Jauhojen korvike..??
Jauhojen korvike..??
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Jauhojen korvike..??
Onko kellään tietoa millä voisi korvata leipomisessa vehnäjauhot, perunajauhot, maissijauhot ym. sellaiset jauhot jotka sisaltää hirmusesti hiilareita..?? Että onko sellaista korviketta jossa olisi mahdollisimman vähän hiilareita..?? proteiinia ja rasvaa saa kyllä olla...?? Oon kokeillut soijaproteiinia mutta maistuu imelästi läpi..!! ;p
ma 3.4.2006
Viestejä 2
Viestejä 2
0
Onko soijaproteiini sama kuin soijajauho...
Mä aikasemmin kyselin ohjeita, että onko kukaan tehnyt soijajauhoista esim. ruskeaa kastiketta... mut vastausta en ole vielä saanut. Kyselin tuolla omalla osastolla, mut jospa sitä ei huomattu.
Pussin kyljessä luki vain, että voidaan korvata osa vehnäjauhoista soijajauhoilla. En ole vielä kokeillut, mutta jospa tällä viikolla ehtisin, niin voisin kertoa miten se toimi.
Siinä sanottiin myös, että soijajauho käy kaikkeen leivontaan, ruoan laittoon jne. Eli pitäs ainakin olla ihan hyvä vaihtoehto vehnäjauhoille...
Yleensäkin noi soijatuotteet ovat mulle hieman outoja, mut ehkä tässä oppii matkan varrella ja varsinkin kokeilemalla.
Mä aikasemmin kyselin ohjeita, että onko kukaan tehnyt soijajauhoista esim. ruskeaa kastiketta... mut vastausta en ole vielä saanut. Kyselin tuolla omalla osastolla, mut jospa sitä ei huomattu.
Pussin kyljessä luki vain, että voidaan korvata osa vehnäjauhoista soijajauhoilla. En ole vielä kokeillut, mutta jospa tällä viikolla ehtisin, niin voisin kertoa miten se toimi.
Siinä sanottiin myös, että soijajauho käy kaikkeen leivontaan, ruoan laittoon jne. Eli pitäs ainakin olla ihan hyvä vaihtoehto vehnäjauhoille...
Yleensäkin noi soijatuotteet ovat mulle hieman outoja, mut ehkä tässä oppii matkan varrella ja varsinkin kokeilemalla.
ti 4.4.2006
Viestejä 122
Viestejä 122
0
Piti vielä tarkistaa pussi...
100g soijajauhoja sisältää 50g prot., 36g hiilareita ja 1g rasvaa... eli oli noita hiilareita olikin aika paljon vielä...
En tiedä, tarkoititko pitäisikö prot. olla enemmän...
100g soijajauhoja sisältää 50g prot., 36g hiilareita ja 1g rasvaa... eli oli noita hiilareita olikin aika paljon vielä...
En tiedä, tarkoititko pitäisikö prot. olla enemmän...
ti 4.4.2006
Viestejä 122
Viestejä 122
0
Yritin väsätä noita pannukakkuja ja käytin siinä vehnäjauhojen tilalla Fastin soija90:stä ja ensimmänen satsi meni viduiks kun tuli laitettua saman verran soijajauhoo kun vehnäjauhojakin. Toisella kerralla laitoin puolet vahemmän noita soija jauhoja ja onnistu kyllä ihan kohtuu hyvin, mutta maku ei kyllä hermoja hivelly!! Tiesin kyllä et siitä varmaan jää se maku,mutta tulipahan kokeiltuu...!!
pe 7.4.2006
Viestejä 2
Viestejä 2
0
Onko sulla jarisnak joku atkins-dieetti päällä vai mistä moinen hiilareiden välttäminen? Varmaan netistä googlettamalla löytyy parhaat ohjeet, mutta en kyllä ymmärrä miten leivonnaisista vois saada hiilarit pois. Sun täytyy varmaan opetella elämään ilman jauhoisia juttuja tai jotain yhtä masentavaa
Onnea kokeiluille. Keliaakikoille tarkoitetuilta sivuilta saattaa myös saada vinkkejä.
Onnea kokeiluille. Keliaakikoille tarkoitetuilta sivuilta saattaa myös saada vinkkejä.
pe 7.4.2006
Viestejä 177
Viestejä 177
0
Tuolla karppausfoorumilla jengi yrittää vääntää leivän/pizzanhimoissaan kaikennäköisiä munakasrullia:
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=10069&postdays=0&merkki
htmlpostorder=ascHtmlmerkkiamp;start=45
itse yritin myös jossainvaiheessa tehdä tosi terveellisen pizzan, mutt maku oli kammottava
joten suosittelen lämpimästi käyttämään sen 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja, jos ohje sen vaatii.
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=10069&postdays=0&merkki
htmlpostorder=ascHtmlmerkkiamp;start=45
itse yritin myös jossainvaiheessa tehdä tosi terveellisen pizzan, mutt maku oli kammottava
joten suosittelen lämpimästi käyttämään sen 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja, jos ohje sen vaatii.
ti 11.4.2006
Viestejä 103
Viestejä 103
0
Yhdyn täysin Katastuksen mielipiteeseen!! Jos oikeasti haluat nauttia syömästäsi ruuasta, niin käytä ihmeessä se pieni määrä jauhoja. Laatu korvaa määrän..
Olen itse ollut viime/edellisvuonna vähähiilarisella ja sillon tuli kokeiltua kaikennäkösiä ja makusia sörsseleitä, joiden laadussa ei ollut kehumista.
Ja Jyskylle vastauksena soijajauhokysymykseesi, että soijajauhot ovat eri asia kuin soijaproteiini. Tai ainakin tällaisessa kuvitelmassa elän.. Olen soijajauhoja yrittänyt joskus aikoinaan käyttää leivonnassa ja ruuanlaitossa, mutten käytä enää. Maku ei ole minua varten ja jauhojen leipomisominaisuudet ei ole kovin hääppöiset. Ja niinkuin itsekin mainitsit soijajauhoilla voidaan korvata osa vehnäjauhoista.. Sitko-ominaisuudet ovat huonot. Kastiketta en enää sen makukynnyksen jälkeen edes koittanut tehdä..
Mutta tsemiä kokeiluun!! Makuasia..
Olen itse ollut viime/edellisvuonna vähähiilarisella ja sillon tuli kokeiltua kaikennäkösiä ja makusia sörsseleitä, joiden laadussa ei ollut kehumista.
Ja Jyskylle vastauksena soijajauhokysymykseesi, että soijajauhot ovat eri asia kuin soijaproteiini. Tai ainakin tällaisessa kuvitelmassa elän.. Olen soijajauhoja yrittänyt joskus aikoinaan käyttää leivonnassa ja ruuanlaitossa, mutten käytä enää. Maku ei ole minua varten ja jauhojen leipomisominaisuudet ei ole kovin hääppöiset. Ja niinkuin itsekin mainitsit soijajauhoilla voidaan korvata osa vehnäjauhoista.. Sitko-ominaisuudet ovat huonot. Kastiketta en enää sen makukynnyksen jälkeen edes koittanut tehdä..
Mutta tsemiä kokeiluun!! Makuasia..
ti 11.4.2006
Viestejä 22
Viestejä 22
0
Kiitos tiedosta! En ole ehtinyt kokeileen vieläkään. Voi tosiaan olla että hukkaan meni koko pussi, mut pitää sitä jotakin tekaista.
ma 17.4.2006
Viestejä 122
Viestejä 122
0
Jos jostain löytyy pelkkää gluteenia, niin sillä voi lisätä taikinan kuin taikinan sitkoa. Itse tykkään käyttää ruisjauhoja leivissä ja muissa, mutta vehnäjauhoja tarttee silti niihin ihan liikaa että taikina pysyy kasassa.
En tiedä mistä kaupasta gluteenia voisi ostaa (kuulemma kuitenkin voi), mutta jos siihen joku törmää niin kokeilkaa tai kertokaa mistä voi käydä ostamassa.
En tiedä mistä kaupasta gluteenia voisi ostaa (kuulemma kuitenkin voi), mutta jos siihen joku törmää niin kokeilkaa tai kertokaa mistä voi käydä ostamassa.
to 1.6.2006
Viestejä 35
Viestejä 35
0
Psyllium antaa leivonnaisille sitkon. Se toimii myös kastikkeissa saostajana... Itse teen mantelijauhoista kastikkeet ja leivonnaiset... JA olen Atkinsilla jos joku sitä haluaa kysyä!
pe 2.6.2006
0
Pinaattiletut3 1/2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl soijajauhoja
(tai yhteensä 2 dl vehnäjauhoja)
50 g pakastepinaattia (5 jääkuutiota)
1/2 tl suolaa
sulata ensin pinaatti ja sekoita se yhteen muiden ainesten kanssa. Taikinan olisi hyvä turvota ainakin 15 minuuttia ennen paistamista, mutta letut onnistuvat hätätapauksessa hetikin.
MOKKALEVITEn. 2 rkl vahvaa kahvia
3 rkl (hedelmä)sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl soijajauhoja (Soyolk)
2 tl kevytlevitettä 40 %
Mittaa sekoituskulhoon aluksi 2 rkl kuumaa kahvia ja vatkaa siihen haarukalla 3 rkl mielellään hedelmä- tai tomusokeria sekä 1 1/2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta. Sekoita sitten joukkoon myös soijajauhot ja lopuksi kevytmargariini, vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Lisää varovasti vielä tippa kahvia, jotta levitteestä tulee sopivan notkeaa.
Liiankin helpot ja hyvät "mokkapalat"
6 kpl lehtileipää (Kavli)
1 satsi mokkalevitettä
Herkkupulla
n. 24 palaa; 1 pala sisältää: 110 kcal, 3 g proteiinia, 3 g rasvaa, 16 g hiilihydraatteja
0,5 dl vettä
1/2 rasiaa rusinoita (=125 g)
1/2 pussia aprikooseja (=100 g)
2 dl rasvatonta maitoa
1 pala hiivaa (50 g)
0,75 dl sokeria
0,5 dl öljyä
2 dl soijajauhoja (Soyolk)
n. 5 dl vehnäjauhoja
(1 tl suolaa, kaardemummaa)
1 muna, puoliksi taikinaan, puoliksi voiteluun
Pese pilkotut aprikoosit, pilko ne ja kiehauta niitä hetki 1,5 dl:ssa vettä yhdessä rusinoiden kanssa. Näin ne tuovat mehukkuutta pullaan. Kaada seos kulhoon. lisää maito ja jäähdytä kädenlämpöiseksi muutama minuutti kylmässä vesihauteessa tiskialtaassa, tai anna jäähtyä itsekseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja rullaa niistä pitkulaisia "pölkkyjä". Voit myös leipoa taikinasta yhden suuren kranssin. Anna pitkojen kohota puolisen tuntia, voitele munalla ja paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Varo, etteivät paistu lian kuiviksi.
Jos vaihdat soijajauhot vehnäjauhoihin, taikinasta tulee kuohkeampi (hiiva ei tehoa soijajauhoihin), mutta ravintoarvo kärsii. Juhlavamman ja makeamman version herkkupullasta saa raidoittamalla sen pinnan sokerikuorrutuksella, ohjeet löytyvät tomusokeripaketista.
Parhaimmillaan tämä vähärasvainen pulla on tuoreena. Jos haluat säilyttää pitempään, kannattaa pakastaa osa.
Ohjeet kopioitu seuraavalta sivulta !!!!
http://www.mammadieetti.net/keittokirja/sekalaista.htm
2 munaa
1 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl soijajauhoja
(tai yhteensä 2 dl vehnäjauhoja)
50 g pakastepinaattia (5 jääkuutiota)
1/2 tl suolaa
sulata ensin pinaatti ja sekoita se yhteen muiden ainesten kanssa. Taikinan olisi hyvä turvota ainakin 15 minuuttia ennen paistamista, mutta letut onnistuvat hätätapauksessa hetikin.
MOKKALEVITEn. 2 rkl vahvaa kahvia
3 rkl (hedelmä)sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl soijajauhoja (Soyolk)
2 tl kevytlevitettä 40 %
Mittaa sekoituskulhoon aluksi 2 rkl kuumaa kahvia ja vatkaa siihen haarukalla 3 rkl mielellään hedelmä- tai tomusokeria sekä 1 1/2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta. Sekoita sitten joukkoon myös soijajauhot ja lopuksi kevytmargariini, vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Lisää varovasti vielä tippa kahvia, jotta levitteestä tulee sopivan notkeaa.
Liiankin helpot ja hyvät "mokkapalat"
6 kpl lehtileipää (Kavli)
1 satsi mokkalevitettä
Herkkupulla
n. 24 palaa; 1 pala sisältää: 110 kcal, 3 g proteiinia, 3 g rasvaa, 16 g hiilihydraatteja
0,5 dl vettä
1/2 rasiaa rusinoita (=125 g)
1/2 pussia aprikooseja (=100 g)
2 dl rasvatonta maitoa
1 pala hiivaa (50 g)
0,75 dl sokeria
0,5 dl öljyä
2 dl soijajauhoja (Soyolk)
n. 5 dl vehnäjauhoja
(1 tl suolaa, kaardemummaa)
1 muna, puoliksi taikinaan, puoliksi voiteluun
Pese pilkotut aprikoosit, pilko ne ja kiehauta niitä hetki 1,5 dl:ssa vettä yhdessä rusinoiden kanssa. Näin ne tuovat mehukkuutta pullaan. Kaada seos kulhoon. lisää maito ja jäähdytä kädenlämpöiseksi muutama minuutti kylmässä vesihauteessa tiskialtaassa, tai anna jäähtyä itsekseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja rullaa niistä pitkulaisia "pölkkyjä". Voit myös leipoa taikinasta yhden suuren kranssin. Anna pitkojen kohota puolisen tuntia, voitele munalla ja paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Varo, etteivät paistu lian kuiviksi.
Jos vaihdat soijajauhot vehnäjauhoihin, taikinasta tulee kuohkeampi (hiiva ei tehoa soijajauhoihin), mutta ravintoarvo kärsii. Juhlavamman ja makeamman version herkkupullasta saa raidoittamalla sen pinnan sokerikuorrutuksella, ohjeet löytyvät tomusokeripaketista.
Parhaimmillaan tämä vähärasvainen pulla on tuoreena. Jos haluat säilyttää pitempään, kannattaa pakastaa osa.
Ohjeet kopioitu seuraavalta sivulta !!!!
http://www.mammadieetti.net/keittokirja/sekalaista.htm
pe 2.6.2006
Viestejä 18
Viestejä 18
0
Leivonnassa itsellä ainakin toiminut se että 1/3 vehnäjauhoista korvaa kaseiinilla (esim. fastin maito90) tai/ja heralla (esim. fastin hera80, tai joku muu maustamaton/maustettu hera). Enemmän jos laittaa niin saattaa koostumus muuttua liikaa ja maku tulla läpi. Soijaprodeen en ole itse edes viittinyt koskea kun porukka sanoo että se on ihan karmeen makusta .
su 4.6.2006
Viestejä 69
Viestejä 69
0
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Jauhojen korvike..??