Kalorilaskuri

Broileri tulee ulos korvista

Broileri tulee ulos korvista

Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Broileri tulee ulos korvista

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Mitä tehdä, kun broileri alkaa tulemaan ulos korvista? Olen kohtalaisen tiukalla dieetillä - tosin viikonloppuisin otan vähän rennommin. Koska dieetti on rankka (n. 1200 kcal päivässä, urheilupäivinä enemmän), syömisten kanssa täytyy olla tarkkana. Olen saanut sopivan paljon proteiinia broilerin rintafileistä, ja siitä ei ole kuitenkaan tullut paljoa rasvaa. Mutta nyt se alkaa jo öklöttämään. Mahtaisikohan teillä olla hyviä vinkkejä, mitä broikun tilalle? En voi käyttää maitotuotteita, joten älkää ehdottako raejuustoa tai rahkaa.

Myöskään kalkkuna ei niin innosta... toisaalta myös hyviä reseptivinkkejä otetaan vastaan! :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 8.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 130
0
 

Sei?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 8.5.2006
Viestejä 20
0
 

Koita possun ulkofilettä ja paista siitä vaikka pihvejä ja syö salaatin kanssa? Ei siinä ole sen enempää rasvaa kuin broilerissakaan? ja jos näkyvää rasvaa on, niin sen saa pois. Sitten voi tietty tehdä vaikka mureketta paistijauhelihasta ja laittaa soijarouhetta jatkoksi? Tai munakasta?

Sitten tietty tonnikala ja lohi. Lohi on aika rasvasta, mutta siinähän on hyviä rasvoja. Kummatkin sopii hyvin salaatteihinkin :)

-ruusunen
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 8.5.2006
Viestejä 6
0
 

Itse kana-addiktina broileri sopii ruokavaliooni paremmin kuin hyvin, mutta kokeilepa myös suikaleita, ja ennen kaikkea erilaisia tapoja maustaa!

Esim nyt kaupoissa alkaa olla taas ihanasti paljon erilaisia tuoreita yrttejä, broikun kanss sopii esim rakuuna, basilika, salvia jne. Lisää tuoreet yrtit vasta kypsentämisen loppuvaiheessa niin maku ei katoa.

Ja pikkuinen sipaus rasvaista mutta ah niin herkullista pestoa tipun pintaan! Tai peittele rintafileet kevyt-Auralla, toimii. Proteiineja ja hyviä rasvoja ja ennen kaikkea vaihtelua saat myös erilaisilla pähkinöillä ja siemenillä, et tarvi kuin muutaman, niin makua tulee kivasti (pinjansiemen, pecan, manteli, cashew). Rasvaisiahan ne ovat, mutta itselläni tuppaa rasvojen saanti jäämään muutenkin liian vähäksi, niin mulla pieni määrä pähkinöitä ruuan mausteena hoitaa senkin puutteen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 8.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 58
0
 

Kiitokset vastauksista! Luin kaikki, mutta nyt on niin kiire etten kerkeä vastaamaan ihan kaikkeen.. Possussa ja muussa taitaa kyllä olla aika paljon kaloreita. Samoin paistijauhelihassa on kait 8-10 % rasvaa, kun taas broilerissa vain muutama (?) prosentti. Tykkäisin tosi paljon jauhelihasta tehdyista laatikoista, mutta sitten niitä tulee aina syötyä suunnilleen koko laatikko samana päivänä. Vähän olen sellaiseen ahmimiseen taipuvainen.

Koitin muuten kerrata jatkaa jauhelihaa soijalla. Vatsani tuli siitä niin kipeäksi etten enää uskalla toista kertaa koettaa! Syön kuitenkin toisaalta todella paljon soijajugurttia ja joskus soijamaitoakin, ja niistä ei ongelmia kyllä ole tullut. Onko muita soijatuotteita kuin soijarouhe, maito ja jugurtti?

Tietääkö muuten kukaan, saako mistään helsinkiläisistä kahviloista soijamaitoa tavallisen maidon sijaan?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 9.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 130
0
 

Koitapa soijasuikaleita, -pyöryköitä tai -leikkeitä! Rokkaa!

Niissä on paljon proteiineja, vähän rasvaa ja se hyvä puoli et ne ei maistu paljon miltään, joten ne on helppo maustaa just niinkuin ite tykkää.

Käytän itse aika paljon niitä. Vaikka jotkut väittää niitä kalliiksi, niin itse olen eri mieltä. Soijasuikalepaketti (250g) esim. maksaa n. 3,5 euroa ja siitä saa kilon verran suikaleita.. Jos ostais kilon kanasuikaletta niin se olin paljon kalliimpaa. Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.5.2006
Viestejä 22
0
 

Kokeile tehdä firm-tofusta(ei sitä silken-mallia) vähän alle sentin paksuisia pihvejä jotka voitelet ensin öljyllä (1tl/pihvi), sitten hierot niihin curryä, paprikajauhetta ja Maldon-suolaa-->pannulle tai grilliin.

Monet mun lihansyöjäkaveritkin ovat tykästyneet Syömään!

73.8Kcal/100g, löytyy laskuristakin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 33
0
 

Mä ehdotan kans tonnikalaa. nyt saa sellasia valmiiks maustettuja pussissa, esim. Pirkka. Makuna esim. provence ja lime & pepper. Ei hullumpia 8)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 393
0
 

Porsaan ulkofileepihvissä on yhtä paljon kaloreita kuin broilerin rintaleikkeessä. kannattaa tutkia paketteja kaupassa tai tehdä vertailuja kalorilaskurissa :) mutta vertaile:

porsaan ulkofileepihvi, atria, floridamarinadi:
120kcal/100g; p18; hh1,3; r5,5

porsaanulkofileepihvi, pouttu, marinoitu:
108kcal/100g; p14; hh1,5; r5

broilerin rintaleike, kariniemen:
120kcal/100g; p18; hh1,2; r6
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 15.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 147
0
 

Hitsi, mistäköhän olenkaan saanut päähäni, että possussa on enemmän kaloreita! No, kävin kuitenkin eilen ostamassa pari pakettia broileria taas, joten possu saa vähän odottaa. Ostin myös pestoa, siinä on hitsisti kaloreita, mutta on kuulemma tosi hyvääkin.

Riittääkö pestossa ihan pienen pieni sipaisu? Vai käytetäänkö sitä tyyliin purkki / ruoka - en ole koskaan ennen syönyt sitä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 15.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 130
0
 

 Tinna kirjoitti...
Hitsi, mistäköhän olenkaan saanut päähäni, että possussa on enemmän kaloreita! No, kävin kuitenkin eilen ostamassa pari pakettia broileria taas, joten possu saa vähän odottaa. Ostin myös pestoa, siinä on hitsisti kaloreita, mutta on kuulemma tosi hyvääkin.

Riittääkö pestossa ihan pienen pieni sipaisu? Vai käytetäänkö sitä tyyliin purkki / ruoka - en ole koskaan ennen syönyt sitä.
Siinäpä se, pieni sipaisu riittää! Itse teen esim niin, että esipaistan kuumalla pannulla broilerin rintafileet, sitten laitan ne lasiseen uunivuokaan, sipaisen palojen pintaan ohuelti pestoa, siis ehkä noin teelusikallisen per file, max. Sitten mausteita maun mukaan fileiden pintaan: pippureita, yrttejä, mitä milloinkin. Sekaan vielä vihanneksia höysteeksi, ja koko komeuden päälle kaadan nestettä, joskus tuhdimpaa (ruokakermaa), joskus kevyempää (rasvtonta maitoa/vettä) tai näiden sekoitusta, juuston kannat rouhin päälle tms. Ja sitten loppukypsennys eli uuniin muhimaan!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 16.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 58
0
 

Joku täällä jo mainitsikin sein, jonka verrattomuutta haluaisin minäkin julistaa :D On todella kevyttä kalaa ja maistuu sellaisellekin, joka ei ole mikään suuri kalan ystävä (esim. itse en kykene mitä tahansa kalaa suuhuni pistämään). Sei on myös niin mietoa, että sille voi säveltää millaisia kastikkeita tahansa eikä kalan ominaismaku riitele kastikkeen maun kanssa.

Kalan popsiminen on terveellistä ja antaa mukavaa vaihtelua ruokavalioon, joten kannattaa kokeilla. Netistä kyllä löytyy seiruokaohjeita ja itsekin olen yhden hyväksi havaitsemani reseptiarkistoon laittanut. Eli jos vain kala maistuu, niin kannattaa syödä sitäkin ainakin se suositeltu kaksi kertaa viikossa :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 41
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Broileri tulee ulos korvista