Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2.1g1.3kcal0g0.3g0g0g
Bataatti, kuorittu 1.5g1.2kcal0g0.3g0g0g
Porkkanaraaste 200g2.4g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Lanttu 2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 1.9g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g10kcal0g2g0g0.4g
Valittu annoskoko10g5kcal0g1g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0g0.5g0g0.1g
Arvot/100g100g49kcal0g9.9g0g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513