainosi
Haluatko lisää rautaa tankoon, enemmän energiaa tai kestävyyttä, pyöreyttä lihaksiin tai hoikemman vartalon? Kukapa ei.
Vastaus voi piillä elimistön pH-arvoiss aeli emäs-happo-tasapainossa.
Ruokavaliomme koostuu hyvin herkästi pH-arvoiltaan happamista ruoka-aineista kuten suurista määrästä lihaa, maitotuotetteista jotka on maustettu sokerilla,viljatuotteista, kananmunista, leikkeleistä, hapollisistas juomista, puhumattakaan kahvista tai energiajuomista.
Elimistö ei ole tyhmä. Se pystyy ominnokkineen pitkälle taistelemaan happoja vastaan ja tasapainottaa tilannetta. Mutta "ilmaiseksi" se ei tule. Elimistö "lainaa" emäksisiä aineita mineraalivarastoista kuten luustosta, hiuksista, kynsistä, ihosta, hampaista, rustoista ja muista kudoksista. Pidemmän päälle haurastuttaen niitä.
Aikanaan elimistö väsyy taisteluun. Siksi meidän on annettava "emäksisiä nyrkkeilyhanskoja" elimistölle, jotta muuten hapan ruokavalio tasapainottuisi eikä lainaa tarvittaisi.
Käytännössä tämä tarkoittaa mm. vihannesten, juuresten, kasvisten ja marjojen runsaa lisäämistä - joka aterialle. Viljatuotteiden korvaamista tuoreilla aineksilla.
Happo-emästasapainon korjaamisilla on lukuisia hyötyjä jo edellä mainitun "lainaamisen" estämisen ohella mm.
- Hormonitoiminta tasapainoittuu, kortisolin eritys vähenee, joten terveydelle haitallisen viskeraalirasvan kehittyminen hidastuu ja sitäkautta "vararenkaan" ilmestyminen mahaan ja miehille tyypillisemmän "tynnyrimahan" syntyminen hidastuu.
- Veren aminohappotasapaino normalisoituu, jolloin aminohappojen käyttö lihasten rakennukseen kasvaa. Lihasmassan kasvu nopeutuu.
- Keho palautuu nopeammin suorituksesta ja yleinen väsymyksen tunne vähenee
- Keho sairastelee vähemmän. Liikunnan jälkeisiä ja kroonisia kolotuksia ilmaantyy vähemmän.
Mitä siis tehdä käytännössä?
- Lisätä vihanneksia, marjoja ja hedelmiä joka-aterialle tasapainoittamaan muuten yleensä hapanta ateriaa (lihat, maitotuotteet jne.)
- Vaihtamalla kahvipulla hedelmään esim. banaaniin
- Suosimalla viljatuotteista tuoreita kuten hirssiä ja tattaria
- Suosimalla rasvalähteinä mm. oliiviöljyä, taateleita ja avokadoa
- Vaihtamalla karkkipussi pieneen annokseen kuivattuja hedelmiä esim. rusinoita tai ananasta (oma suosikki persikka ehdottomasti!)
- Heraproteiinin suosiminen, se on yksi parhaista emäksisistä lähteistä
- Välttämällä ylenpalttista proteiininsaantia (yli 3g/painokilo), koska sillon keho joutuu taistelemaan happamuusaaltoa vastaan
Maku ei kerro koko totuutta. Mm. sitrushedelmät ovat happamasta mausta huolimatta hyvin emäksisiä aineita. Mineraaleista kalsium, kalium, magnesium ja sinkki ovat emäksisiä.
Tärkeintä ei ole siis tankata hullunlailla emäksistä vaan löytää tasapaino happamien ja emäksisten ruoka-aineiden välillä. Käytännössä se tarkoittaa huomion kiinnittämistä emäksisiin koska happamia tulee "automaattisesti" syötyä runsaasti.
Alla olevasta listasta löydät ruoka-aineiden pH-arvoja. Asteikko on 1-14, jossa luku 7 on neutraali. Alle seitsemän luvut kertovat happamuudesta ja seitsemää korkeammat emäksisyydestä.
Happo-emästasapaino huolehtii veren pH-arvon pysymisestä välillä 7,35-7,45. Heilahtelu 7,0-7,8 ulkopuolelle on hengenvaarallista.
ph-taulukko (vahvimmasta miedoimpaan):
emäksisiä 10-8:
pinaatti, parsakaali, vihreä tee, vesimeloni, lehtisalaatti, selleri, omena, appelsiini, rsinat, avokado, ananas, manteli, porkkana, tomaatti, soijalesetiini, kurpitsansiemenet, heraproteiini, tofu, kaali.
neutraaleja 7,0:
Puhdas vesi
happamia 6-3:
suurin osa viljoista, kananmuna, hedelmämehut, leipä, kala, tee, margariini, cashew- ja maapähkinät, pavut, kana, olut, sokeri, soijakastike, kahvi, valkoinen leipä, sokeroitu jogurtti, suklaa ja muut makeiset, naudanliha, äyriäisät, piirakat ja pullat, pasta, ketsuppi, juusto, limonadit, lääkkeet.
Lähde: GYM-lehti 2/2009 Kaisa Jaakkolan artikkeli Happo-emästasapainosta, josta tämä siis ominsanoinreferaatti, lopun "luetteloa" lukuunottamatta, joka on suora lainaus.
Vastaus voi piillä elimistön pH-arvoiss aeli emäs-happo-tasapainossa.
Ruokavaliomme koostuu hyvin herkästi pH-arvoiltaan happamista ruoka-aineista kuten suurista määrästä lihaa, maitotuotetteista jotka on maustettu sokerilla,viljatuotteista, kananmunista, leikkeleistä, hapollisistas juomista, puhumattakaan kahvista tai energiajuomista.
Elimistö ei ole tyhmä. Se pystyy ominnokkineen pitkälle taistelemaan happoja vastaan ja tasapainottaa tilannetta. Mutta "ilmaiseksi" se ei tule. Elimistö "lainaa" emäksisiä aineita mineraalivarastoista kuten luustosta, hiuksista, kynsistä, ihosta, hampaista, rustoista ja muista kudoksista. Pidemmän päälle haurastuttaen niitä.
Aikanaan elimistö väsyy taisteluun. Siksi meidän on annettava "emäksisiä nyrkkeilyhanskoja" elimistölle, jotta muuten hapan ruokavalio tasapainottuisi eikä lainaa tarvittaisi.
Käytännössä tämä tarkoittaa mm. vihannesten, juuresten, kasvisten ja marjojen runsaa lisäämistä - joka aterialle. Viljatuotteiden korvaamista tuoreilla aineksilla.
Happo-emästasapainon korjaamisilla on lukuisia hyötyjä jo edellä mainitun "lainaamisen" estämisen ohella mm.
- Hormonitoiminta tasapainoittuu, kortisolin eritys vähenee, joten terveydelle haitallisen viskeraalirasvan kehittyminen hidastuu ja sitäkautta "vararenkaan" ilmestyminen mahaan ja miehille tyypillisemmän "tynnyrimahan" syntyminen hidastuu.
- Veren aminohappotasapaino normalisoituu, jolloin aminohappojen käyttö lihasten rakennukseen kasvaa. Lihasmassan kasvu nopeutuu.
- Keho palautuu nopeammin suorituksesta ja yleinen väsymyksen tunne vähenee
- Keho sairastelee vähemmän. Liikunnan jälkeisiä ja kroonisia kolotuksia ilmaantyy vähemmän.
Mitä siis tehdä käytännössä?
- Lisätä vihanneksia, marjoja ja hedelmiä joka-aterialle tasapainoittamaan muuten yleensä hapanta ateriaa (lihat, maitotuotteet jne.)
- Vaihtamalla kahvipulla hedelmään esim. banaaniin
- Suosimalla viljatuotteista tuoreita kuten hirssiä ja tattaria
- Suosimalla rasvalähteinä mm. oliiviöljyä, taateleita ja avokadoa
- Vaihtamalla karkkipussi pieneen annokseen kuivattuja hedelmiä esim. rusinoita tai ananasta (oma suosikki persikka ehdottomasti!)
- Heraproteiinin suosiminen, se on yksi parhaista emäksisistä lähteistä
- Välttämällä ylenpalttista proteiininsaantia (yli 3g/painokilo), koska sillon keho joutuu taistelemaan happamuusaaltoa vastaan
Maku ei kerro koko totuutta. Mm. sitrushedelmät ovat happamasta mausta huolimatta hyvin emäksisiä aineita. Mineraaleista kalsium, kalium, magnesium ja sinkki ovat emäksisiä.
Tärkeintä ei ole siis tankata hullunlailla emäksistä vaan löytää tasapaino happamien ja emäksisten ruoka-aineiden välillä. Käytännössä se tarkoittaa huomion kiinnittämistä emäksisiin koska happamia tulee "automaattisesti" syötyä runsaasti.
Alla olevasta listasta löydät ruoka-aineiden pH-arvoja. Asteikko on 1-14, jossa luku 7 on neutraali. Alle seitsemän luvut kertovat happamuudesta ja seitsemää korkeammat emäksisyydestä.
Happo-emästasapaino huolehtii veren pH-arvon pysymisestä välillä 7,35-7,45. Heilahtelu 7,0-7,8 ulkopuolelle on hengenvaarallista.
ph-taulukko (vahvimmasta miedoimpaan):
emäksisiä 10-8:
pinaatti, parsakaali, vihreä tee, vesimeloni, lehtisalaatti, selleri, omena, appelsiini, rsinat, avokado, ananas, manteli, porkkana, tomaatti, soijalesetiini, kurpitsansiemenet, heraproteiini, tofu, kaali.
neutraaleja 7,0:
Puhdas vesi
happamia 6-3:
suurin osa viljoista, kananmuna, hedelmämehut, leipä, kala, tee, margariini, cashew- ja maapähkinät, pavut, kana, olut, sokeri, soijakastike, kahvi, valkoinen leipä, sokeroitu jogurtti, suklaa ja muut makeiset, naudanliha, äyriäisät, piirakat ja pullat, pasta, ketsuppi, juusto, limonadit, lääkkeet.
Lähde: GYM-lehti 2/2009 Kaisa Jaakkolan artikkeli Happo-emästasapainosta, josta tämä siis ominsanoinreferaatti, lopun "luetteloa" lukuunottamatta, joka on suora lainaus.


pe 5.6.2009

Viestejä 390

Viestejä 390
0
Hei vaan, 
Kyllä ainakin sitrushedelmät taitavat sittenkin olla happamia. Kuten alta olevasta linkistä voi vilkaista - ja ph-liuskoilla itse testata ja varmistua, sitrushedelmien mehun pH-arvo on karkeasti ottaen 2-3, joka on hyvinkin hapan.
esim Wikistä voi opiskella myös miten happamuus ilmaistaan (kemiallisesti
).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Happamuus

Kyllä ainakin sitrushedelmät taitavat sittenkin olla happamia. Kuten alta olevasta linkistä voi vilkaista - ja ph-liuskoilla itse testata ja varmistua, sitrushedelmien mehun pH-arvo on karkeasti ottaen 2-3, joka on hyvinkin hapan.
esim Wikistä voi opiskella myös miten happamuus ilmaistaan (kemiallisesti

http://fi.wikipedia.org/wiki/Happamuus


pe 10.7.2009
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Näissä elimistön happo-emästasapainoon vaikuttavissa ruoka-asioissa ei varsinaisesti puhuta ruoka-aineen pH-arvosta eli vetyionisisällöstä, vaan ruuan muista elimistön pH-arvoon vaikuttavaista aineista. Esim. kasvikunnan tuoteissa on runsaasti bikarbonaattia, joka taas helpottaa pitämään elimistön pH:ta oikeana. Tuolla ravinto-osiossa oli aiheesta vähän juttua aiemminkin
.
Täällä meilläpäin ajelee sellainen taksi, joka mainostaa jotain jauhetta/ihmepilleriä tähän tarkoitukseen. Kovasti aina toivon, että jos sillalta kiviä tiputtelevat pojat johonkin osuvat, niin osuvat siihen mainokseen...

Täällä meilläpäin ajelee sellainen taksi, joka mainostaa jotain jauhetta/ihmepilleriä tähän tarkoitukseen. Kovasti aina toivon, että jos sillalta kiviä tiputtelevat pojat johonkin osuvat, niin osuvat siihen mainokseen...


la 11.7.2009

Viestejä 224

Viestejä 224
0
http://www.valmarin.fi/
Tässä olisi vielä yksi tuote, jonka väitetään auttavan kehon happo-emästasapainossa
Sen verran ^^tuosta tuotteesta voin sanoa, että jos saanut vatsanpuruja syömällä todella epäterveellisesti niin lorauttamalla tuota vesilasilliseen olo helpottuu todella nopeasti.
Tässä olisi vielä yksi tuote, jonka väitetään auttavan kehon happo-emästasapainossa

Sen verran ^^tuosta tuotteesta voin sanoa, että jos saanut vatsanpuruja syömällä todella epäterveellisesti niin lorauttamalla tuota vesilasilliseen olo helpottuu todella nopeasti.


la 11.7.2009

Viestejä 28

Viestejä 28
0
Tuo on se samainen tuote, mitä se taksi mainostaa. Onkohan mahanpurujen helpottamisessa muuta kyseessä kuin klassinen alsucral auttaa -efekti?http://www.valmarin.fi/poni kirjoitti...
Tässä olisi vielä yksi tuote, jonka väitetään auttavan kehon happo-emästasapainossa
Sen verran ^^tuosta tuotteesta voin sanoa, että jos saanut vatsanpuruja syömällä todella epäterveellisesti niin lorauttamalla tuota vesilasilliseen olo helpottuu todella nopeasti.



la 11.7.2009

Viestejä 224

Viestejä 224
0
En tiedä miksi auttaa, mutta minua on auttanut ainakin. Mulla vatsakipujen syy ei ole närästys, vaan ihan tutkitusti olen herkkävatsainen muuten..
Vaikka tuota tuotetta mainostetaan, että tehostaa laihduttamista ja liikunnasta palautumista niin sitä en kyllä ole huomannut. Voihan olla, että sen todistamiseen vaatisi sitten ihan verikokeet.
Tuo ainehan on nestemäinen ja myydään apteekeissa jääkaapista, ei tabletti tai jauhe.
Vaikka tuota tuotetta mainostetaan, että tehostaa laihduttamista ja liikunnasta palautumista niin sitä en kyllä ole huomannut. Voihan olla, että sen todistamiseen vaatisi sitten ihan verikokeet.
Tuo ainehan on nestemäinen ja myydään apteekeissa jääkaapista, ei tabletti tai jauhe.


su 12.7.2009

Viestejä 28

Viestejä 28
0
Auttaa oikeasti mm. moneen krooniseen tautiin
Tässä parit suht hyvät kartat, joista voi laskeskella pitoisuuksia. Idyllisen dieetin sanotaan olevan 20%happamia ja 80%emäksisiä. Sairaille lisää emäksisiä. Toimii.
http://acidalkalinediet.com/Alkaline-Foods-Chart.htm
http://www.balance-ph-diet.com/acid_alkaline_food_chart.html
http://www.trans4mind.com/nutrition/pH.html
Netistä löytyy tosin myös aika ristiriitaisia pitoisuustaulukoita, kuetn kaikesta muustakin. Suosittelen silti lämpimästi!!!
Tässä parit suht hyvät kartat, joista voi laskeskella pitoisuuksia. Idyllisen dieetin sanotaan olevan 20%happamia ja 80%emäksisiä. Sairaille lisää emäksisiä. Toimii.
http://acidalkalinediet.com/Alkaline-Foods-Chart.htm
http://www.balance-ph-diet.com/acid_alkaline_food_chart.html
http://www.trans4mind.com/nutrition/pH.html
Netistä löytyy tosin myös aika ristiriitaisia pitoisuustaulukoita, kuetn kaikesta muustakin. Suosittelen silti lämpimästi!!!


su 9.8.2009
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Entä Molkosan?


ti 11.8.2009
0
"Kroonisia kolotuksia ilmaantuu vähemmän". Jos kolotuksia kuitenkin on, ja niihin tuntuu tarpeelliselta saada lievitystä, mitä tehdä? Särkylääkkeistä varoitetaan niiden elimistön happamuutta lisäävän vaikutuksen takia. Ovatko geelit tässä suhteessa parempia, vai onko niilläkin happamoittavaa vaikutusta?


ke 12.8.2009
0
Hmm...itseäni jo pitkään mietityttänyt että huuhaata vai mitä, nämä puheet happo-emästasapainosta.
vaikea sanoa, kun suositellaan välttämään "happamia" elintarvikkeita, mihin kuuluvat mm.sokeri, karkit, pullat, limonadit ym. muut jo yleisesti epäterveelliseksi luetut tuotteet. ja ainahan on terveellistä syödä kasviksia ja marjoja.itse en lähtisi ihan heti välttelemään kalaa, kanaa ja pähkinöitä.
vaikea sanoa, kun suositellaan välttämään "happamia" elintarvikkeita, mihin kuuluvat mm.sokeri, karkit, pullat, limonadit ym. muut jo yleisesti epäterveelliseksi luetut tuotteet. ja ainahan on terveellistä syödä kasviksia ja marjoja.itse en lähtisi ihan heti välttelemään kalaa, kanaa ja pähkinöitä.


la 12.9.2009

Viestejä 103

Viestejä 103
0
Mä voin kertoa kokemuksesta magnesium-tablettien käytöstä. Aloin käyttää niitä jossain vaiheessa luettuani saman jutun happo-emästasapainosta. Muutenkin kun sairasta DM1:sta niin olin melko varma, että kyseessä on juuri tämä liiaallinen happopitoisuus elimistössä. Ostin luontaistuotekaupasta magnesium-kromi -valmisteita ja söin niitä muutaman kuukauden. Huomasin kyllä, että palautuminen esim. kuntosalitreenistä oli helpompaa. Välillä tuntui (siis ennen näiden käyttöä) että kun käy salilla niin illalla kramppaa pohkeet jne melkein poikkeuksetta. Magnesiumin käytön aloitettua tätä ei enää tapahtunut. Jotenkin painonpudottamiseenkin tuntui olevan näistä lisää tukea. Joten varmasti aika totta tämä elimistön pH-tason vaikutus 



su 13.9.2009
Viestejä 14
Viestejä 14
0
Täysin toimiva systeemi tämä happo- emäs tasapaino. Itse olen kokeillut ja hyväksi havainnut, allergiat ovat poissa , yleinen pirteys ja hyvinvointi ovat parantuneet huomattavasti, unihäiriöt ovat poistuneet jne....Jotenkin painonpudottamiseenkin tuntui olevan näistä lisää tukea. Joten varmasti aika totta tämä elimistön pH-tason vaikutusnasupossu kirjoitti...
![]()



ti 15.9.2009
Viestejä 9
Viestejä 9
0
Miten tämä liittyy elimistön ph-pitoisuuteen? Magnesium on energia-aineenvaihdunnalle tuiki tärkeä, joten oireiden helpottaminen viittaisi vain kyseisen aineen liian vähäiseen saantiin.Ostin luontaistuotekaupasta magnesium-kromi -valmisteita ja söin niitä muutaman kuukauden. Huomasin kyllä, että palautuminen esim. kuntosalitreenistä oli helpompaa. )nasupossu kirjoitti...


ti 15.9.2009

Viestejä 88

Viestejä 88
+1
En ole huomannutkaan kirjoitustasi. Eli siis pH-arvon tasapainoittajana magnesium, kalsiuma yms siis toimii sillä periaatteella, että ovat kivennäisaineita ja kivennäisiaineet emäksisöivät kehoa.


ma 28.9.2009
Viestejä 14
Viestejä 14
+1
Happo-emäs -tasapainodieetit ovat tällä hetkellä "in" monessa naistenlehdessä mutta siitä huolimatta ne ovat humpuukia.
Ensinnäkään, keholla ei ole mitään happo-emästasapainoa, kehon eri osilla on kyllä eri pH-arvo. Esimerkiksi vatsalaukun vatsahappo on erittäin hapanta, pH 1-2, sekä verellä on tietty pH-arvo.
Toisekseen, ihminen ei voi syömisillään vaikuttaa kehon eri osien pH-arvoihin juurikaan. Ainoastaan virtsan pH-arvoa voi ruualla muuttaa mutta siitäkään ei liene mitään tieteellisesti havaittavaa hyötyä.
Kolmannekseen, jos vertailette näitä eri happo-emästasapainokirjoituksia niin huomaa erittäin nopeasti, että jokainen happo-emästasapainoguru on täysin eri mieltä keskenään mitkä ruuat ovat happamia ja mitkä emäksisiä. Toisten mukaan maito on emäksistä, toisten mukaan hapanta, toisten mukaan pähkinät ovat emäksisiä, toisten mukaan happamia, ja niin edelleen, ja niin edelleen. Ja miten tämä happamuus ja emäksisyys muuten mitataan? Tieteellisen pH-arvon kanssahan sillä ei tunnu olevan mitään tekemistä koska kuulemm sitruunankin "pH-arvo" on oikeasti emäksinen. Joten minkälaisella mittarilla nämä arvot on saatu?
Tuosta voi lukaista lisää:
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/DSH/coral2.html
Kasvisten syöminen, sokerin ja valkoisten jauhojen välttäminen on terveyden kannalta järkevää mutta kehon happojen ja emäksien kanssa sillä ei ole yhtään mitään tekemistä. Peace.
Ensinnäkään, keholla ei ole mitään happo-emästasapainoa, kehon eri osilla on kyllä eri pH-arvo. Esimerkiksi vatsalaukun vatsahappo on erittäin hapanta, pH 1-2, sekä verellä on tietty pH-arvo.
Toisekseen, ihminen ei voi syömisillään vaikuttaa kehon eri osien pH-arvoihin juurikaan. Ainoastaan virtsan pH-arvoa voi ruualla muuttaa mutta siitäkään ei liene mitään tieteellisesti havaittavaa hyötyä.
Kolmannekseen, jos vertailette näitä eri happo-emästasapainokirjoituksia niin huomaa erittäin nopeasti, että jokainen happo-emästasapainoguru on täysin eri mieltä keskenään mitkä ruuat ovat happamia ja mitkä emäksisiä. Toisten mukaan maito on emäksistä, toisten mukaan hapanta, toisten mukaan pähkinät ovat emäksisiä, toisten mukaan happamia, ja niin edelleen, ja niin edelleen. Ja miten tämä happamuus ja emäksisyys muuten mitataan? Tieteellisen pH-arvon kanssahan sillä ei tunnu olevan mitään tekemistä koska kuulemm sitruunankin "pH-arvo" on oikeasti emäksinen. Joten minkälaisella mittarilla nämä arvot on saatu?
Tuosta voi lukaista lisää:
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/DSH/coral2.html
Kasvisten syöminen, sokerin ja valkoisten jauhojen välttäminen on terveyden kannalta järkevää mutta kehon happojen ja emäksien kanssa sillä ei ole yhtään mitään tekemistä. Peace.


ke 7.10.2009
Viestejä 1
Viestejä 1
+3
Ottamatta kantaa asiaan muuten,niin valmarinan on saanut jotain palkintoja,muistaakseni useampiakin.Anoppini on käyttänyt vuosia,ja keuu niin.Toi minullekin pullon kerran-itselle ei ollut apua,ja lisäksi tuli niin ällö olo siitä mausta.Cutie kirjoitti...
Tuo on se samainen tuote, mitä se taksi mainostaa. Onkohan mahanpurujen helpottamisessa muuta kyseessä kuin klassinen alsucral auttaa -efekti?http://www.valmarin.fi/poni kirjoitti...
Tässä olisi vielä yksi tuote, jonka väitetään auttavan kehon happo-emästasapainossa
Sen verran ^^tuosta tuotteesta voin sanoa, että jos saanut vatsanpuruja syömällä todella epäterveellisesti niin lorauttamalla tuota vesilasilliseen olo helpottuu todella nopeasti.![]()
Muuten olen samaa mieltä erään asiakkaani kanssa,joka on joku sisätautilääkäri tms(en viitsi udella asiakkailta,mutta olen näin lukenut"rivien välistä",lääkäri ainakin).Hän sanoi,että jos hänen potilaansa kertoo,että joku tuote helpottaa oloa,niin siitä sitten vaan.(Elllei kyse ole mistään vahingollisesta).Eli kaikkea ei voi aina selittää,miksi auttaa,mutta pääasia jos auttaa.Mehän ollaan yksilöitä.Jos nyt olisi niin,että teho perustuu siihen,että uskot tehoon,niin onko senkään väliä.Jos auttaa,niin hyvä niin.Toki ei kannata ehkä maksaa itseään kipeäksi,jos ei ole varma.Esim.Valmarin ei muistaakseni oli kamalan kallis.Harmi,ettei auttanut minua



ke 7.10.2009

Viestejä 860

Viestejä 860
0
Täysin toimiva juttu. Oletko kokeillut itse ? Näet lakmuspaperilla virtsastaHappo-emäs -tasapainodieetit ovat tällä hetkellä "in" monessa naistenlehdessä mutta siitä huolimatta ne ovat humpuukia.jv16 kirjoitti...
Kasvisten syöminen, sokerin ja valkoisten jauhojen välttäminen on terveyden kannalta järkevää mutta kehon happojen ja emäksien kanssa sillä ei ole yhtään mitään tekemistä. Peace.
eri ruoka aineiden aiheuttaman happamuuden. Kun saat happo /emäs tasapainon kohdalleen niin huomaat kyllä sen hyvät vaikutukset hetkessä.


ke 7.10.2009
Viestejä 9
Viestejä 9
0
TSO kirjoitti...
Cutie kirjoitti...
Minkälaisia annoksia kokeilit ? Valmariinin tehon huomaa aika äkkiä kunhan käyttää sen 15 ml neljästi päivässä. Parasta on kuitenkin mitata aamuvirtsastahttp://www.valmarin.fi/poni kirjoitti...
Toki ei kannata ehkä maksaa itseään kipeäksi,jos ei ole varma.Esim.Valmarin ei muistaakseni oli kamalan kallis.Harmi,ettei auttanut minua![]()
sen happamuus. Kun pääset lukemiin 7,2 >>8 niin vasta silloin huomaat tehon.


ke 7.10.2009
Viestejä 9
Viestejä 9
+1
Siis isoin ongelma oli se,että se oli niin pahan makuista,etten pystynyt oikein käyttämään sitä..Ehkä siihen olisi tottunut.Jouduin heittämään sen pois,kun vanheni jo.Marjakarhu kirjoitti...
TSO kirjoitti...
Cutie kirjoitti...
Minkälaisia annoksia kokeilit ? Valmariinin tehon huomaa aika äkkiä kunhan käyttää sen 15 ml neljästi päivässä. Parasta on kuitenkin mitata aamuvirtsastahttp://www.valmarin.fi/poni kirjoitti...
Toki ei kannata ehkä maksaa itseään kipeäksi,jos ei ole varma.Esim.Valmarin ei muistaakseni oli kamalan kallis.Harmi,ettei auttanut minua![]()
sen happamuus. Kun pääset lukemiin 7,2 >>8 niin vasta silloin huomaat tehon.


ke 7.10.2009

Viestejä 860

Viestejä 860
0
Kyllä siihen makuun tottuu vajaassa viikossa. Lantraamalla. mehut/ sitruuna jne...Siis isoin ongelma oli se,että se oli niin pahan makuista,etten pystynyt oikein käyttämään sitä..Ehkä siihen olisi tottunut.Jouduin heittämään sen pois,kun vanheni jo.TSO kirjoitti...


ke 7.10.2009
Viestejä 9
Viestejä 9
0
Jotenkin epäilen.Tuntuu,että mitä useammin otin,sen enemmän ällötti.Kaikenlaista olen mahan takia kokeillut,ja vaikka minkä makuista,mutta tuo on pahin.Minusta aloe verakin maistui pahalle,mutta siihenkin totuin,mutta tuohon en.En pystynyt sekoittamaan sitä mihinkään,kun tuntui,että mielummin nopeasti vaan alas,kuin laimennettu paha maku,jota pitää juoda pidempään..


ke 7.10.2009

Viestejä 860

Viestejä 860
0
Minulla Valmarin on auttanut mm. vatsan turvotukseen ihan oikeasti.
Eikä se jääkaappikylmänä ole niinkään pahaa kuin kalanmaksaöljy.
Eikä se jääkaappikylmänä ole niinkään pahaa kuin kalanmaksaöljy.



su 18.10.2009
Viestejä 7
Viestejä 7
0
Puristettua sitruunaa valmariinin sekaan niin maku on taivaallinen.Minulla Valmarin on auttanut mm. vatsan turvotukseen ihan oikeasti.Sol kirjoitti...
Eikä se jääkaappikylmänä ole niinkään pahaa kuin kalanmaksaöljy.![]()

http://www.musclemarket.fi/forum/showthread.php?t=927 Reenipäiväkirja, Asiaa happo emästasapainosta.

http://muskleforum.foorumi.eu/viewtopic.php?f=47&t=479

Happo emäs ketju.


pe 6.11.2009
Viestejä 9
Viestejä 9
0
Valmariinia voi tehdä myös itse ja paljon halvemmalla.Minulla Valmarin on auttanut mm. vatsan turvotukseen ihan oikeasti.Sol kirjoitti...
Eikä se jääkaappikylmänä ole niinkään pahaa kuin kalanmaksaöljy.![]()
http://mave.foorumi.eu/index.php


ke 3.11.2010
Viestejä 9
Viestejä 9
0
-----------------------------------------------------------------------------------------Happo-emäs -tasapainodieetit ovat tällä hetkellä "in" monessa naistenlehdessä mutta siitä huolimatta ne ovat humpuukia.jv16 kirjoitti...
Ensinnäkään, keholla ei ole mitään happo-emästasapainoa, kehon eri osilla on kyllä eri pH-arvo. Esimerkiksi vatsalaukun vatsahappo on erittäin hapanta, pH 1-2, sekä verellä on tietty pH-arvo.
Toisekseen, ihminen ei voi syömisillään vaikuttaa kehon eri osien pH-arvoihin juurikaan. Ainoastaan virtsan pH-arvoa voi ruualla muuttaa mutta siitäkään ei liene mitään tieteellisesti havaittavaa hyötyä.
Kolmannekseen, jos vertailette näitä eri happo-emästasapainokirjoituksia niin huomaa erittäin nopeasti, että jokainen happo-emästasapainoguru on täysin eri mieltä keskenään mitkä ruuat ovat happamia ja mitkä emäksisiä. Toisten mukaan maito on emäksistä, toisten mukaan hapanta, toisten mukaan pähkinät ovat emäksisiä, toisten mukaan happamia, ja niin edelleen, ja niin edelleen. Ja miten tämä happamuus ja emäksisyys muuten mitataan? Tieteellisen pH-arvon kanssahan sillä ei tunnu olevan mitään tekemistä koska kuulemm sitruunankin "pH-arvo" on oikeasti emäksinen. Joten minkälaisella mittarilla nämä arvot on saatu?
Tuosta voi lukaista lisää:
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/DSH/coral2.html
Kasvisten syöminen, sokerin ja valkoisten jauhojen välttäminen on terveyden kannalta järkevää mutta kehon happojen ja emäksien kanssa sillä ei ole yhtään mitään tekemistä. Peace.
EI kovinkaan fiksua käyttää tuota www.quackwatch.org sivustoa tietojensa pohjana... Se on luotu suojelemaan Amerikan suuryritysten etuja ja käyttää suojanaan FDA:n viittaa, joka tunnetusti on korroptoitunut järjestö.FDA siis määrä mitä lääkkeitä ja ruoka aineita päästetään markkinoille. Ja aspartaamihan muun muassa on erittäin terveellinen aine ihmiselle ainakin FDA:n mielestä...(sarkasmi) EIkä ihmisen terveenä pysyminen ole todellakkaan näiden suuryritysten etujen mukaista. Joten kannattaisi sinunkin jo HERÄTÄ.


la 18.2.2012
Viestejä 1
Viestejä 1
-1
Vaikka onkin vanha aihe on pakko sanoa: happo emästasapaino ja ravinto on kaksi täysin eri asiaa, happo emästasapainon muuttuessa johonkin suuntaan, kertoo siitä että ihmisellä on joko metabolisistä syistä johtuva häiriö tai hengitykseen liittyvistä syistä johtuva häiriö.
Terveelliset hedelmät ja marjat ym tietenkin ovat ihmiselle hyväksi, mutta tätä ei kyllä pidä sekoittaa happo emästasapainon häiriöön, koska mitä yleisimmin ihmiset jotka tästä kärsivät, ovat hoidossa esimerkiksi teholla. Mitä tässä kerrottiin, että normaali ph on 7,35-7,45 on totta, mutta tähän elimistön oikeaan tilaan pääseminen ei liity millään tavalla syötyyn ruokaan.
Terveelliset hedelmät ja marjat ym tietenkin ovat ihmiselle hyväksi, mutta tätä ei kyllä pidä sekoittaa happo emästasapainon häiriöön, koska mitä yleisimmin ihmiset jotka tästä kärsivät, ovat hoidossa esimerkiksi teholla. Mitä tässä kerrottiin, että normaali ph on 7,35-7,45 on totta, mutta tähän elimistön oikeaan tilaan pääseminen ei liity millään tavalla syötyyn ruokaan.


la 7.4.2012
Viestejä 2
Viestejä 2
+2
Sitrushedelmät muuttuvat emäksisiksi vatsassa, sitruuna on näistä vielä kaikkein voimakkain emäksöivä.Hei vaan,Emmie72 kirjoitti...
Kyllä ainakin sitrushedelmät taitavat sittenkin olla happamia. Kuten alta olevasta linkistä voi vilkaista - ja ph-liuskoilla itse testata ja varmistua, sitrushedelmien mehun pH-arvo on karkeasti ottaen 2-3, joka on hyvinkin hapan.
esim Wikistä voi opiskella myös miten happamuus ilmaistaan (kemiallisesti).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Happamuus


to 26.7.2012

Viestejä 70

Viestejä 70
0
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Älä ole hapan! - korjaa happo-emästasapainosi