Säästä ruokakuluissa
Säästä ruokakuluissa
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Säästä ruokakuluissa
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
Terveen ihmisen verensokeri ei nouse huimasti, vain diabeetikolla käy näin.Jatkuva verensokerien reissaaminen ylös-alas altistaa diabetekselle. Ns. terveen ihmisen on järkevää syödä niin, että verensokeri pysyy mahdollisimman tasaisena. Nopeat hiilihydraatit ja suurissa määrin aiheuttavat verensokerin nousuja, jotka aiheuttavat insuliinipiikkejä ja mainitut insuliinin vaikutukset rasva-aineenvaihduntaan ovat todellisia. Kaurapuuroa ja ruisleipää en lähtisi näillä perustein sulkemaan ruokavaliosta, mutta ylenmääräiset pastat, riisit ja perunat rajoittaisin.
Insuliinin päätehtävä elimistössä on kuitenkin kuljettaa energiaa sitä tarvitseville lihassoluille. Hiilarit varastoidaan vain jos tarjonta ylittää tarpeen. Vika ei kuitenkaan ole hiilihydraattien tai insuliinin, vaan yksinkertaisesti liian vähän liikunnan ja liiallisen ravinnon saannin.
Runsas nopeasti imeytyvien hiilihydraattien syönti on 2-tyypin diabeteksen riskitekijä ja siihen on syytä etenkin jokaisen, jolla on jotain muita riskitekijöitä, suhtautua vakavasti.
ke 27.5.2009
Viestejä 377
Viestejä 377
0
1) Pienten kauppojen sijaan suuret marketit, joissa enemmän tarjouksia ja valikoimaa ostaa edullisempia tuotteita
2) Kilohintojen vertailu ja edullisimman valitseminen
3) Saman "ryhmän" sisällä halvimman tuotteen valitseminen
esim.
proteiinin lähteet -> kananmunat, jauheliha, kalapuikot,
kalatiskin tarjouskala (tonnikala ei ole nykyään halpa kala!)
kasvikset -> jäävuorisalaatti, juurekset, sipuli, satsuma
4) Tarjouksesta tuotteet (lähinnä liha, kala ja kana) pakastimeen
5) Leivästä iso pakkauskoko ja säilöntä pakastimessa
6) Marjat itse tai sukulaisten poimimina pakastimeen
7) Mausteet, oliiviöljyt, alkoholi ulkomailta, jos itse tai tuttavat reissaa
8) Ulkona syödessä edullisemman ravintolan valitseminen tai kesällä piknik
9) Jos rahat ihan finaalissa, Pelastusarmeijan tms jakama ruoka-avustus
10) Keitot
11) Jos itsellä tai tuttavalla tukku-kortti, ruoat sieltä
12) Hedelmät ja vihannekset sesongin mukaan
13) Ruokamenojen kirjaaminen ylös
14) Herkuttelupäivä/hetki etukäteen suunniteltu - ei heräteostoksia (esim kolme patukkaa eurolla -> pakko ostaa ku halvalla saa)
15) Jos opiskelija, monipuolisen aterian syöminen opiskelijaravintolassa edullisesti
16) Jotkut valmisruoat ihan hyviä ravintoarvoiltaan ja edullisempia, kun valmistaisi vastaavan itse
2) Kilohintojen vertailu ja edullisimman valitseminen
3) Saman "ryhmän" sisällä halvimman tuotteen valitseminen
esim.
proteiinin lähteet -> kananmunat, jauheliha, kalapuikot,
kalatiskin tarjouskala (tonnikala ei ole nykyään halpa kala!)
kasvikset -> jäävuorisalaatti, juurekset, sipuli, satsuma
4) Tarjouksesta tuotteet (lähinnä liha, kala ja kana) pakastimeen
5) Leivästä iso pakkauskoko ja säilöntä pakastimessa
6) Marjat itse tai sukulaisten poimimina pakastimeen
7) Mausteet, oliiviöljyt, alkoholi ulkomailta, jos itse tai tuttavat reissaa
8) Ulkona syödessä edullisemman ravintolan valitseminen tai kesällä piknik
9) Jos rahat ihan finaalissa, Pelastusarmeijan tms jakama ruoka-avustus
10) Keitot
11) Jos itsellä tai tuttavalla tukku-kortti, ruoat sieltä
12) Hedelmät ja vihannekset sesongin mukaan
13) Ruokamenojen kirjaaminen ylös
14) Herkuttelupäivä/hetki etukäteen suunniteltu - ei heräteostoksia (esim kolme patukkaa eurolla -> pakko ostaa ku halvalla saa)
15) Jos opiskelija, monipuolisen aterian syöminen opiskelijaravintolassa edullisesti
16) Jotkut valmisruoat ihan hyviä ravintoarvoiltaan ja edullisempia, kun valmistaisi vastaavan itse
ma 8.6.2009
Viestejä 4
Viestejä 4
0
Mä olen paljon pohtinut tätä, ja joskus pikkukauppaa puoltaa se, että sinne markettiin jos menee, ostaa enemmän heräteostoksia! Kauppareissu tulee siis kalliimmaksi...midney kirjoitti...1) Pienten kauppojen sijaan suuret marketit, joissa enemmän tarjouksia ja valikoimaa ostaa edullisempia tuotteita
Säästövinkkien ykkösenä mulla talouskoulun opit: kauppaan mennään kauppalistan kanssa ja sopivan harvoin (esim. 1-2 kertaa viikossa). Jos ei suunnittele etukäteen mitä ostaa, ostelee mitä sattuu. Ruokalistan suunnittelu ja ostoslista auttaa tekemään järkeviä päätöksiä.
ti 9.6.2009
Viestejä 79
Viestejä 79
0
Mulla taaskin sieltä isosta marketista lähtee järkevämpää mukaan. Tehdään melkein aina ostoslista ja suunnitellaan viikon ruuat etukäteen (ollaan kahden henkilön perhe, niin syödään monesti samaa ruokaa 2 päivää putkeen).Sallay kirjoitti...Mä olen paljon pohtinut tätä, ja joskus pikkukauppaa puoltaa se, että sinne markettiin jos menee, ostaa enemmän heräteostoksia! Kauppareissu tulee siis kalliimmaksi...midney kirjoitti...1) Pienten kauppojen sijaan suuret marketit, joissa enemmän tarjouksia ja valikoimaa ostaa edullisempia tuotteita
Säästövinkkien ykkösenä mulla talouskoulun opit: kauppaan mennään kauppalistan kanssa ja sopivan harvoin (esim. 1-2 kertaa viikossa). Jos ei suunnittele etukäteen mitä ostaa, ostelee mitä sattuu. Ruokalistan suunnittelu ja ostoslista auttaa tekemään järkeviä päätöksiä.
Kyllä sitä tilanteen pakon edessä oppii elämään tiukemmallakin.
Hyvän ostoslistan ja edullisten kausituotteiden ja tarjouslihan hyödyntäminen on meillä ainakin hoksattu ja otettu käyttöön.
Leivät haetaan leipomosta, muutenkaan ei kauheasti mene leipää meillä, laitetaan pakkaseen yleensä ja sieltä otetaan pussi kerrallaan.
Siinäpä varmaan ne tärkeimmät. En tee heräteostoksia kun ei ole siihen varaa.
Näillä eväillä mennään.
pe 12.6.2009
Viestejä 920
Viestejä 920
0
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Säästä ruokakuluissa