Kalorilaskuri

Jauhojen korvike..??

Jauhojen korvike..??


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Onko kellään tietoa millä voisi korvata leipomisessa vehnäjauhot, perunajauhot, maissijauhot ym. sellaiset jauhot jotka sisaltää hirmusesti hiilareita..?? Että onko sellaista korviketta jossa olisi mahdollisimman vähän hiilareita..?? proteiinia ja rasvaa saa kyllä olla...?? Oon kokeillut soijaproteiinia mutta maistuu imelästi läpi..!! ;p
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.4.2006
Viestejä 2
0
 

Onko soijaproteiini sama kuin soijajauho... Embarassed

Mä aikasemmin kyselin ohjeita, että onko kukaan tehnyt soijajauhoista esim. ruskeaa kastiketta... mut vastausta en ole vielä saanut. Kyselin tuolla omalla osastolla, mut jospa sitä ei huomattu.

Pussin kyljessä luki vain, että voidaan korvata osa vehnäjauhoista soijajauhoilla. En ole vielä kokeillut, mutta jospa tällä viikolla ehtisin, niin voisin kertoa miten se toimi.
Siinä sanottiin myös, että soijajauho käy kaikkeen leivontaan, ruoan laittoon jne. Eli pitäs ainakin olla ihan hyvä vaihtoehto vehnäjauhoille...

Yleensäkin noi soijatuotteet ovat mulle hieman outoja, mut ehkä tässä oppii matkan varrella ja varsinkin kokeilemalla.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 4.4.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 122
0
 

Piti vielä tarkistaa pussi...
100g soijajauhoja sisältää 50g prot., 36g hiilareita ja 1g rasvaa... eli oli noita hiilareita olikin aika paljon vielä... Pahoillaan
En tiedä, tarkoititko pitäisikö prot. olla enemmän...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 4.4.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 122
0
 

Yritin väsätä noita pannukakkuja ja käytin siinä vehnäjauhojen tilalla Fastin soija90:stä ja ensimmänen satsi meni viduiks kun tuli laitettua saman verran soijajauhoo kun vehnäjauhojakin. Toisella kerralla laitoin puolet vahemmän noita soija jauhoja ja onnistu kyllä ihan kohtuu hyvin, mutta maku ei kyllä hermoja hivelly!! Tiesin kyllä et siitä varmaan jää se maku,mutta tulipahan kokeiltuu...!!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 7.4.2006
Viestejä 2
0
 

Onko sulla jarisnak joku atkins-dieetti päällä vai mistä moinen hiilareiden välttäminen? Varmaan netistä googlettamalla löytyy parhaat ohjeet, mutta en kyllä ymmärrä miten leivonnaisista vois saada hiilarit pois. Sun täytyy varmaan opetella elämään ilman jauhoisia juttuja tai jotain yhtä masentavaa Crying or Very sad

Onnea kokeiluille. Keliaakikoille tarkoitetuilta sivuilta saattaa myös saada vinkkejä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 7.4.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 177
0
 

Tuolla karppausfoorumilla jengi yrittää vääntää leivän/pizzanhimoissaan kaikennäköisiä munakasrullia:
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=10069&postdays=0&merkki
htmlpostorder=ascHtmlmerkkiamp;start=45


itse yritin myös jossainvaiheessa tehdä tosi terveellisen pizzan, mutt maku oli kammottava Tosi pahaolo
joten suosittelen lämpimästi käyttämään sen 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja, jos ohje sen vaatii.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 11.4.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 103
0
 

Yhdyn täysin Katastuksen mielipiteeseen!! Rokkaa! Jos oikeasti haluat nauttia syömästäsi ruuasta, niin käytä ihmeessä se pieni määrä jauhoja. Laatu korvaa määrän..

Olen itse ollut viime/edellisvuonna vähähiilarisella ja sillon tuli kokeiltua kaikennäkösiä ja makusia sörsseleitä, joiden laadussa ei ollut kehumista.

Ja Jyskylle vastauksena soijajauhokysymykseesi, että soijajauhot ovat eri asia kuin soijaproteiini. Tai ainakin tällaisessa kuvitelmassa elän.. Olen soijajauhoja yrittänyt joskus aikoinaan käyttää leivonnassa ja ruuanlaitossa, mutten käytä enää. Maku ei ole minua varten ja jauhojen leipomisominaisuudet ei ole kovin hääppöiset. Ja niinkuin itsekin mainitsit soijajauhoilla voidaan korvata osa vehnäjauhoista.. Sitko-ominaisuudet ovat huonot. Kastiketta en enää sen makukynnyksen jälkeen edes koittanut tehdä.. Hyi yök

Mutta tsemiä kokeiluun!! Makuasia.. Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 11.4.2006
Viestejä 22
0
 

Kiitos tiedosta! En ole ehtinyt kokeileen vieläkään. Voi tosiaan olla että hukkaan meni koko pussi, mut pitää sitä jotakin tekaista.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 17.4.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 122
0
 

Jos jostain löytyy pelkkää gluteenia, niin sillä voi lisätä taikinan kuin taikinan sitkoa. Itse tykkään käyttää ruisjauhoja leivissä ja muissa, mutta vehnäjauhoja tarttee silti niihin ihan liikaa että taikina pysyy kasassa.
En tiedä mistä kaupasta gluteenia voisi ostaa (kuulemma kuitenkin voi), mutta jos siihen joku törmää niin kokeilkaa tai kertokaa mistä voi käydä ostamassa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 1.6.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 35
0
 


Vierailija
Psyllium antaa leivonnaisille sitkon. Se toimii myös kastikkeissa saostajana... Itse teen mantelijauhoista kastikkeet ja leivonnaiset... :) Nauraa JA olen Atkinsilla jos joku sitä haluaa kysyä! Rokkaa! Rokkaa! Rokkaa!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 2.6.2006
0
 

Pinaattiletut3 1/2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl soijajauhoja
(tai yhteensä 2 dl vehnäjauhoja)
50 g pakastepinaattia (5 jääkuutiota)
1/2 tl suolaa
sulata ensin pinaatti ja sekoita se yhteen muiden ainesten kanssa. Taikinan olisi hyvä turvota ainakin 15 minuuttia ennen paistamista, mutta letut onnistuvat hätätapauksessa hetikin.

MOKKALEVITEn. 2 rkl vahvaa kahvia
3 rkl (hedelmä)sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl soijajauhoja (Soyolk)
2 tl kevytlevitettä 40 %
Mittaa sekoituskulhoon aluksi 2 rkl kuumaa kahvia ja vatkaa siihen haarukalla 3 rkl mielellään hedelmä- tai tomusokeria sekä 1 1/2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta. Sekoita sitten joukkoon myös soijajauhot ja lopuksi kevytmargariini, vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Lisää varovasti vielä tippa kahvia, jotta levitteestä tulee sopivan notkeaa.

Liiankin helpot ja hyvät "mokkapalat"
6 kpl lehtileipää (Kavli)
1 satsi mokkalevitettä

Herkkupulla
n. 24 palaa; 1 pala sisältää: 110 kcal, 3 g proteiinia, 3 g rasvaa, 16 g hiilihydraatteja


0,5 dl vettä
1/2 rasiaa rusinoita (=125 g)
1/2 pussia aprikooseja (=100 g)
2 dl rasvatonta maitoa
1 pala hiivaa (50 g)
0,75 dl sokeria
0,5 dl öljyä
2 dl soijajauhoja (Soyolk)
n. 5 dl vehnäjauhoja
(1 tl suolaa, kaardemummaa)
1 muna, puoliksi taikinaan, puoliksi voiteluun
Pese pilkotut aprikoosit, pilko ne ja kiehauta niitä hetki 1,5 dl:ssa vettä yhdessä rusinoiden kanssa. Näin ne tuovat mehukkuutta pullaan. Kaada seos kulhoon. lisää maito ja jäähdytä kädenlämpöiseksi muutama minuutti kylmässä vesihauteessa tiskialtaassa, tai anna jäähtyä itsekseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja rullaa niistä pitkulaisia "pölkkyjä". Voit myös leipoa taikinasta yhden suuren kranssin. Anna pitkojen kohota puolisen tuntia, voitele munalla ja paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Varo, etteivät paistu lian kuiviksi.
Jos vaihdat soijajauhot vehnäjauhoihin, taikinasta tulee kuohkeampi (hiiva ei tehoa soijajauhoihin), mutta ravintoarvo kärsii. Juhlavamman ja makeamman version herkkupullasta saa raidoittamalla sen pinnan sokerikuorrutuksella, ohjeet löytyvät tomusokeripaketista.

Parhaimmillaan tämä vähärasvainen pulla on tuoreena. Jos haluat säilyttää pitempään, kannattaa pakastaa osa.

Ohjeet kopioitu seuraavalta sivulta !!!!
http://www.mammadieetti.net/keittokirja/sekalaista.htm
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 2.6.2006
Viestejä 18
0
 

Leivonnassa itsellä ainakin toiminut se että 1/3 vehnäjauhoista korvaa kaseiinilla (esim. fastin maito90) tai/ja heralla (esim. fastin hera80, tai joku muu maustamaton/maustettu hera). Enemmän jos laittaa niin saattaa koostumus muuttua liikaa ja maku tulla läpi. Soijaprodeen en ole itse edes viittinyt koskea kun porukka sanoo että se on ihan karmeen makusta ;) .
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 4.6.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 69
0
 

 

Vastaa