Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3.7g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)1.4g4.8kcal0.2g0.9g0.1g0.1g
Hiivaleipävehnäjauho 1.9g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g34kcal1g5g1.2g0.6g
Valittu annoskoko10g17kcal0.5g2.5g0.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.3g1.3g0.3g0.2g
Arvot/100g100g170kcal5g24.8g5.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138